Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Χρέος κάθε αγωνιστή να βάλει φραγμό σ' αυτήν την εκστρατεία

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν να καταφθάνουν οι καταγγελίες για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Ολοένα και μεγαλώνει ο κατάλογος των προοδευτικών ανθρώπων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων του λαού, που εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στο περιεχόμενο του αντικομμουνιστικού μνημονίου και όσα αυτό σηματοδοτεί εναντίον της λαϊκής αγωνιστικής δράσης συνολικά. Κοινή πεποίθηση όλων είναι πως η αντικομμουνιστική εκστρατεία πρέπει να χτυπηθεί εν τη γενέσει της, πριν πλήξει λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα κατακτημένα με αίμα, με σκληρούς αγώνες, στους οποίους πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές.

Για καταδικαστέα προσπάθεια εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό και προπαγάνδα που βάζει στην ίδια μοίρα τους λαϊκούς αγώνες με το ναζισμό, κάνει λόγο σε ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπάκτου, συμπληρώνοντας πως «ο κομμουνισμός ως ιδεολογία έχει μεγάλη προσφορά στην ιστορία και την εργατική τάξη, τόσο στην Ευρώπη όσο και σ' ολόκληρο τον κόσμο. Επομένως αποτελεί προσβολή προς όλους μας η επιχειρούμενη εξίσωση».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρτας σε ομόφωνο ψήφισμά του σημειώνει: «Η προώθηση αντικομμουνιστικών μέτρων δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές, προμηνύει κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργαζομένων και του δικαιώματος κάθε λαού να αποφασίζει για την τύχη του. Αποτελεί ιστορικό χρέος κάθε αγωνιστή να βάλει φραγμό στη σύγχρονη αντικομμουνιστική εκστρατεία που ξεδιπλώνεται».

Τη διαμαρτυρία του για την ψήφιση του αντικομμουνιστικού μνημονίου εκφράζει με ομόφωνό ψήφισμά του το ΔΣ του Επιμελητηρίου Ζακύνθου. Οπως σημειώνει «με το συγκεκριμένο ψήφισμα, παρόλο που αυτό ψηφίστηκε με ισχνή συμμετοχή ξεκινάει μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της Ιστορίας που μπορεί να οδηγήσει τους λαούς σε πολύ επικίνδυνους δρόμους».

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλει το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως σύσσωμη η αγροτιά της Αιγιάλειας λέει «στα τσιράκια του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού ότι όσους Λίντμπλαντ κι αν επιστρατεύσει δεν πρόκειται να σταματήσουν το μέλλον της ανθρωπότητας. Καταγγέλλουμε όσους απεργάζονται τέτοιες αντικομμουνιστικές ενέργειες. Θα είναι υπόλογοι απέναντι στην ιστορία και την ανθρωπότητα».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Πάτρας υπογραμμίζει ότι: «Το μνημόνιο του αίσχους συκοφαντεί με τόνους ψεύδους την ιστορία του σοσιαλισμού του 20ού αιώνα, του επαναστατικού λαϊκού κινήματος. Η ταξική πάλη θα συνεχίζεται και θα δυναμώνει όσο θα υπάρχει η καπιταλιστική εκμετάλλευση. Το σοσιαλισμό τον κρίνουν οι λαοί και όχι ο ιμπεριαλισμός».

Ψηφίσματα ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο εξέδωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γεροποτάμου στο Νομό Ρεθύμνου, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοιρών Νομού Ηρακλείου, όπου τονίζουν την ανάγκη καταδίκης τέτοιων ενεργειών όπως και των δυνάμεων που υπηρετούν σκοτεινά και αντιδραστικά συμφέροντα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως το μνημόνιο «αποτελεί προσβολή της ιστορικής μνήμης των θυσιών και των αγώνων που έγιναν από πολλές γενιές αγωνιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ελευθερία».

Ψηφίσματα καταδίκης του αντικομμουνιστικού μνημονίου εξέδωσαν η Νομαρχία Καρδίτσας και οι Δήμοι Ταμασίου, Κάμπου και Σοφάδων Καρδίτσας. Ακόμα ο Σύλλογος των απανταχού Φαρακλάδων «Η Εύγερος» και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ