ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Γενάρη 2006
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αντώνης Αντύπας
Αντώνης Αντύπας
Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΒΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, αγωνιστή δημοσιογράφου, που αυτές τις μέρες θα γιόρταζε και τον οποίον για πρώτη φορά τον γνώρισα στην ηλικία των τριών χρόνων, όταν γύρισε από τον Αϊ Στράτη, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Μάχη Γεωργίου - Κορωναίου

  • Επίσης η Μάχη Γεωργίου - Κορωναίου προσφέρει 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» στη μνήμη του συναδέλφου της καθηγητή ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ, ο οποίος «έφυγε» ορθός, αγωνιζόμενος για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

Αντώνη, συνεχίζουμε ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες

Η γυναίκα του Γιάννα και ο γιος του Μηνάς

* * *

Φωτ.

Στις 19 Γενάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου αδελφού μας και θείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΖΑΤΣΑ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Φιλοσοφικής.

Γεράσιμος, Αναστασία και Γιάννης Κοζάτσας

  • Επίσης στη μνήμη του Αλέξανδρου Κοζάτσα, ο Νίκος Κοζάτσας προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων.

* * *

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» η αγαπημένη μας ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ.

Αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση 20 ευρώ.

Ο σύζυγος Μίλτος

Τα παιδιά Φωτεινή - Σωκράτης

* * *

Στη μνήμη των ΦΩΤΕΙΝΗΣ και ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ, η κόρη τους Βούλα Κούτρα προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΛΤΑ.

* * *

Η Πάτρα Παραλαίμου προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ στη μνήμη του συζύγου της ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΛΑΙΜΟΥ.

Α. ΤΑΣΣΟΣ
Α. ΤΑΣΣΟΣ
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ η σύζυγός του Ιωάννα Παπουτσή και ο αδελφός του Κώστας Παπουτσής προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Οσος καιρός και αν πέρασε από το θάνατο του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ, η μνήμη του, η ζωή του, το παράδειγμά του θα είναι ζωντανό. Προσηλωμένος στο Κόμμα του, στο ΚΚΕ, η ζωή του ταυτίζεται με τις μεγαλύτερες στιγμές του λαϊκού κινήματος. Ο Αχιλλέας πάντα έλεγε «να στέκεσαι πάντα όρθιος, να κοιτάζεις πίσω και να λες, άξιο το ταξίδι».

Για τους αγώνες του ΚΚΕ προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ.

Φώφη - Γιάννης Αντωνίου

* * *

Φωτ. 2

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην ακριβή μνήμη των αξέχαστων συγγενών μας αγωνιστών ΤΑΣΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΥ, χαράκτη, πρωτεξάδελφού μας, των αδελφών μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΥ και των νεκρών αντιστασιακών συναγωνιστών μας, καθώς επίσης στη μνήμη του γείτονά μας εδώ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΥΡΙΚΑΡΗ (φωτογραφία), ο οποίος πέθανε πριν από 8 χρόνια και μας άφησε μια προοδευτική οικογένεια, προσφέρουμε, από το υστέρημά μας και από μια μικρή ενίσχυση φίλων μας, 140 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων.

Ο 83χρονος ανάπηρος πολέμου μπαρμπα-Θάνος

και η κατάκοιτη συντρόφισσά του Χρυσούλα 91 χρόνων

* * *

Στη μνήμη του ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ ΜΟΥΝΔΡΕΑ, ο οποίος «έφυγε» πριν από ένα χρόνο από κοντά μας, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου.

Αρης - Κασσιανή

* * *

Στις 26 Μάη το 1945 η συμμορία του Βουρλάκη επέδραμε στο χωριό Κάτω Αγόριανη Δομοκού. Κύκλωσε το σπίτι μας και άρχισε να πυροβολεί από πόρτες και παράθυρα, με στόχο τον ΕΑΜίτη πατέρα μου και τους ΕΠΟΝίτες αδελφό μου και αδελφή μου.

Σε λίγο πέφτει δολοφονημένος από τις σφαίρες τους ο δεκαεννιάχρονος ΕΠΟΝίτης αδελφός μου ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ.

Βάσος Γεωργίου
Βάσος Γεωργίου
Οι γυναίκες του χωριού μας μόλις άκουσαν τους πυροβολισμούς της συμμορίας συγκεντρώθηκαν κοντά στον τόπο του εγκλήματος, διαμαρτυρόμενες κατά της συμμορίας, που συνέχιζε το δολοφονικό έργο της.

Τότε τα αδίστακτα κτήνη έστρεψαν τα πυρά τους κατά των γυναικών και δολοφόνησαν την ΕΑΜίτισσα ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Μετά και τη δεύτερη δολοφονία ξεκουμπίστηκαν και τράβηξαν για άλλο χωριό για να συνεχίσουν το αντιΕΑΜικό και αντικομμουνιστικό έργο που τους ανέθεσαν τότε οι «σύμμαχοί μας» Αγγλοαμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους.

Στη μνήμη των παραπάνω δολοφονημένων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης προσφέρω 110 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μελισσίων.

Παντελής Μανταλόβας

* * *

Η Βασιλική Κακαρώνη προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, 50 ευρώ στη μνήμη των παππούδων της ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΙΟΒΡΕΚΗ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΑΚΑΡΩΝΗ.

* * *

Στις 12 Γενάρη συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΙΟΒΡΕΚΗ.

Στη μνήμη του και στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΒΡΕΚΗ και του ΝΙΚΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, η Μαρία Κιοβρέκη - Κακαρώνη προσφέρει 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Με τη συμπλήρωση 19 χρόνων από το θάνατο του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΙΟΒΡΕΚΗ, η γυναίκα του Πηνελόπη Κιοβρέκη και η κόρη του Ραλλιώ Χάρου προσφέρουν 80 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.


ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ευάγγελος Παπουτσής
Ευάγγελος Παπουτσής

Αχιλλέας Μπλάνας
Αχιλλέας Μπλάνας

ΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
* * *

φωτ

Η ΚΑΣΣΕΡΗ ΟΛΓΑ, το γένος Γιαννούλη, γεννήθηκε στο χωριό Μέγαρο Γρεβενών. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ηταν πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία, όπου και εργάστηκε. Επαναπατρίστηκε μαζί με την οικογένειά της το 1982 στη Θεσσαλονίκη. Απεβίωσε στις 6/10/2005.

Στη μνήμη της προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ «Γ. Ρίτσου» Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 200 ευρώ στο ΚΚΕ, ο σύζυγός της, Τριαντάφυλλος, η κόρη της, Ζωή κι ο εγγονός της, Κωνσταντίνος.

* * *

φωτ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας και αξέχαστου συζύγου και πατέρα, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΑΜΚΟΥ και με τη συμπλήρωση 2 χρόνων απ' το θάνατό του, προσφέρουμε 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κληματαριάς για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, που ήταν αφοσιωμένος μέχρι την τελευταία του πνοή. Δε σε ξεχνάμε ποτέ, πατέρα.

Η σύζυγός του Ελισάβετ Στάμκου κι η κόρη του Αννα Στάμκου.

* * *

φωτ

Στη μνήμη του αδελφού μου, ΒΑΣΙΛΗ ΦΙΛΟΜΟΥΖΗ, πιστού οπαδού του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ Συκεών 100 ευρώ.

Η αδελφή του, Αργυρώ Φιλομούζη.

* * *

Πριν από 8 χρόνια έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ στην Αρκαδία), ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΜΠΟΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Μετά την απελευθέρωση πιάστηκε και εξορίστηκε στην Ικαρία. Το 1949 μεταφέρθηκε στο Μακρονήσι, απ' όπου αφέθηκε ελεύθερος το 1952. Συνέχισε την αγωνιστική του δράση ως μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Σερβιτόρων Αθήνας και μετά το 1980 ως μέλος Σωματείου Συνταξιούχων Επισιτιστών Αθήνας - Πειραιά. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Η σύζυγος και τα παιδιά του.

* * *

Στη μνήμη το παππού και της γιαγιάς μας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, που συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση, κάτοικοι Σωχού Νομού Θεσσαλονίκης, δίνουμε στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Καλαμαριάς για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ.

Αλέξανδρος και Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος.

* * *

φωτ

Πέρασαν 7 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΑΚΗ του Σπυρίδωνα, από την Ποντοκερασιά Κιλκίς. Στη μνήμη του, η γυναίκα του, Χριστίνα Μακράκη και τα παιδιά του, προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Τερπύλου Κιλκίς.

***

φωτ

Ο ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, από την Αργυρούπολη Δράμας, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης στην Κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ στον εμφύλιο. Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε για θεραπεία στο Μποντοτσάνι της Ρουμανίας, όπου έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας. Με τον επαναπατρισμό του, αν και ανάπηρος, συνέχισε τους αγώνες του. Εκλέχτηκε πρόεδρος του παραρτήματος Αργυρούπολης της ΠΕΑΕΑ. Ο μπαρμπα - Τάσος, 60 χρόνια, έως το θάνατό του, ήταν δραστήριο μέλος του ΚΚΕ. Πέθανε το 1987.

Στη μνήμη του ο γιος του, Ηρακλής Γεωργιάδης, προσφέρει στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κατερίνης, 50 ευρώ.

* * *

φωτ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου μάνας, ΒΑΣΩΣ ΑΝΘΟΥΛΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, δασκάλας από τα Λαγκάδια Γορτυνίας, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και προέδρου του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης και μέλους του ΔΣ των Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών, προσφέρω στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Ο γιος της, Γιάννης Κωνσταντινόπουλος.

***

ΦΩΤ

Οι αντιστασιακοί δάσκαλοι Ασπασία και Κώστας Ανθούλης προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου, στη μνήμη των αδελφών τους, ΒΑΣΩΣ ΑΝΘΟΥΛΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, αντιστασιακής δασκάλας, προέδρου του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης και μέλους του ΔΣ των Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών, και ΠΑΚΗ ΑΝΘΟΥΛΗ, οδοντιάτρου, στελέχους του ΚΚΕ, που έφυγαν από κοντά μας και μας άφησαν δυσαναπλήρωτο κενό και πόνο. Θα τους θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Ασπασία και Κώστας Ανθούλης.

***

Ο Φίλιππας Ανθούλης προσφέρει μέσω ΚΟΒ Αγίας Παρασκευής 50 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ και εις μνήμην των αδελφών του, ΒΑΣΩΣ και ΠΑΚΗ.

* * *

Φωτ

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΤΣΑΡΙΔΗ, και του ΠΑΝΟΥ και της ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ που έμειναν πιστοί στα ιδανικά του σοσιαλισμού ως το τέλος της ζωής τους, προσφέρουμε 200 ευρώ στην ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων των Πατησίων.

Ευτέρπη Κουτσαρίδη, Αθηνά Αποστολοπούλου.

***

Η Ανθούλα Κοντοειδή από το Γερακάριο Κιλκίς, προσφέρει στη μνήμη του συζύγου της, ΝΙΚΟΥ ΚΟΝΤΟΕΙΔΗ, που πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του στις φυλακές και εξορίες, 50 ευρώ στη ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.

***

φωτ

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ του Χριστοφόρου από το Παλατιανό Κιλκίς ήταν ένας αταλάντευτος κομμουνιστής που πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, τραυματίστηκε σοβαρά, μετά στο ΔΣΕ, και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα συνέχισε τον αγώνα ως το θάνατό του, το καλοκαίρι του 2005. Στη μνήμη του η Ρόζα και η Παρέσα από το Γερακάριο Κιλκίς προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτ

Πάνε πάνω από 2,5 χρόνια από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΗΝΟΥΔΗ. Ο γιος του, Νικόλαος, στη μνήμη του προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ. Ο Δημήτρης Μηνούδης ήταν ο πρώτος οργανωμένος στα Κουφάλια. Πήρε μέρος το 1936 στα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, ήταν μαρμαράς. Στην Κατοχή οργανώθηκε στην πρώτη τριάδα που έγινε στα Κουφάλια το 1941. Το καλοκαίρι του 1944 κατατάχθηκε στο 30ό σύνταγμα του ΕΛΑΣ στο Πάικο. Μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του, 92 χρονών, ήταν πιστός στο ΚΚΕ. Δεν έχανε καμιά μέρα το «Ριζοσπάστη».

***

φωτ

ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΠΑΚΗΣ
ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΠΑΚΗΣ
Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ, αξέχαστου συντρόφου, κουμπάρου και φίλου. Κρίμα που έφυγε τόσο νωρίς ένας γνήσιος αγωνιστής κομμουνιστής, που τον τίμησε ο λαός του Δήμου Σταυρούπολης τρεις τετραετίες Δήμαρχο. Μπήκε στο Δήμο φτωχός και βγήκε πάμφτωχος. Αυτό φάνηκε στην κηδεία του που ήταν πάνδημη... Δε θα τον ξεχάσω όσο ζω. Προσφέρω στη μνήμη του 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Δόξα - Παπάφη.

Φώτης Γεωργιάδης

***

φωτ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΒΙΚΤΟΡΑ ΔΗΜΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που έφυγε από κοντά μας την 1η Γενάρη 1996 και της αγαπημένης μας θείας επίσης αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης που έφυγε πρόσφατα, ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 25 ευρώ και 25 ευρώ στο παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης μέσω ΚΟΒ Ντεπό.

Η σύζυγός του, Μάρω, ο γιος του, Γιώργος Δήμου.

***

Η Παπαζή Γαριφαλιά από το Σωχό Θεσσαλονίκης μαχήτρια του ΔΣΕ, που ζει σήμερα στην Τσεχία, προσφέρει στην Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση, 50 ευρώ για τη μνήμη των γονιών της, που πάλεψαν στην Εθνική Αντίσταση και το ΔΣΕ.

***

Η Κουστικίδου Κυριακή από το Πεντάβρυσο Πτολεμαΐδας, μαχήτρια του ΔΣΕ, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ στη μνήμη των γονιών της που αγωνίστηκαν στις τάξεις της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη των συντρόφων από τις Σέρρες, ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΑΛΤΣΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΦΥΣΕΚΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΑΡΟΥ, ΜΗΤΣΟΥ ΕΣΚΙΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΘΑΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση μέσω ΚΟ Συκεών Θεσσαλονίκης.

Λευτέρης Ξανθόπουλος

***

φωτ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΡΑΚΟΥ, τον οποίο δολοφόνησαν Χίτες στον Πάρνωνα, καθώς επίσης στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης 100 ευρώ.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Θανάσης και Σοφία Βλάχου

***

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου, συναδέλφου και αταλάντευτου οπαδού κοντά στο ΚΚΕ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΠΑΣΙΛΕΚΑ, που έφυγε από κοντά μας, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Μαίρη Μπάρδα

***

φωτο

Με την ευκαιρία της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρω στη μνήμη του αγαπητού μου μεγάλου δασκάλου και κομμουνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λογοτεχνών.

Η συναγωνίστρια, Ανθούλα Τσαλίκη

***

Για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρω στη μνήμη του αγαπητού μου και αξέχαστου συντρόφου, ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, 100 ευρώ (ως πρώτη δόση), μέσω της ΚΟΒ Λογοτεχνών. Από πολύ νέος μπήκε στον αγώνα κατά του ντόπιου και ξένου φασισμού κι έτσι κύλησε η ζωή του, βασανιστήρια, φυλακές, παρανομία. Με κλονισμένη υγεία και σοβαρούς τραυματισμούς άντεξε ως το τέλος της ζωής του να αγωνίζεται ακλόνητος και υπερήφανος, τιμώντας τα ιερά ιδανικά του ΚΚΕ. Ο θάνατός του ήταν φοβερός και άφησε πολλά κενά.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα, Πετρούλα Γ. Νικολοπούλου

***

Με την ευκαιρία της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρω στη μνήμη του αγαπητού μου μεγάλου δασκάλου και κομμουνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λογοτεχνών.

Η συναγωνίστρια, Ανθούλα Τσαλίκη

***

φωτ

Στη μνήμη του φίλου μου και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΑΝΔΡΕΑ ΣΙΑΜΠΑΛΗ, προσφέρω μέσω ΚΟΒ Μελισσίων 50 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

Θωμάς Κεφαλής


ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΒΙΚΤΟΡΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΒΙΚΤΟΡΑΣ

ΚΟΥΤΣΑΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΥΤΣΑΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ -Ανθούλη ΒΑΣΩ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ -Ανθούλη ΒΑΣΩ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΟΜΗΡΟΣ - Μύρων.
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΟΜΗΡΟΣ - Μύρων.

ΜΗΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΗΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ