Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο «φασισμός» του Θ. Ρουσόπουλου

Ζητάει και τα ρέστα η κυβέρνηση μετά τις διώξεις 5.500 αλλοδαπών και τις απαγωγές των 28 Πακιστανών. Αντί να συναισθανθεί το μέγεθος της αποτρόπαιας αυτής πράξης επίδειξης αυταρχισμού και τρομοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε σε όσους ασκούν κριτική στην (αντι)τρομοκρατική πολιτική της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας φασιστικές τις αντιλήψεις τους!

Το άσχημο είναι ότι δεν πρόκειται για κάποιο λεκτικό ατόπημα ή τρικυμία εν κρανίω του Θ. Ρουσόπουλου, αλλά για «εφαρμοσμένη πολιτική» της κυβέρνησης. Τρανή απόδειξη η θέση που εξέφρασε ο ίδιος ο εκπρόσωπος χτες, ότι, δηλαδή, η Αστυνομία θα κάνει όσες προσαγωγές «υπόπτων» θέλει «για να προστατεύσουν τον Ελληνα πολίτη»(!), αδιαφορώντας για την παραβίαση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αλλά αυτή ακριβώς η συμπεριφορά είναι προϊόν απολυταρχικής αντίληψης και υφέρποντος φασισμού. Ας εξηγηθούμε λοιπόν:

- Φασιστικής έμπνευσης είναι ο «αντιτρομοκρατικός πόλεμος» ΗΠΑ - ΕΕ κατά των λαών του κόσμου, στον οποίο με υπερβάλλοντα ζήλο συστρατεύτηκε και η κυβέρνηση Καραμανλή. Ζωντανά μνημεία φασισμού είναι τα «Γκουαντάναμο» και το «δίκτυο» των μυστικών φυλακών της CIA ανά τον κόσμο.

- Φασισμό αποπνέει η πρόσφατη - με την υπογραφή της γαλάζιας διακυβέρνησης - απόφαση της ΕΕ των «25» για παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (κινητά, Ιντερνετ, κ.ο.κ.) και η αναγόρευση όλων ως υπόπτων για τρομοκρατία. Φασισμός είναι η κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας και του συνόλου σχεδόν στην ουσία των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων από το καθεστώς της δικτατορίας των μονοπωλίων και της νέας τάξης.

- Φασισμός είναι το αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

- Φασισμός είναι οι επιχειρήσεις-«σκούπα» που στρέφονται αδιάκριτα κατά των αλλοδαπών, κατά προτίμηση μουσουλμάνων, με μοναδικό στόχο την πολλαπλώς «αποδοτική» κατατρομοκράτησή τους, ώστε να παραμένουν διαρκώς «πολίτες δίχως δικαιώματα». Φασισμός είναι οι απαγωγές και οι μυστικές ανακρίσεις των 28 Πακιστανών. Εκφραση φασισμού είναι ο «μεγάλος αδελφός» και οι χαφιεδοκάμερες, γενικότερα η κρατική βία και καταστολή... Αρκετά, ο κατάλογος δεν έχει τέλος...

Αν αναζητούσε κάποιος κάποια απόδειξη για το πόσο βαθιά χωμένη είναι στον αντιτρομοκρατικό πόλεμο των ΗΠΑ - ΕΕ η κυβέρνηση Καραμανλή, η επίδειξη πυγμής απέναντι σε όσους αντιδρούν και αντιστέκονται φτάνει και περισσεύει...


Π. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ