Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... γριπιασμένα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα; Οι προτάσεις που έχει το θράσος να διατυπώνει δημοσίως ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, περί παγώματος μισθών και μεροκάματων, κατάργησης κατώτατου μισθού και μη εφαρμογής συλλογικών συμβάσεων ή το γεγονός ότι αυτά συμβαίνουν στην πραγματικότητα;

Σας βεβαιώνουμε, πάντως, ότι ο ΣΕΒ δε ρίχνει ...τουφεκιές στον αέρα, ούτε εκφράζει τέτοιες απαιτήσεις για λόγους καταγραφής και θεωρητικής επεξεργασίας απλώς και μόνο. Πλαίσιο διαμορφώνει, στο οποίο δε λείπουν αυτοί που είναι διαθέσιμοι να ενταχθούν, ο καθένας με τρόπο του.

Βλέπετε, η κυβέρνηση νομοθετεί υπέρ των βιομηχάνων και όταν δε νομοθετεί αφήνει τις καταστάσεις να διαμορφώνονται από τις «δυνάμεις της αγοράς». Οσο για το ΠΑΣΟΚ, είναι πάντα εδώ όταν πρόκειται να συναινέσει (εννοείται διαμαρτυρόμενο για τις διαδικασίες) σε περιστολή εργασιακών δικαιωμάτων

ΠΟΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ οι ρυθμοί επέκτασης της γρίπης των πτηνών, είναι μάλλον απίθανο να το μάθουμε σε αυτή τη χώρα. Πάντως είναι προφανές ότι οι δυστυχείς καταναλωτές θα κινούνται στους ρυθμούς των διαθέσεων της τηλεοπτικής τρομο-λαγνείας.

Η υπόθεση της δημόσιας υγείας για μια ακόμη φορά βρίσκεται σε χέρια ανεύθυνων που δημιουργούν πανικό ...της μίας βδομάδας, για να τον ξεχάσουν στη συνέχεια και να τον επαναφέρουν όποτε νομίζουν ή όποτε επιβάλλουν οι μετρήσεις της τηλεθέασης.

Το στοιχειώδες - δηλαδή υπηρεσίες που να μπορούν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στον κόσμο μέσω της υπεύθυνης και έγκαιρης ενημέρωσης - δεν υφίσταται και ουδείς ασχολείται με αυτό. Βλέπετε, εκεί είναι η ουσία του πράγματος, η οποία αποφεύγεται συστηματικά.

Α ΜΑΛΙΣΤΑ... ΚΑΙ γραφεία συμβουλών - γάμου θα δημιουργήσει λέει η Εκκλησία προκειμένου να συμβουλεύει ζευγάρια πριν και αφού παντρευτούν. Το αν θα φτιάξει και γραφεία συνοικεσίων είναι ακόμη αδιευκρίνιστο.


Γρηγοριάδης Κώστας

Προφανώς, η ιεραρχία αποφάσισε, ότι ...η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και αναφερόμαστε φυσικά στη συζήτηση, που γίνεται για την ανάγκη διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους.

Και να 'στε σίγουροι ότι θα υπάρξουν κι άλλες πρωτοβουλίες. Οχι μόνον, ή κυρίως, για το προαναφερόμενο ζήτημα, αλλά γιατί εντείνεται συνεχώς η ταξική πάλη και η Εκκλησία σπεύδει κι αυτή να παίξει το δικό της ρόλο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν θα βάλουμε τα δικαιώματά μας στο κρεβάτι του Προκρούστη (2020-03-28 00:00:00.0)
Διαδοχικά μέτρα για την ανάκαμψη των επιχειρηματικών κερδών (2014-05-06 00:00:00.0)
«Δεν πρόκειται να μας φοβήσουν» (2011-02-02 00:00:00.0)
Συνεχίζει σε κατρακύλα (2010-01-26 00:00:00.0)
Απαιτήσεις σε εύφορο «έδαφος» (2007-05-19 00:00:00.0)
Συμφωνίες αποπροσανατολισμού κυβέρνησης - κεφαλαίου (1999-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ