Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Χρέος των εργαζομένων να αποκρούσουν την επίθεση

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων αναφέρει σε απόφασή του: «Τα όργανα των Ευρωπαίων καπιταλιστών έδρασαν για μια ακόμη φορά κατά της δημοκρατίας, κατά του δικαιώματος του κάθε λαού να αποφασίζει τι θέλει και τι όχι. Πρόκειται για μια ανοιχτή ποινικοποίηση της λαϊκής αγωνιστικής δράσης, των εργατικών και κομμουνιστικών κομμάτων, αλλά και της διεθνιστικής αλληλεγγύης της εργατικής τάξης». Και τονίζει: «Οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα αν συμφωνούν ή όχι με την ιδεολογία και την ιστορία των κομμουνιστικών κομμάτων και του σοσιαλισμού, έχουν χρέος να απορρίψουν τόσο στη συνείδησή τους, όσο και με τη δράση τους ένα ιμπεριαλιστικό κείμενο, που πραγματοποιώντας μια νεοφασιστική στροφή, έρχεται να εξομοιώσει προκλητικά το ναζισμό με τον κομμουνισμό, αμαυρώνοντας τα όποια επιτεύγματα της εργατικής εξουσίας και αλλάζοντας την ίδια την ιστορία».

Το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας (ΣΕΝ) με ανακοίνωσή του, ζητά να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια προώθησης και ψήφισης του μνημονίου και τονίζει ότι «κανένα μνημόνιο και καμία καταδίκη δεν μπορεί να διαγράψει ή να παραχαράξει την ιστορία και τη μνήμη των λαών», για να προσθέσει: «Η επιμονή στην ψήφιση ενός τέτοιου μνημονίου είναι πολύ πιθανό να μην αφορά το παρελθόν αλλά το μέλλον, έτσι ώστε μετά από ευνοϊκές οικονομικές ή πολιτικές συγκυρίες να είναι εφικτό ο χαρακτηρισμός κομμουνιστές, δηλαδή "εγκληματίες" για όλους όσοι με αγώνες θα διεκδικούν εργασιακά, κοινωνικά, δικαιώματα, καθώς και τα όποια κινήματα ειρήνης, τα κινήματα κατά της παγκοσμιοποίησης, και γενικά την όποια διεκδίκηση, την όποια διαφορετική φωνή διαμαρτυρίας από την κρατούσα άποψη ή την άποψη της κρατικής εξουσίας».

Η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών - Βαφέων σε ψήφισμά της τονίζει ότι «τέτοιου είδους επιθέσεις προσπαθούν να αφαιρέσουν το δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει για την τύχη του» με στόχο την περαιτέρω εμπέδωση της «νέας τάξης πραγμάτων» και υπογραμμίζει: «Οι λαοί της Ευρώπης έχουν πλούσια, μα και οδυνηρή εμπειρία. Εδωσαν εκατομμύρια νεκρούς για την απόκρουση του ναζισμού και φασισμού. Δε θα επιτρέψουν τις νεκραναστάσεις τέτοιων ή παρόμοιων αντιδραστικών πρακτικών. Εμπνευσμένοι από τους μεγάλους αγώνες του παρελθόντος θα σαρώσουν κάθε τέτοια προσπάθεια με όποιο μανδύα επιχειρείται να παρουσιαστεί».

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ» - «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ», «DIA» σε ψήφισμα - καταγγελία που εξέδωσε τονίζει: «Με αυτό το κατάπτυστο κείμενο αποδεικνύεται ότι στόχος δεν είναι μόνο το ξαναγράψιμο της Ιστορίας αλλά το χτύπημα της δράσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων. Γι' αυτό γίνεται περισσότερο αναγκαίο σήμερα οι λαϊκές δυνάμεις σε κάθε χώρα να αντιδράσουν αποφασιστικά και στην πράξη να ακυρώσουν τα αντιδραστικά σχέδια». Και προσθέτει: «Στόχος τους είναι ο εργαζόμενος άνθρωπος, που θέλει να συνεχίσει να έχει βασικά δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες, αυτός που θέλει να κρατήσει τις κατακτήσεις του όπως ωράριο, συλλογικές συμβάσεις, υγεία - παιδεία - πρόνοια (έστω και με τα σημερινά προβλήματα), αυτός που στον ένα ή στον άλλο βαθμό αμφισβητεί τη λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου σε ανακοίνωσή του αναρωτιέται: «Σήμερα έχουν σειρά οι κομμουνιστές και οι προοδευτικοί, αύριο τα κοινωνικά κινήματα, οι συνδικαλιστικοί φορείς που αμφισβητούν την εξουσία τους και όσοι αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίησή τους, μεθαύριο άρα ποιος να έχει σειρά;». Και προσθέτει: «Η καμπάνα χτυπά για όλους τους εργαζόμενους για όλους τους λαούς, δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές αλλά αφορά την ίδια τη Δημοκρατία. Θέλουν ουσιαστικά να σκύψουν το κεφάλι οι κομμουνιστές, οι ίδιοι οι λαοί θέλουν να πάψουν να σκέφτονται και ν' αγωνίζονται ενάντια στους εκμεταλλευτές τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ