Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΛΙΝΟΣ
Ασκώ τα καθήκοντά μου στα πλαίσια του Συντάγματος

Τις θέσεις που έχει διατυπώσει μέχρι τώρα σχετικά με τη διένεξη με τον παραιτηθέντα υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη υπερασπίστηκε χτες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός σε ήρεμους τόνους δήλωσε ότι «ασκεί τα καθήκοντά του στα πλαίσια του Συντάγματος».

Παράλληλα, παρείχε εξηγήσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας, όπως χαρακτηριστικά είπε, διευκρινίζοντας ότι οι θέσεις του δεν «αποτελούν αντιπαράθεση». Ακόμη, ο Δ. Λινός δήλωσε ότι «δε θα έρθει σε αντιπαράθεση με τον τέως υφυπουργό Δημόσιας Τάξης» και συνέχισε: «Εκείνος συνεχίζει, θέλοντας να θεμελιώσει την ύβρη "ανόητος" και "αγράμματος", με ανακριβή περιστατικά. Είμαι ανοιχτός στην καλόπιστη κριτική. Και οι κρίνοντες κρίνονται».

Ο Δ. Λινός ερωτηθείς και για τη δήλωση που φέρεται να έκανε το βράδυ της παραίτησης του Χρ. Μαρκογιαννάκη, ότι «επιτέλους δόθηκε η πρέπουσα πολιτική λύση» απάντησε ότι δεν είπε τη λέξη «επιτέλους». «Ρωτήθηκα από δημοσιογράφο, είπε ο Δ. Λινός, "επιτέλους, δόθηκε η πρέπουσα πολιτική λύση, σας ικανοποιεί"; Και απάντησα: Ναι με ικανοποιεί». Επίσης, πρόσθεσε ότι η απάντησή του αυτή δεν έχει την οποιαδήποτε πολιτική χροιά και πως δεν την ανασκεύασε μέχρι τώρα γιατί δεν του ζητήθηκε.

Στο μεταξύ, ο Δ. Λινός έδωσε χτες εξηγήσεις και για τις υποθέσεις του θανάτου του δόκιμου αξιωματικού στον Εβρο Δ. Σούρα και το θάνατο του Ρώσου δραπέτη Μαξίμ Ζελίμ. Ειδικά για τον έφεδρο αξιωματικό είπε ότι η παρέμβασή του έγινε μετά τις ύβρεις του κ. Μαρκογιαννάκη και αφού είχε εκδηλωθεί αίτημα συνδρομής από τη στρατιωτική Δικαιοσύνη. Σχετικά με την υπόθεση του Ρώσου δραπέτη, είπε ότι έδωσε εντολή για τις δύο παραγγελίες, ως προς τα αίτια του θανάτου του Ρώσου δραπέτη και τις συνθήκες μεταγωγής του, στα πλαίσια του άρθρου 35 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που του δίνει το δικαίωμα να διατάξει προκαταρκτική έρευνα για οποιοδήποτε έγκλημα.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας χτες μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, σε σχετική ερώτηση για τη διένεξη Μαρκογιαννάκη - Λινού αρκέστηκε να επαναλάβει την προχτεσινή δήλωση ότι «η κυβέρνηση σέβεται τους θεσμούς και τιμά τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ