Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να μην αφήσουμε αναπάντητη την πρόκληση!

Για «βιασμό και παραχάραξη της ιστορίας» καταγγέλλεται το αντικομμουνιστικό μνημόνιο από το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «οι εργαζόμενοι παντού πάνω στη γη γνωρίζουν πως οι σοσιαλιστικές χώρες τσάκισαν το φασισμό, δώσανε βαρύ φόρο αίματος στη μάχη εναντίον του».

Το Συνδικάτο επισημαίνει πως πέρα από πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, μεγαλύτερες ή μικρότερες διαφωνίες με το σοσιαλισμό και τα κομμουνιστικά κόμματα, «οι εργαζόμενοι θα καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την φασιστικής έμπνευσης προσπάθεια ταύτισης του σοσιαλισμού με το ναζισμό».

Οπως τονίζεται, στόχος των εμπνευστών του μνημονίου δεν είναι μόνο τα κομμουνιστικά κόμματα, αλλά η ποινικοποίηση των λαϊκών κινημάτων που εναντιώνονται στον ιμπεριαλισμό, στη βάρβαρη και αντεργατική πολιτική της ΕΕ. «Κάθε εργαζόμενος και εργάτρια θα απαντήσει στην πρόκληση αυτή με την ανάπτυξη των αγώνων ενάντια στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα της ΕΕ, αλλά και στην έμπρακτη καταδίκη της κατάπτυστης αυτής απόφασης. Κάθε δημοκράτης και δημοκράτισσα που γνωρίζει για τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ οφείλει να καταδικάσει με κάθε τρόπο το κατάπτυστο αυτό κείμενο», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου.

Σημειώνεται πως το Συνδικάτο αποφάσισε να προχωρήσει στη συλλογή υπογραφών από εργαζόμενους κάτω από το κείμενο της ανακοίνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ