Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ 5ου - 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Τα οράματα και οι ιδέες δε φυλακίζονται

Πραγματοποιώντας, χτες το απόγευμα, πικετοφορία στην Πατησίων, διαμαρτυρήθηκαν οι μαζικοί φορείς του 5ου και 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, του Δήμου Αθηναίων για το επαίσχυντο αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Αγωνιστές κάθε ηλικίας διαδήλωσαν ότι «τα οράματα και οι ιδέες δε φυλακίζονται. Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο δε θα περάσει».

Στη χτεσινή συγκέντρωση και πικετοφορία που πραγματοποιήθηκε, συμμετείχαν εκπρόσωποι από πολλούς μαζικούς φορείς της Κυψέλης, των Πατησίων και της ευρύτερης περιοχής, όπως η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, παραρτήματα του Συνδικάτου Οικοδόμων, της Νεανικής Δράσης για την ειρήνη, την ΠΕΑΕΑ, του συλλόγου γυναικών, αλλά και μαθητές από το Συντονιστικό Μαθητών της Γκράβας κ.ά.

«Με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης πραγματοποιήσαμε σύσκεψη των φορέων της περιοχής για ενημέρωσή τους, σχετικά με το απαράδεκτο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, τονίζοντάς τους ότι αυτό δε θίγει μόνο τους κομμουνιστές, αλλά εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τις δημοκρατικές ελευθερίες», είπε στο «Ρ» ο Αγγελος Οικονόμου, υπεύθυνος της Επιτροπής 5ου - 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Δημοκρατικής Συσπείρωσης.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που μοίραζαν οι μαζικοί φορείς υπογραμμίζεται ότι το αντικομμουνιστικό μνημόνιο αποτελεί μία άκρως επικίνδυνη εξέλιξη, αφού επιδιώκεται η καταδίκη και η ποινικοποίηση συνολικά της δράσης όλων όσοι αγωνίζονται και ότι στην Ευρώπη και παγκόσμια θα παρθούν νέα σκληρά μέτρα κατά των λαών.


Ο 17χρονος μαθητής Μαρσέλ Γιάνο μάς είπε ότι «και στο σχολείο επιχειρούν να μας μάθουν πράγματα ακραία ξαναγράφοντας την Ιστορία και εξομοιώνοντας το φασισμό με το σοσιαλισμό. Εμάς οι παππούδες μας, μας μάθανε ότι η Ιστορία γράφεται με το όπλο στο χέρι και όχι από τους πολιτικούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ