Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολύτιμο περιεχόμενο

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εξελιχτεί μια τιτάνια προσπάθεια, ώστε ο «Οδηγός» να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους του λαού και του μόχθου, της εργαζόμενης διανόησης, της νεολαίας. Ολους όσοι αγωνίζονται ενάντια στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή αντιδραστική πολιτική και μπαίνουν στο στόχαστρο των μηχανισμών καταστολής.

Στις τριάντα σελίδες του Οδηγού αναπτύσσονται περιεκτικά αλλά και αναλυτικά ζητήματα όπως:

Ποιες αλλαγές έγιναν τα τελευταία χρόνια στο θεσμικό πλαίσιο, ποιες συμφωνίες, ποιοι νέοι νόμοι περιορίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Πώς αναπτύχθηκαν και διευρύνθηκαν οι μηχανισμοί παρακολούθησης και καταστολής στη χώρα. Πώς μας περικυκλώνουν κάμερες παρακολούθησης. Πώς ποινικοποιούνται οι λαϊκοί αγώνες και εντείνεται η αστυνομοκρατία.

Ποια στάση επιβάλλεται απέναντι στους μηχανισμούς καταστολής, στους αστυνομικούς ελέγχους (στοιχείων, ταυτότητας, σωματικούς, τσάντας, τροχοφόρου). Πώς αντιμετωπίζεται η κλήση στο αστυνομικό τμήμα. Τι γίνεται σε περίπτωση προσαγωγής και σύλληψης, ειδικά σε περίπτωση σύλληψης ύστερα από κάποια κινητοποίηση ή κατά την αφισοκόλληση και τη διακίνηση πολιτικού υλικού.

Τι ρόλο παίζουν άλλοι μηχανισμοί, όπως η Δημοτική Αστυνομία, οι ιδιωτικές υπηρεσίες ασφάλειας, το κεντρικό και τα τοπικά «Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας», οι «εθελοντές αστυνομικοί».

Τι σημαίνει και πώς πρέπει να αντιδρούμε στις παρακολουθήσεις των εργασιακών χωρών με κλειστά κυκλώματα. Ή τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών κλήσεων και λοιπών ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Και φυσικά, ποια πολιτική εξυπηρετεί η λειτουργία και επέκταση όλων αυτών των μηχανισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ