Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Δικαιώνει» τώρα τον Μαρκογιαννάκη!

Προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στρέφει τα βέλη ο Θ. Ρουσόπουλος, αφήνοντας να φανεί η ενόχληση της κυβέρνησης για τις «ενέργειές» του

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης δεν αποπέμφθηκε για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά γιατί συνελήφθη ψευδόμενος για το αν τους είπε ή όχι!

Αυτό παραδέχεται τώρα το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι η «ενόχληση» που εξέφρασε ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης απηχούσε ανομολόγητες κυβερνητικές θέσεις για τις «έρευνες» του Δ. Λινού ιδιαίτερα για την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών και του Ρώσου δραπέτη.

Η δικαίωση των απόψεων του Χρ. Μαρκογιαννάκη ήρθε χτες με συγκεκριμένους τρόπους:

-- Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα βέλη κατά του Δ. Λινού και εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς τη δυσαρέσκειά του στο πρόσωπό του με αφορμή μια δήλωση που αποδίδεται στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος μετά την παραίτηση Μαρκογιαννάκη φέρεται να είπε ότι «δόθηκε η πρέπουσα πολιτική λύση». Ο Θ. Ρουσόπουλος αν και αρχικά είπε ότι δεν πιστεύει πως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η φράση που αποδίδεται στον εισαγγελέα, ωστόσο έσπευσε να συμπληρώσει με νόημα ότι «ένας εισαγγελικός λειτουργός αυτού του επιπέδου εκτιμώ ότι δεν κάνει κανένα τέτοιο πολιτικό σχόλιο», είπε. Παράλληλα, υιοθέτησε αίφνης τη θέση «και οι κρίνοντες κρίνονται», κάνοντας στροφή από τη μέχρι τώρα «πάγια» θέση του ότι δεν επιτρέπεται να ασκείται κριτική στη Δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της.

-- Κυβερνητικές πηγές δήλωναν χτες στους δημοσιογράφους πως ο λόγος που απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση ο Χρ. Μαρκογιαννάκης δεν ήταν τα όσα είπε κατά του εισαγγελέα αλλά το ότι είπε ψέματα στις αρχικές επαφές που είχε με το Μέγαρο Μαξίμου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρχαν «ηχητικά ντοκουμέντα» για τους χαρακτηρισμούς σε βάρος του εισαγγελέα... Παράλληλα, ο Θ. Ρουσόπουλος απέφυγε να διαψεύσει τον απομακρυνθέντα υφυπουργό, που σε σειρά συνεντεύξεών του είπε ότι από το Μέγαρο Μαξίμου του είπαν «εντάξει, Χρήστο, σε καταλαβαίνουμε, αλλά πώς θα αντέξουμε μια βδομάδα τα κανάλια;»...

-- Κατά τον αποχαιρετισμό που οργανώθηκε χτες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο Γ. Βουλγαράκης δήλωσε περήφανος για τον συνεργάτη του και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «θα ξανασυναντηθούμε πάρα πολύ σύντομα». Μάλιστα, χάρισε στον Χρ. Μαρκογιαννάκη ένα ρολόι, σημειώνοντας με νόημα: «Για να μετράς αντίστροφα την ώρα της επιστροφής». «Δέχομαι την ευχή αυτή», είπε παραλαμβάνοντας το δώρο ο πρώην υφυπουργός, σε μια τελετή όπου τιμήθηκε περίπου ως «ήρωας».

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης συνέχισε και χτες να επικρίνει τον Δ. Λινό για «λανθασμένες δικονομικές ενέργειες», αναφέροντας ως τέτοιες τις έρευνες που διέταξε για τον Ρώσο δραπέτη και το άνοιγμα του φακέλου για την άτυχη γυναίκα που δολοφονήθηκε στην Κέρκυρα. Παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι έκανε τους χαρακτηρισμούς σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στα Χανιά και δικαιολογήθηκε λέγοντας: «Δε θα καταλάβαινε κανείς εάν έλεγα στους 5 χωρικούς που ήταν εκεί πέρα ότι λειτουργεί αντιδικονομικώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ