Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Προμηνύει δεινά για τους εργαζόμενους

Από την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το κατάπτυστο μνημόνιο
Από την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το κατάπτυστο μνημόνιο
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠOE-OTA), με αφορμή το μνημόνιο που προωθείται από την Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπογραμμίζει: «Η ιστορία έχει δείξει ότι όταν προβάλλεται το αντικομμουνιστικό σκιάχτρο ετοιμάζονται δεινά για τους εργαζόμενους και ότι όλες οι αντιδημοκρατικές και αντιδραστικές εκτροπές ξεκινούν στο όνομα της κομμουνιστικής απειλής και έχουν τελικό επιστέγασμα δικτατορίες, χούντες και πολέμους». Και καταλήγει: «Εχοντας πλήρη επίγνωση των αντιλαϊκών συνεπειών ενός τέτοιου μνημονίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-OTΑ εναντιώνεται κατηγορηματικά σ' αυτό, ζητάει την άμεση απόσυρσή του και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα».

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου τονίζει: «Θέλουν να εντείνουν την προσπάθειά τους να εδραιώσουν την κυριαρχία του κεφαλαίου και να εμποδίσουν την ανάπτυξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, που αμφισβητεί την εξουσία του. Θέλουν μ' αυτό τον τρόπο να κατασυκοφαντήσουν τον αγώνα των κομμουνιστών, του κάθε δημοκράτη και προοδευτικού ανθρώπου, που ήρθε σε κόντρα με το ναζισμό και τις θηριωδίες του, κόντρα με τις εγγλεζοαμερικάνικες επεμβάσεις, κόντρα στις εργοδοτικές και κυβερνητικές αυθαιρεσίες». Και καταλήγει: «Ο αντικομμουνισμός είναι απαραίτητο εργαλείο στα χέρια τους για να επιβάλουν τη δικτατορία ενός νεοταξικού ολοκληρωτισμού, καταδικάζοντας αγωνιστές για παραδειγματισμό των λαών, ώστε να μη σηκώνουν κεφάλι».

Το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στην ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε Πάτρας εκφράζει την αγανάκτηση όλων των μελών του για το απαράδεκτο αντικομμουνιστικό παραλήρημα και σημειώνει: «Ολοι αντιλαμβανόμαστε πως γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια ώστε να τρομοκρατηθούν οι λαοί της Ευρώπης και να τους αφαιρέσουν κάθε κεκτημένο τους δικαίωμα». Και συνεχίζει: «Γνωρίζοντας πως πίσω από κάθε αντιπαράθεση, σύγκρουση και λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στο υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης, αδικίας και επεκτατισμού βρίσκονται οι κομμουνιστές και η κομμουνιστική ιδεολογία, προσπαθούν με απαράδεκτα ψηφίσματα να τους κλείσουν το στόμα, θέλουν να ταυτίσουν με εγκληματίες όλους αυτούς που έδωσαν εκατομμύρια νεκρούς ενάντια στο ναζισμό, αγωνιζόμενοι για ισονομία και ισοπολιτεία μεταξύ των ανθρώπων».

Η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ-Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης), σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι σε συνάντηση που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της με αντιπροσωπεία της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ, υπήρξε συναντίληψη ως προς τις εκτιμήσεις ότι «η προώθηση του μνημονίου συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των λαών της ΕΕ και μέγιστη προσβολή στα εκατομμύρια νεκρούς κομμουνιστές, θύματα του ναζισμού-φασισμού κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που έδωσαν τη ζωή τους για την αντιφασιστική νίκη», καθώς και ότι «η ιστορική πραγματικότητα στη χώρα μας αποδεικνύει πως η προβολή και η επίκληση του αντικομμουνιστικού σκιάχτρου μόνο δεινά προμηνύει για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Η μη απόκρουσή του τελικό επιστέγασμα έχει αντιδημοκρατικές εκτροπές, δικτατορίες και πολέμους».

Το Σωματείο Εργαζομένων Επιχείρησης FRIGOGLASS ΑΒΕΕ Κ. Αχαΐας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» υπογραμμίζει: «Ο καθένας, ανεξάρτητα από την πολιτική του ιδεολογία, αντιλαμβάνεται ότι ο στόχος του συγκεκριμένου μνημονίου δεν είναι μόνο η αμαύρωση και σπίλωση της αριστερής -κομμουνιστικής ιδεολογίας και η παραχάραξη της Ιστορίας (καθώς εξισώνει τον κομμουνισμό με τον ναζισμό) αλλά η συκοφάντηση της ταξικής πάλης και των αγώνων της εργατικής τάξης και η φίμωση όλων εκείνων που αντιστέκονται στις αντεργατικές πολιτικές που εκπορεύονται από την ΕΕ των κεφαλαιοκρατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ