ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θα συνεχιστούν οι διώξεις αλλοδαπών

Θ. Ρουσόπουλος: Εκφράζουν... «φασιστικές αντιλήψεις» όσοι ασκούν κριτική ή αντιδρούν στις επιχειρήσεις - σκούπα!

Τη σαφή βούληση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις μαζικές διώξεις αλλοδαπών και όχι μόνο, στο όνομα μάλιστα της «ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών»(!), εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα ο Θ. Ρουσόπουλος εξαπέλυσε επίθεση σε όσους αντιδρούν και ασκούν κριτική στις (αντι)τρομοκρατικές επιχειρήσεις της κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής, χαρακτηρίζοντας... φασιστικές τις αντιλήψεις τους(!).

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Γ. Βουλγαράκη - ο οποίος προχτές δεν είχε διστάσει να ισχυριστεί ότι οι μηνύσεις εκ μέρους των απαχθέντων Πακιστανών έγιναν για να σταματήσουν οι προσαγωγές των αλλοδαπών(!)- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθαγίασε τις επιχειρήσεις-σκούπα κατά των αλλοδαπών, κάλυψε πλήρως το θεάρεστο έργο των αστυνομικών αρχών, αξιώνοντας μάλιστα σεβασμό και (τυφλή) εμπιστοσύνη στις «εντεταλμένες αρχές»(!).

Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος επικαλέστηκε το μεταναστευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ως απόδειξη της «προοδευτικής»(!) μεταναστευτικής πολιτικής της και του μη διαχωρισμού μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών. Και αυτό τη στιγμή που έχει καταργήσει τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, που «στέλνει πίσω» μαζικά τους σύγχρονους «ικέτες», ενώ όσοι διαμένουν στη χώρα μας - «νόμιμα» ή μη - στερούνται ουσιαστικά των πολιτικών, δημοκρατικών και ατομικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον Θ. Ρουσόπουλο η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να ερευνά και να κάνει προσαγωγές «υπόπτων» προκειμένου να «διακριβώσει εάν αυτές οι πληροφορίες (σ.σ. των ξένων μυστικών υπηρεσιών) είναι αληθείς ή ψευδείς». Δεν μπόρεσε μάλιστα να συγκρατήσει την «ιερά οργή» του για την κριτική που ασκείται στις διωκτικές αρχές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Ρ» για την πρωτοφανή έκταση των διώξεων, με τον έλεγχο 5.500 αλλοδαπών μόνο στο δίμηνο Ιούλη - Αυγούστου, ο Θ. Ρουσόπουλος προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για... φασιστικές αντιλήψεις!

Ιδού το σχετικό απόσπασμα από το χτεσινό διάλογο:

-- Ερώτηση: Δε θα ήταν πιο μεγάλη η συνδρομή της κυβέρνησης στις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και των ΗΠΑ, αν στις τρομοκρατικές επιχειρήσεις έκανε περισσότερους ελέγχους και συλλήψεις αλλοδαπών; Γιατί μόνο 5.500 συλλήψεις και όχι ένα εκατομμύριο, που είναι οι αλλοδαποί στην Ελλάδα; Ποιος καθορίζει τον αριθμό και ποιο είναι το κριτήριο;

-- Ρουσόπουλος: Θα μου επιτρέψετε να αναφέρω ότι είναι φασιστική η αντίληψη την οποία εκφράσατε μόλις τώρα. Είμαι βέβαιος ότι το κάνατε προσπαθώντας να διατυπώσετε δημοσίως κάποιο ιδιότυπο χιούμορ. Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Αστυνομία, οι αρμόδιες αρχές, αυτό το οποίο οφείλουν να κάνουν για να προστατεύουν τον Ελληνα πολίτη και τον όποιο άλλο πολίτη ζει σ' αυτή τη χώρα και έχει τα ίδια δικαιώματα είναι να ερευνήσουν τις πληροφορίες, να κάνουν προσαγωγή τυχόν υπόπτων για να ερευνήσουν εάν αυτοί οι άνθρωποι εμπλέκονται ή όχι σε δραστηριότητες οι οποίες είναι έκνομες. Αρα λοιπόν, εκτιμώ και πάλι ότι είναι λανθασμένη η προσέγγιση με την οποία κάνετε ερώτημα. Είναι δικαίωμά σας να κάνετε έτσι την ερώτηση, ακόμα και αν θέλετε να ειρωνευτείτε το ρόλο και τη δουλιά των υπηρεσιών που είναι εντεταλμένες για την ασφάλεια όλων των πολιτών.

-- Ερώτηση: Κατ' αρχάς σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό. Θα ήθελα επί της ουσίας να μου τη δώσετε την απάντηση. Ποιος καθορίζει το αν θα συλληφθούν 5.500 από τους αλλοδαπούς; Ηταν συγκεκριμένο σήμα από τις βρετανικές υπηρεσίες; Ηταν συγκεκριμένη η ερώτηση...

-- Ρουσόπουλος: Οταν λέτε «γιατί όχι ένα εκατομμύριο» δηλαδή όσοι είναι οι αλλοδαποί πολίτες, είναι ως να δέχεται κανείς ότι όλοι οι αλλοδαποί πολίτες - και μετά θα πούμε και όλοι οι Ελληνες κοκ - είναι ύποπτοι.

-- Ερώτηση: Αυτή είναι η νοοτροπία η δική σας, όχι η δική μου.

-- Ρουσόπουλος: Θα ήταν λοιπόν αυτή η νοοτροπία, αν όντως συνέβαινε αυτό το οποίο είπατε προηγουμένως. Τονίζω, διερμηνεύοντας το ιδιότυπο χιούμορ σας, ότι είναι μια αντίληψη που δε με βρίσκει σύμφωνο. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, επαναλαμβάνω ότι οι αρμόδιες αρχές ως εντεταλμένες για την τήρηση της ασφάλειας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών που ζουν σ' αυτή τη χώρα, εφόσον έχουν πληροφορίες, κινούνται αναλόγως για να διακριβώσουν εάν αυτές οι πληροφορίες είναι αληθείς ή ψευδείς.

-- Ερώτηση: Και οι πληροφορίες αυτές αφορούσαν 5.500 κόσμο;

-- ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο αριθμός έχει ήδη ανακοινωθεί από χτες από τον αρμόδιο υπουργό Δημόσιας Τάξεως, στην Επιτροπή της Βουλής.

-- Ερώτηση: Παρά τον πρωτοφανή αριθμό ελέγχων και συλλήψεων αλλοδαπών, δε βρέθηκε κανένας τρομοκράτης... Η κυβέρνηση βγάζει κάποιο συμπέρασμα -αν βγάζει- γύρω από τη σχέση τρομοκρατίας και αλλοδαπών; Ή μήπως οι έλεγχοι γίνονταν για να τρομοκρατηθούν οι ήδη φοβισμένοι αλλοδαποί και για να δοθεί το μήνυμα στους υπόλοιπους ότι δεν υπάρχουν δικαιώματα απέναντι στους ελέγχους των μυστικών υπηρεσιών, στο όνομα της τρομοκρατίας;

-- Ρουσόπουλος: Η κυβέρνηση αυτή έκανε έναν από τους πιο προοδευτικούς νόμους μεταναστευτικής πολιτικής. Την πολιτική της άποψη, λοιπόν, για τους μετανάστες την έχει καταθέσει όχι απλώς με δηλώσεις, αλλά με ολόκληρο νόμο και το γνωρίζετε. Νόμος, ο οποίος επαινέθηκε από πολλές πλευρές του ελληνικού Κοινοβουλίου σε πάρα πολλά σημεία του. Εν πάση περιπτώσει χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένας από τους πλέον προοδευτικούς νόμους...

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να δυναμώσει η κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών

Την κυβέρνηση της ΝΔ και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, «για τις μαζικές προσαγωγές μεταναστών, τις απαγωγές μεταναστών και το όργιο "ελέγχων", συλλήψεων και ανακρίσεων, για τις οποίες υπερηφανεύτηκε χτες (σ.σ. προχτές) στη Βουλή». Επίσης, η Γραμματεία Αθήνας καταδικάζει τις συμφωνίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με τις ΗΠΑ, «οι οποίες αφορούν στη δράση αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα».

«Οι διώξεις και τα μέτρα απέναντι στους μετανάστες είναι θέμα που αφορά όλους τους εργαζόμενους, αφού, όταν χτυπούν τους μετανάστες, χτυπούν τα δημοκρατικά δικαιώματα όλου του λαού», σημειώνει το ΠΑΜΕ και απαιτεί να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις των μεταναστών.

Καλεί το λαό με την πάλη του να καταδικάσει τις μυστικές συμφωνίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και τα αντιδραστικά μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ. Να δυναμώσει την πάλη του, για να καταργηθούν οι αντιδημοκρατικοί νόμοι και οι μυστικές συμφωνίες που καταπατούν τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα, παρεμποδίζουν τους αγώνες. «Αυτή θα είναι και η έμπρακτη αλληλεγγύη απέναντι στους μετανάστες, αλλά και σε κάθε εργαζόμενο που θίγεται από τα αντιδημοκρατικά μέτρα», τονίζει το ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντας παράλληλα την αναγκαιότητα «τα συνδικάτα να αναπτύξουν την πάλη τους, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι στους μετανάστες».

Σ' αυτό το πλαίσιο, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους μετανάστες «να μαζικοποιήσουν τα συνδικάτα και να παλέψουν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, για να καταργηθούν οι αντιδραστικοί και αντεργατικοί νόμοι της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ».

Ο «φασισμός» του Θ. Ρουσόπουλου

Ζητάει και τα ρέστα η κυβέρνηση μετά τις διώξεις 5.500 αλλοδαπών και τις απαγωγές των 28 Πακιστανών. Αντί να συναισθανθεί το μέγεθος της αποτρόπαιας αυτής πράξης επίδειξης αυταρχισμού και τρομοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε σε όσους ασκούν κριτική στην (αντι)τρομοκρατική πολιτική της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας φασιστικές τις αντιλήψεις τους!

Το άσχημο είναι ότι δεν πρόκειται για κάποιο λεκτικό ατόπημα ή τρικυμία εν κρανίω του Θ. Ρουσόπουλου, αλλά για «εφαρμοσμένη πολιτική» της κυβέρνησης. Τρανή απόδειξη η θέση που εξέφρασε ο ίδιος ο εκπρόσωπος χτες, ότι, δηλαδή, η Αστυνομία θα κάνει όσες προσαγωγές «υπόπτων» θέλει «για να προστατεύσουν τον Ελληνα πολίτη»(!), αδιαφορώντας για την παραβίαση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αλλά αυτή ακριβώς η συμπεριφορά είναι προϊόν απολυταρχικής αντίληψης και υφέρποντος φασισμού. Ας εξηγηθούμε λοιπόν:

- Φασιστικής έμπνευσης είναι ο «αντιτρομοκρατικός πόλεμος» ΗΠΑ - ΕΕ κατά των λαών του κόσμου, στον οποίο με υπερβάλλοντα ζήλο συστρατεύτηκε και η κυβέρνηση Καραμανλή. Ζωντανά μνημεία φασισμού είναι τα «Γκουαντάναμο» και το «δίκτυο» των μυστικών φυλακών της CIA ανά τον κόσμο.

- Φασισμό αποπνέει η πρόσφατη - με την υπογραφή της γαλάζιας διακυβέρνησης - απόφαση της ΕΕ των «25» για παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (κινητά, Ιντερνετ, κ.ο.κ.) και η αναγόρευση όλων ως υπόπτων για τρομοκρατία. Φασισμός είναι η κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας και του συνόλου σχεδόν στην ουσία των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων από το καθεστώς της δικτατορίας των μονοπωλίων και της νέας τάξης.

- Φασισμός είναι το αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

- Φασισμός είναι οι επιχειρήσεις-«σκούπα» που στρέφονται αδιάκριτα κατά των αλλοδαπών, κατά προτίμηση μουσουλμάνων, με μοναδικό στόχο την πολλαπλώς «αποδοτική» κατατρομοκράτησή τους, ώστε να παραμένουν διαρκώς «πολίτες δίχως δικαιώματα». Φασισμός είναι οι απαγωγές και οι μυστικές ανακρίσεις των 28 Πακιστανών. Εκφραση φασισμού είναι ο «μεγάλος αδελφός» και οι χαφιεδοκάμερες, γενικότερα η κρατική βία και καταστολή... Αρκετά, ο κατάλογος δεν έχει τέλος...

Αν αναζητούσε κάποιος κάποια απόδειξη για το πόσο βαθιά χωμένη είναι στον αντιτρομοκρατικό πόλεμο των ΗΠΑ - ΕΕ η κυβέρνηση Καραμανλή, η επίδειξη πυγμής απέναντι σε όσους αντιδρούν και αντιστέκονται φτάνει και περισσεύει...


Π. Κ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ