Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ
«Μεγάλο κεφάλαιο» για τον ΣΥΝ ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Τα λεγόμενα του Ν. Κωνσταντόπουλου περί της ανάγκης συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ προκαλούν έντονες συζητήσεις στην Κουμουνδούρου, ενώ πυροδότησαν δημοσίως και τη σχετική φιλολογία σχετικά με τη διάσταση τάχα των απόψεων του πρώην προέδρου του ΣΥΝ και της νυν ηγεσίας του. Χτες, ο Αλ. Αλαβάνος ρωτήθηκε για το θέμα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε και η απάντησή του ήταν: «Ο Ν. Κωνσταντόπουλος είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το κόμμα μας. Εχει υπάρξει για πολλά χρόνια στη θέση που είμαι εγώ αυτή τη στιγμή. Ξέρει καλά τις διαδικασίες του κόμματος και νομίζω ότι τις εφαρμόζει».

Μία μέρα πριν είχε επιχειρήσει να απαντήσει στον Ν. Κωνσταντόπουλο ο Μ. Γλέζος με τη φράση «συλλογάται καλά όποιος συλλογάται ελεύθερα. Συλλογάται όμως καλά όποιος συλλογάται από τις σκοπιμότητες της στιγμής ή τις προσωπικές του οβιδιακές μεταμορφώσεις;». Ενώ απαντώντας στα περί «οργανώσεων - σφραγίδα» που σύμφωνα με τον Ν. Κωνσταντόπουλο είναι οι σύμμαχοι του ΣΥΝ, συμπλήρωσε: «Στις εκλογές του 2002, αν δεν υπήρχαν οι οργανώσεις - σφραγίδες, αναρωτιέμαι, θα είχε δημιουργηθεί μια ελπίδα συμμετοχής στο χώρο της αριστεράς που είχε ως αποτέλεσμα τους 6 βουλευτές, ανάμεσά τους και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ; Ελεος, πια! Ας αποφασίσουν κάποτε κάποιοι με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν». Βέβαια, ο ίδιος ο κ. Γλέζος τότε ήδη αποφάσιζε να «πάει» με τον κ. Κωνσταντόπουλο, παρότι οι απόψεις του τελευταίου ήταν και τότε γνωστές στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ...

Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Αλ. Αλαβάνος ρωτήθηκε αν ο ΣΥΝ είναι ανοιχτός σε προτάσεις και συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο με στελέχη της ΝΔ. Η απάντησή του πως «η πολιτική μας στην Αυτοδιοίκηση έρχεται σε σύγκρουση με τις επιλογές που έχει κάνει η ΝΔ» είναι το λιγότερο ανακριβής. Τα στελέχη του ΣΥΝ ουδέποτε συγκρούστηκαν, απεναντίας συνεργάστηκαν άψογα και συναποφάσιζαν, από κοινού με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στο πλαίσιο π.χ. της ηγεσίας της ΚΕΔΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ