ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤΕΡΜΠΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - ΠΑΟ
Αμφίβολοι Ριβάλντο - Νίλσον

Παραμονές του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο... μύλος σχετικά με το θέμα της παραμονής η όχι του Νέρι Καστίγιο συνεχίζει να γυρίζει. Χτες διαδραματίστηκε ακόμα ένα επεισόδιο στο σίριαλ αφού ο αντιπρόεδρος της μεξικανικής Τσίβας Νέστορ Ντε Λα Τόρε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «La Opinion» ξεκαθάρισε πως το μόνο που απομένει είναι η απάντηση του Ολυμπιακού, καθώς με τον παίκτη τα πάντα έχουν συμφωνηθεί. «Εμείς τα έχουμε βρει με τον Νέρι και τώρα περιμένουμε την απάντηση του Ολυμπιακού» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Τόρες. Κατά τ' άλλα, σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά η συμμετοχή στο ντέρμπι του Ριβάλντο που υπέστη διάστρεμμα στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ιωνικό. Εάν ο Βραζιλιάνος παίκτης καταφέρει να βγάλει όλο το απογευματινό πρόγραμμα προπόνησης τότε θα συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή. Κάτι που θέλει και ο Νορβηγός τεχνικός της ομάδας Τροντ Σόλιντ, καθώς ποντάρει πολλά στην εμπειρία του παίκτη, ιδιαίτερα μάλιστα σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

  • Μετά τα γέλια και τα τραπεζώματα ακολούθησαν τα νεύρα στον Παναθηναϊκό αφού ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι είδε τους παίκτες του στην προπόνηση μάλλον να έχουν μείνει στο βράδυ του δείπνου με τους διοικούντες της ΠΑΕ. Ετσι ο Ιταλός τεχνικός έβαλε «γκάζια» αφού δεν είδε τους παίκτες του παθιασμένους στην προπόνηση και αποφάσισε να τους κάνει δριμύτατες παρατηρήσεις, με κύριο αποδέκτη τον Φίλιππο Δάρλα, που έκανε λάθος σε μια άσκηση τακτικής. Στα αγωνιστικά, ο Μίκαελ Νίλσον είναι ο νέος «πονοκέφαλος» του Μαλεζάνι ενόψει του καθοριστικού για τη συνέχεια ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο διεθνής Σουηδός του «τριφυλλιού» ένιωσε ενοχλήσεις στην προπόνηση στον έξω πλάγιο σύνδεσμο στο δεξί γόνατο και δε συμμετείχε στο «οικογενειακό» δίτερμα.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «Ρ»
Αγώνας - γιορτή με τους παλαίμαχους Καλαμάτας

Στην άκρη αφήνει τις μέχρι τώρα επιτυχίες η ποδοσφαιρική ομάδα του «Ρ» καθώς το Σάββατο, υποδέχεται την αντίστοιχη των παλαιμάχων της Καλαμάτας, που αγωνίστηκε τη δεκαετία του '70 στην Α΄ Εθνική. Ο φιλικός αγώνας, που θα διεξαχθεί στο παλιό γήπεδο του Ικάρου στη Ν. Ιωνία στις 7 το απόγευμα, γίνεται με ευκαιρία το ρεπό των γηπεδούχων στο Πρωτάθλημα Τύπου και στόχος των δύο ομάδων είναι να αποτελέσει εκτός από μια γιορτή του ποδοσφαίρου, μία σύσφιξη σχέσεων και γνώσεων.

Οι φιλοξενούμενοι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας, Γιάννη Χιώτη, έρχονται στην Αθήνα, «για να δείξουμε ότι μέσα από την πείρα και τη φρεσκάδα μας, αποτελούμε ένα δύσκολο αντίπαλο». Οσο για την αποδοχή της πρόσκλησης από την ομάδα του «Ρ», δήλωσε: «πιστεύουμε ότι η πλούσια δραστηριότητά μας θα συναντηθεί με το αγωνιστικό φρόνημα του "Ρ" και μέσα στο γήπεδο». Το παιχνίδι, αξίζει να το παρακολουθήσει ο κόσμος, καθώς, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ, Μανώλης Θεοδώρου, «πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι το ποδόσφαιρο δε χωρίζει τον κόσμο. Δεχτήκαμε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση από την ομάδα σας».

Η αποστολή της ομάδας των παλαιμάχων της Καλαμάτας έχει ως εξής: Δ. Σπεντζόπουλος, Α. Σκαφιδάς, Γ. Χιώτης, Μ. Θεοδώρου, Ν. Ντονάς, Ν. Παπανικολόπουλος, Ν. Παναγόπουλος, Β. Γεωργόπουλος, Π. Σερεμέτης, Β. Μαλαφέκας, Γ. Ζήσης, Δ. Διακουμέας, Σ. Κλαδής, Γ. Κορομηλάς, Κ. Διδασκάλου, Π. Αθανασόπουλος, Ι. Αθανασόπουλος, Π. Μαχαίρας, Δ. Μαρδουνιώτης, Π. Κατζιλιέρης, Ι. Κουτσούκος, Γ. Παυλής, Α. Μαυρέας και Γ. Μπένος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι φίλοι της ομάδας θα πρέπει να δώσουν δυναμικό «παρών».

ΜΠΑΣΚΕΤ
«Ερυθρόλευκα» παράπονα

Σε τρία επίπεδα κινήθηκαν τα παράπονα του Γιόνας Καζλάουσκας την επόμενη της ήττας του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη όπου οι «ερυθρόλευκοι» για την 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκα απέτυχαν για μια ακόμη φορά να πάρουν ροζ φύλλο αγώνα εκτός έδρας. Σύμφωνα με τον Λιθουανό τεχνικό η ήττα από την Εφές Πίλσεν με 77-69 οφείλεται κυρίως σε τρεις λόγους. Στο άσχημο ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας (ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 26-14), στη φάση του Λιούις, αλλά και στη διαιτησία.

«Ξεκινήσαμε άσχημα, όπως και στο ματς με τον Αρη. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 12 πόντους κι αυτό είναι σημαντικό για την Ευρωλίγκα. Η καθοριστική φάση ήταν το κλέψιμο του Λιούις όταν δεν έβαλε το καλάθι και δεχτήκαμε τρίποντο στην επόμενη φάση» τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Καζλάουσκας πάντως δεν άφησε εκτός παραπόνων του ούτε και τους διαιτητές καυτηριάζοντας το γεγονός των 39 βολών που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι. «Τι να πω εγώ; Τα είδατε μόνοι σας. Αν αρχίσω να μιλάω θα με τιμωρήσουν» δήλωσε σχετικά.

Μεταγραφικές κινήσεις

Από τα Ανω Λιόσια στο Περιστέρι. Αυτή είναι η διαδρομή που ακολούθησε ο Ρομπέρτο Ραμίρες Μερίνο. Ο Περουβιανός μέσος, άφησε τον Ακράτητο και για τα επόμενα τρία χρόνια συμφώνησε να αγωνίζεται στον Ατρόμητο. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο νεοαποκτηθείς παίχτης να πραγματοποιήσει την πρώτη εμφάνιση (με τη νέα ομάδα του), στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Από την πλευρά του ο Ιωνικός, απέκτησε τον επιθετικό Τάσο Τριανταφύλλου, που είχε μείνει ελεύθερος από τον ΟΦΗ. Αντίθετα παρελθόν αποτελεί από τον Ηρακλή ο Χρήστος Κελπέκης. Ο 32χρονος γκολκίπερ έλυσε χτες, κοινή συναινέσει, τη συνεργασία του με τον «γηραιό», στον οποίο αγωνιζόταν από το καλοκαίρι του 2001.

ΟΦΗ
Περιζήτητος ο Σηφάκης

Μετά την Μπέτις Σεβίλλης και η Στεάουα Βουκουρεστίου προστέθηκε στους επίδοξους μνηστήρες του Γιώργου Σηφάκη. Η πρωταθλήτρια Ρουμανίας, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, ενδιαφέρεται έντονα για την απόκτηση του 21χρονου τερματοφύλακα του ΟΦΗ και ενδέχεται εντός των προσεχών ημερών να καταθέσει επίσημη πρόταση ύψους 400.000 ευρώ στους Κρητικούς, προσφέροντας στον διεθνή άσο 200 - 250.000 ευρώ ετησίως. Την απόκτηση του Σηφάκη φέρεται να εισηγήθηκε ο Ολεγκ Προτάσοφ όταν ακόμη ήταν προπονητής της Στεάουα (πλέον εργάζεται στην Ντνιέπρ). Από το περιβάλλον του Σηφάκη δηλώνουν άγνοια για το ενδιαφέρον της Στεάουα, ενώ και ο ίδιος ο ελπιδοφόρος γκολκίπερ δε φέρεται να συγκινείται ιδιαίτερα από την προοπτική να αγωνιστεί στη Ρουμανία.

Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου προκρίθηκε χτες η Λάρισα νικώντας τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά με 2-1 (Σέρμπαν 44', Φέρστερ 75' - Χριστοφορίδης 73').



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ