Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Συνεχίζεται η καταδίκη του από μαζικούς φορείς

Την πλήρη αντίθεσή τους στην αντικομμουνιστική επίθεση, που βρίσκεται σε εξέλιξη με το κατάπτυστο μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, συνεχίζουν να εκφράζουν με ψηφίσματά τους διάφοροι φορείς της Μακεδονίας.

«Το κατάπτυστο μνημόνιο θα πρέπει άμεσα να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων», τονίζεται σε ψήφισμα του Επιμελητηρίου Κιλκίς. «Οι ανιστόρητοι αντιδραστικοί κύκλοι του Συμβουλίου της Ευρώπης προωθούν την "ιδέα" της εξομοίωσης ναζισμού-κομμουνισμού, προκαλώντας τη νοημοσύνη και τις δημοκρατικές ευαισθησίες των Ευρωπαίων πολιτών», προστίθεται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιοτεχνών Επιπλοποιών Ν. Θεσσαλονίκης τονίζει ότι «η νέα αντικομμουνιστική εκστρατεία προμηνύει κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργαζομένων, των ΕΒΕ, του δικαιώματος κάθε λαού να αποφασίζει για την τύχη του».

Το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Ν. Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους συνταξιούχους, το λαό και τη νεολαία να αντιπαρατεθούν στα σχέδια των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις καταδίκης του φασιστικού αυτού κειμένου.

Επίσης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας σημειώνει: «Εμείς οι συνταξιούχοι, που ζήσαμε το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε στα αντιστασιακά κινήματα της Ελλάδας για την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας μας από τη φασιστική πανούκλα και γνωρίζουμε τις θυσίες της ΕΣΣΔ για την απόκρουσή της, που έδωσε πάνω από 20 εκατ. νεκρούς στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό και για την απελευθέρωση της μισής Ευρώπης, εξεγειρόμαστε γι' αυτή την ιεροσυλία και την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και καταδικάζουμε το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που προοιωνίζεται νέα μακαρθική αντικομμουνιστική εκστρατεία».

«Ανεξάρτητα από την όποια απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, το μέλλον της ανθρωπότητας θα είναι έτσι κι αλλιώς φωτεινό και θα περάσει μέσα από την ανατροπή της σημερινής καπιταλιστικής βαρβαρότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης.

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ν. Σερρών τονίζει: «Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει το κείμενο της απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είναι προφανές ότι είναι ένα ακόμα λιθαράκι στην προσπάθεια των ιμπεριαλιστών για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρέος κάθε αγωνιστή να βάλει φραγμό σ' αυτήν την εκστρατεία (2006-02-02 00:00:00.0)
Επιδιώκεται η ποινικοποίηση της δράσης όσων αντιστέκονται (2006-01-17 00:00:00.0)
Ομόφωνες καταδίκες από Δημοτικά Συμβούλια (2006-01-13 00:00:00.0)
Δε θα επιτρέψουμε τη νεκρανάσταση τέτοιων πρακτικών (2006-01-12 00:00:00.0)
Να αντισταθούμε τώρα (2006-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ