Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
Το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα αφήσει να περάσουν τέτοια σχέδια

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φωκίδας σημειώνει τα παρακάτω:

«Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καταδικάζει την απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης να φέρει προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου ένα σχέδιο απόφασης με τίτλο: "Για την ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων". Είναι προφανές ότι καταδικάζουν, με αυτόν τον τρόπο, το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Μέσα από τέτοιες καταδίκες προσπαθούν να εδραιώσουν την κυριαρχία του κεφαλαίου, βάζοντας τα μύρια εμπόδια στην ανάπτυξη κινήματος που θα αμφισβητεί την εξουσία τους.

Μέσω αυτής της απόφασης επιχειρείται η καταδίκη της δράσης του κομμουνιστικού κινήματος, η δράση των λαϊκών κινημάτων τις προηγούμενες δεκαετίες. Αυτή ακριβώς η δράση που έφερε τις κατακτήσεις του δώρου, του πενθήμερου, της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συλλογικών συμβάσεων με τα τόσα θετικά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα. Επιχειρείται η κατασυκοφάντηση του αγώνα των κομμουνιστών, του κάθε προοδευτικού ανθρώπου, που ήρθε κόντρα στο ναζισμό και στις θηριωδίες του, κόντρα στις αμερικανοεγγλέζικες επεμβάσεις, κόντρα στις εργοδοτικές και κυβερνητικές αυθαιρεσίες.

Ο αντικομμουνισμός είναι απαραίτητος για την επιβολή του νεοταξικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ και η καταδίκη των αγωνιστών, ο παραδειγματισμός των λαών να μη σηκώσουν κεφάλι. Τα Γκουαντανάμο της Ευρώπης είναι εδώ. Δίπλα μας. Μετά το καθολικό ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των Ευρωπαίων, την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας (τηλεφώνων, e mail, internet, κινητών, fax κλπ.) έρχονται τώρα να θέσουν εκτός νόμου την αντίσταση των λαών (όπως στην κατοχή, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ).

Η εργατική τάξη δεν πρέπει να έχει καμία αυταπάτη ότι στόχος αυτού του τερατουργήματος είναι το σταμάτημα, στη γέννησή του, του κινήματος, που αρχίζει να γίνεται ορατό, της αμφισβήτησης της εξουσίας των μονοπωλίων. Του κινήματος που με εργάτες - αγρότες - επαγγελματίες - άνεργους - νέους - απόμαχους της δουλιάς θα βάλει φρένο στον εξανδραποδισμό του λαού όπως τον ονειρεύονται στον ΣΕΒ και όπως τον σχεδιάζει η ΕΕ.

Ενοχλούνται από το γεγονός πως αποδείχτηκε στην πράξη η εξουσία εργατικών καθεστώτων και επομένως ιστορικά είναι δυνατόν να υπάρξει και στο μέλλον μια τέτοια προοπτική. Αυτό θέλουν.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, πιστό στην ιστορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος, θα δώσει τη μάχη του μαζί με άλλους φορείς ώστε αυτή ακριβώς η ιστορία (που έχει κριθεί και εκτιμηθεί από την ανθρωπότητα) δεν είναι δυνατόν να ξαναγραφεί μέσα από σκοπιμότητες, ούτε να αλλοιωθεί, προκειμένου να πετύχουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Το συνεπές συνδικαλιστικό κίνημα δε θα αφήσει σε καμία περίπτωση να περάσουν τέτοια σχέδια, νόμοι, διατάγματα που θα καταδικάζουν τα πρωτοπόρα τμήματά του, προκειμένου να μας ξαναγυρίσουν στη φεουδαρχία, στο μεσαίωνα, στην ιερά εξέταση.

Προειδοποιούμε και δηλώνουμε ανυπακοή στα κηρύγματα του ιμπεριαλισμού. Στο χρηματιστήριο αξιών του κεφαλαίου δεν πρόκειται να καταθέσουμε την ιστορία της τάξης μας, τους ήρωες της παγκόσμιας εργατικής τάξης, τους λαϊκούς ήρωες που ξεπήδησαν στην πάλη με τον ιμπεριαλισμό.

Δεν πρόκειται να καταθέσουμε τις ιδέες μας, δεν πρόκειται ούτε στιγμή να ταλαντευτούμε από τη νομοτελειακή μας πεποίθηση ότι η εργατική τάξη θ' αποκτήσει την εξουσία της, ανεξάρτητα από τα εμπόδια που βάζει το σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ