Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Πέρνα απέναντι

καιρός είναι

Του Τάσου Αναστασίου από τα «ΝΕΑ»
Του Τάσου Αναστασίου από τα «ΝΕΑ»
Οπως κάτι «αθώες» ταινίες, αργά το βράδυ, έτσι και κάτι «αθώοι» τίτλοι για «αρκούδες» στα εξάστηλα, μαρτυρούν ότι οι αστοί, παρά την προς το παρόν - εδώ και 15 χρόνια πια - επικράτηση της αντεπανάστασης, δεν έχουν ακόμα συνέλθει απ' ό,τι έπαθαν κοντά έναν αιώνα πριν. Σου μιλούν, λοιπόν, με στρεβλές αναφορές στο τότε, μην μπορώντας να κρύψουν την αγωνία τους για ό,τι αύριο τους ξημερώνει. Οτι εσύ δεν είσαι ακόμα έτοιμος για την επόμενη έφοδο στον ουρανό, μικρή σημασία έχει γι' αυτούς. Ξέρουν καλύτερα από σένα και το πώς ο πίθηκος έγινε «sapiens» και το πώς ο «sapiens» επιχείρησε να γίνει Ανθρωπος...

Οτι η «Gazprom» δεν είναι μια αθώα εταιρία, αλλά μια εταιρία σύμβολο της επικράτησης της αντεπανάστασης, μια εταιρία λήσταρχος της περιουσίας των λαών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης αναφέρεται μόνο στον «Ρ». Οτι η διαμάχη δεν αφορά την τιμή, αλλά τον γεωπολιτικό έλεγχο, την ενδοϊμπεριαλιστική αντίθεση, επίσης μόνο στον «Ρ» θα το συναντήσεις.

Στα «δικά μας» τώρα: Εχει μια διαστροφή αυτή η επιλογή κάθε Μάρτη να κουβεντιάζουν στην ΕΕ για το πώς θα γίνει πιο βαθύς ο χειμώνας στις εργασιακές σχέσεις. Στα κείμενα, βέβαια, ορισμένων αυτό φαντάζει πρόοδος. Καθείς και η θέση του εντός της ταξικής διαμάχης.

Το πιο ωραίο «ευρωπαϊκό επίτευγμα» είναι αυτό που αποκαλύπτεται με αφορμή την απαγωγή των Πακιστανών. Οτι η Ιντέλιτζες Σέρβις (αυτή είναι η MI6) δρούσε από παλιά εδώ ήταν γνωστό. Το νέο είναι ότι αυτό γίνεται με επίσημη συμφωνία και το πιο νέο ότι γροθιές, σκαμπίλια και απειλές δε συνιστούν κακοποίηση. Κι αυτό στα «θετικά» της ΕΕ πιστώνεται.

Εξι εργατικές κινητοποιήσεις με το έμπα του χρόνου, ούτε λέξη στον Τύπο των αστών (μία έγραψε στα ψιλά κάτι για την κατάληψη στη «Σεξ Φορμ»). Βρίσκουν και κάνουν. Οχι τυχαία, μόλις χτες ο «Ρ» είχε τίτλο την ανάγκη για εργατική απάντηση με μαζικό πολιτικό αγώνα. Δεν καταλαβαίνουν αλλιώς. Αρκεί να το καταλάβεις κι εσύ...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ