Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ
Νέες καταγγελίες και αποκαλύψεις για ανάμειξη πρακτόρων

Αλλες δύο καταγγελίες είδαν χτες το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, σχετικά με τις απαγωγές και ανακρίσεις 28 Πακιστανών από μυστικές υπηρεσίες στη χώρα μας, τον περασμένο Ιούλιο. Οι δύο Πακιστανοί αποκάλυψαν το τι συνέβη το βράδυ της 17ης Ιουλίου 2005, όταν απήχθησαν από περίπου 8 άτομα που, χωρίς να δείξουν ταυτότητες, τους απήγαγαν και τους μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία. Εκεί ακολούθησε ανάκριση, προκειμένου να πουν τι γνώριζαν για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο. Ολα αυτά, τη στιγμή που η βρετανική εφημερίδα «Observer» αποκαλύπτει την ανάμειξη Βρετανών πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών στις απαγωγές, με το ρόλο των παρατηρητών.

Στη συνέντευξη, ο Μοχάμεντ Μουνίρ είπε πως στις 17 του περασμένου Ιούλη, περίπου οκτώ άτομα, χωρίς να δείξουν ταυτότητα, μπήκαν στο σπίτι που έμενε μαζί με συμπατριώτες του και τους ζήτησαν να τους δώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα για να τα ελέγξουν. Οταν ο Μουνίρ τους είπε ότι δεν έχει συσκευή, αφού μόλις είχε έρθει στη χώρα μας από το Πακιστάν, τον συνέλαβαν και, με κάλυμμα στο κεφάλι, τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία. Εκεί, σε χωριστό δωμάτιο από τους άλλους απαχθέντες, τον ανέκριναν περίπου 12 άτομα για δύο ώρες, χτυπώντας τον. Οι ερωτήσεις περιστρέφονταν στις επιθέσεις στο Λονδίνο. Αφού τον κράτησαν για δύο μέρες, τον μετέφεραν σε άλλη άγνωστη τοποθεσία, όπου κρατήθηκε για άλλες πέντε μέρες. Μετά, όταν τον άφησαν ελεύθερο, τον απείλησαν να μη μιλήσει. Παρόμοια ήταν και η καταγγελία του Μαχμούτ Ατσχάρ, που κρατήθηκε για δύο μέρες.

Ο Γ. Α. Μαγκάκης

Ο Γ. Α. Μαγκάκης, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τόνισε: «Θεωρώ ότι έγιναν απίστευτες και προκλητικές παρανομίες από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης με κατευθύνσεις του βρετανικού παράγοντα. Αλλος ένας λόγος για να γεννάται το αίσθημα της ταπείνωσης. Είναι βέβαιο ότι 28 Πακιστανοί συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές και υπέστησαν ανάκριση. Είναι αναμφισβήτητο ότι συνέβη, χωρίς να τηρηθεί ίχνος νομιμότητας, χωρίς να τηρηθεί ο στοιχειώδης σεβασμός προς το κράτος δικαίου που προστατεύει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου από εμπλοκές με την παντοδύναμη, απέναντί του, κρατική εξουσία». Και συνέχισε: «Εκείνοι που συνελήφθησαν κακοποιήθηκαν με άσχημο τρόπο, με βρισιές, κλοτσιές και γροθιές. Και το αίσθημα της καταισχύνης και της ταπείνωσης οξύνεται γιατί σε αυτή τη διαδικασία παρέστησαν και Βρετανοί πράκτορες. Δηλαδή εκεί φτάσαμε; Δεν εκτελούμε απλώς τις εντολές και τις κατευθύνσεις, αλλά ελεγχόμεθα και αν τις εφαρμόζουμε σωστά;».

Οσο για τη στάση της κυβέρνησης και του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ανέφερε ότι «είχαμε το φαινόμενο ο αρμόδιος υπουργός να λέει ότι δεν έχει ιδέα. Δηλαδή ή ψεύδεται ή αν δεν ψεύδεται είναι απίστευτα αναρμόδιος και ανίκανος να ελέγξει την υπηρεσία στην οποία προΐσταται».

Τα «μασάει» ο Τζ. Στρο

Την τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Τζ. Στρο με τον Γ. Παπανδρέου για το θέμα της απαγωγής και ανάκρισης των Πακιστανών επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης. «Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας είχε με δική του πρωτοβουλία τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ», είπε συγκεκριμένα ο Ν. Αθανασάκης και όπως υποστήριξε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του Γ. Παπανδρέου με τον Βρετανό υπουργό, ο τελευταίος τον ενημέρωσε ότι «δεν υπήρξε συμμετοχή Βρετανών στις ανακρίσεις», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν ήταν παρόντες ή όχι...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενημερώστε τη Βουλή για τις απαγωγές (2006-05-17 00:00:00.0)
Επιχειρεί να αμολήσει «μελάνι σουπιάς» (2006-05-13 00:00:00.0)
Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου; (2006-03-28 00:00:00.0)
Ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο (2005-12-22 00:00:00.0)
Μόνον από το BBC... (2005-12-16 00:00:00.0)
Στη Βουλή φέρνει το θέμα το ΚΚΕ (2005-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ