Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ από τα κόμματα του κεφαλαίου

Η επιδίωξη της πλουτοκρατίας να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στις τράπεζες, αλλά το σύνολο της εργατικής τάξης

«Είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα και να απεγκλωβιστούν από την πολιτική και τα ιδεολογήματα του κεφαλαίου. Ο στόχος της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου σημαίνει ταξικός πόλεμος χωρίς τέλος!». Αυτά υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τη συνολική και γενικευμένη επίθεση της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκπροσώπων στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και θυμίζοντας τις μεγάλες και διαχρονικές ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών, τόσο στο χώρο των τραπεζών, όσο και της ΓΣΕΕ, που, ενώ γνώριζαν τους στόχους της εργοδοσίας, αντί να οργανώνουν την αντίσταση των εργαζομένων, καλλιεργούσαν τη συναίνεση και την ταξική συνεργασία. Επειδή άνοιξαν τις πόρτες στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και στα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων, με τη συμμετοχή τους στον «κοινωνικό διάλογο».

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού Τομέα αναδεικνύει την ανάγκη να πάρουν οι τραπεζοϋπάλληλοι στα χέρια τους τον αγώνα, ενάντια στις νέες προκλήσεις του τραπεζικού κεφαλαίου και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις, μπροστά στην 24ωρη απεργία του κλάδου, την ερχόμενη Δευτέρα.


ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ