Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... τεχνολογικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ είδαμε τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, στις φωτογραφίες του με τον Μπιλ Γκέιτς, τον γνωστό ιδιοκτήτη της «Μάικροσοφτ», μετά την υπογραφή συμφωνίας για τον «εκσυγχρονισμό» του ελληνικού Δημοσίου.

Αλλωστε, η συμφωνία παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση και τα κρατικά ΜΜΕ ως επίτευγμα, αφού θα έχουμε, υποτίθεται, φτηνό λογισμικό και διάφορα άλλα ...ωφελήματα. Οποιος πιστέψει τα προαναφερόμενα, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Μπιλ Γκέιτς θα γίνει ...φτωχότερος - έστω και λίγο. Οπως όλοι γνωρίζουν, όμως, με ριζικά διαφορετικές τακτικές έχει γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Πέρα απ' αυτό, όμως, δε γνωρίζουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομίας ότι τέτοιου είδους συμφωνίες δημιουργούν πολύ συγκεκριμένες εξαρτήσεις; `Η, κάνουμε λάθος ότι η «Μάικροσοφτ» αναλαμβάνει, ουσιαστικά, να αναπτύσσει προς όφελός της οτιδήποτε έχει να κάνει με τις νέες τεχνολογίες (και) στην Ελλάδα;

Εκτός πια και αν ο προαναφερόμενος επιχειρηματικός κολοσσός αποφάσισε ξαφνικά να μη χρησιμοποιεί τα συστήματα των νέων τεχνολογιών, για να αλυσοδένει τις χώρες και να τις ξεζουμίζει στον αιώνα τον άπαντα. Δυστυχώς, όμως, η διεθνής φήμη της δε συνηγορεί σε κάτι τέτοιο.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ θεωρήσουμε ...σαφέστατη τη δήλωση του πρωθυπουργού για το Κόσσοβο, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Μπ. Τάντιτς; Τι σημαίνει, δηλαδή, λύση «στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας» και όχι «προϊόν υποβολής ή υπαγόρευσης;».


Παπαγεωργίου Βασίλης

Πρώτον, ποιο είναι το πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας; Για παράδειγμα, συμπεριλαμβάνει ή όχι τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς μιας ανεξάρτητης χώρας - μέλους του ΟΗΕ; Οπως όλοι θυμούνται, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ δεν τους είχαν καταδικάσει και, μάλιστα, ως ωμή παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας.

Δεύτερον, ποιος νομίζουν οι κυβερνώντες ότι υποβάλλει ή υπαγορεύει στα Βαλκάνια; Γιατί δε μας λένε καθαρά την άποψή τους, αντί να κάνουν ...γαργάρα την ορθή θέση υπέρ της μη αλλαγής συνόρων;

Γιατί, φυσικά, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι υποβολείς, που δε μιλάνε απλώς, αλλά παίρνουν συγκεκριμένες αποφάσεις και πιέζουν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις: Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ