Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... απροσάρμοστα

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΗΠΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ», όπως λέει η Νέα Δημοκρατία, ή «ομολογία αποτυχίας», όπως λέει το ΠΑΣΟΚ; Ο λόγος φυσικά για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που αποτέλεσε χτες και το αντικείμενο της συνηθισμένης δικομματικής κόντρας μέσω ανακοινώσεων.

Ακόμα, πάντως, κι αν κάποιος θέλει «ντε και καλά» να υιοθετήσει μία από τις δύο εκδοχές το σίγουρο είναι πως οι εργαζόμενοι θα «πληρώσουν τη νύφη». Και τις «μεταρρυθμίσεις» και το κυνήγι της πτώσης του ελλείμματος κάτω από το 3%.

Οσο για το ΠΑΣΟΚ που επιμένει στα περί «παράτασης της επιτήρησης» της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μάλλον αξίζει να αναρωτηθούν, όσοι τους πιστεύουν, πότε βρέθηκε η Ελλάδα εκτός επιτήρησης και μάλιστα ασφυκτικής.

Επίσης, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνήσει πράγματι με οποιαδήποτε βασική πλευρά της κυβερνητικής πολιτικής ή, πολύ περισσότερο, τον κεντρικό προσανατολισμό της τελευταίας, (ιδιωτικοποιήσεις, μισθοί και συντάξεις πείνας, «απελευθερώσεις», αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, κλπ.) να ειδοποιήσει κι εμάς να το ξέρουμε.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Ιράν να συνεχίσει τις έρευνές του για τα πυρηνικά καύσιμα. Θεωρούν - όπως λένε - δεδομένο ότι η έρευνα θα αφορά στην κατασκευή πυρηνικών όπλων.


Γρηγοριάδης Κώστας

Να υποθέσουμε μήπως ότι οι έρευνες των Αμερικανών, των Βρετανών ή των Γάλλων σε θέματα πυρηνικής ενέργειας είναι εξ ορισμού αθώες μια και οι εν λόγω χώρες υπερασπίζονται υποτίθεται την ειρήνη, την προστασία του περιβάλλοντος και τον αφοπλισμό;

`Η μήπως οι δικές τους έρευνες παρόμοιου τύπου δημοσιοποιούνται και τίθενται υπό τον έλεγχο διεθνών επιτροπών, ώστε να γνωρίζουμε ποιο είναι το πραγματικό τους αντικείμενο και αν εγκυμονεί κινδύνους για τον πλανήτη;

Προφανώς η υποκρισία περισσεύει και σε αυτή την περίπτωση. Ισως θα ήταν καλύτερα να πουν ευθέως τι ζητούν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι μια και όπως φαίνεται είναι αποφασισμένοι να εγκαθιδρύσουν με κάθε τίμημα την κυριαρχία τους και στο Ιράν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ