Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΜΑΣ

Δήμαρχος Θηβαίων

«Η πρόθεση να ταυτιστεί η κομμουνιστική ιδεολογία με το ναζισμό, η πρόθεση να αλλοιωθεί η ιστορική μνήμη, η πρόθεση να ξαναγραφεί η ιστορία έξω και πέρα από τις συνθήκες που τη δημιούργησαν, έρχεται να εκφραστεί από συγκεκριμένα αντιδραστικά κέντρα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ομως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Την περίοδο που η αμερικανική πολιτική, αποκαλύπτεται απροκάλυπτα ωμή, βίαιη και τρομοκρατική απέναντι στους λαούς του κόσμου, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη, εμφανίζονται οι εισηγητές του Συμβουλίου της Ευρώπης να ζητούν την καταδίκη της κομμουνιστικής ιδεολογίας, την αλλαγή της Ιστορίας στα σχολικά βιβλία, την παραχάραξη τελικά της ιστορίας.

Η κατάκτηση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη, η συντριβή του ναζισμού, το κτίσιμο του κοινωνικού κράτους, οι μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις στηρίχτηκαν και στην κομμουνιστική ιδεολογία και στους αγώνες του λαϊκού κινήματος, σημαντικό κομμάτι του οποίου είναι οι κομμουνιστές.

Η επίθεση που πραγματοποιείται για να απορυθμιστεί το κοινωνικό κράτος, να συντριβεί κάθε αντίσταση στην παγκοσμιοποίηση, να συντριβεί η συλλογικότητα και η αξιοπρέπεια, φαίνεται ότι απαιτεί και την καταδίκη της ίδιας της ιστορίας ώστε ανενόχλητα οι Μπους - Μπλερ και τα παγκοσμιοποιημένα συμφέροντα που εξυπηρετούν να δρουν σε βάρος λαών και κοινωνιών.

Εκείνοι που επιδιώκουν τόσο εξόφθαλμα να διαμορφώσουν την ιστορία σύμφωνα με τις σκοπιμότητες τους, πρέπει να αντιληφθούν ότι η ιστορία είναι ήδη αποτυπωμένη στην ψυχή και τη συνείδηση των λαών.

Γι' αυτό οι απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις πρέπει να καταδικαστούν άμεσα από την Ευρώπη, των λαών και των πολιτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ