Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Πλούσια διεθνής δραστηριότητα
  • Στις 24 του Γενάρη μαζική διαμαρτυρία έξω από την έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης
  • Εκατοντάδες προσωπικότητες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο υπογράφουν σε κείμενο, με το οποίο καλείται η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να απορρίψει το αντικομμουνιστικό μνημόνιο

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης παίρνονται πολύμορφες πρωτοβουλίες καταδίκης του αντικομμουνιστικού μνημονίου, μπροστά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έχει προγραμματιστεί για τις 24-27/1/2006 στο Στρασβούργο.

Ηδη πολλοί άνθρωποι από πολλές πολιτικές αφετηρίες υπογράφουν κείμενα με τα οποία καλούν τους λαούς, κάθε λαϊκό άνθρωπο, να αντιδράσουν ώστε να μην περάσει η απαράδεκτη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό και η ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών και άλλων λαϊκών αγωνιστών.

Στις 21 του Γενάρη στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κόμματος Βελγίου, γίνεται συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, όπου θα συμμετάσχει και το ΚΚΕ.

Στις 24 του Γενάρη, μέρα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, πραγματοποιείται μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, από φορείς, κόμματα και προσωπικότητες της Ευρώπης.

Την αντίδρασή τους στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο έχουν εκφράσει το ΑΚΕΛ, το ΚΚ Πορτογαλίας, το ΚΚ Ισπανίας, το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, ο Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, το ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας), το Γερμανικό ΚΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, το ΚΚ Σουηδίας, το ΚΚ Νορβηγίας.

Καθημερινά επίσης πληθαίνουν οι δηλώσεις και υπογραφές καταδίκης από χιλιάδες ανθρώπους, διανοούμενους και εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Σε κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.no2anticommunism.org «ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο» σημειώνεται: «Ανεξάρτητα από την άποψη που έχουμε για τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες καλούμε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης να απορρίψουν το μνημόνιο που προτείνεται προς έγκριση "Για την ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων"».

Μεχρι χτες είχαν υπογράψει 985 παράγοντες της δημόσιας ζωής από την Ευρώπη, την Αμερική και άλλες ηπείρους, πανεπιστημιακοί, πολιτικοί, εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ