Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αντώνης Αντύπας
Αντώνης Αντύπας
Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΒΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, αγωνιστή δημοσιογράφου, που αυτές τις μέρες θα γιόρταζε και τον οποίον για πρώτη φορά τον γνώρισα στην ηλικία των τριών χρόνων, όταν γύρισε από τον Αϊ Στράτη, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Μάχη Γεωργίου - Κορωναίου

  • Επίσης η Μάχη Γεωργίου - Κορωναίου προσφέρει 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» στη μνήμη του συναδέλφου της καθηγητή ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ, ο οποίος «έφυγε» ορθός, αγωνιζόμενος για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

Αντώνη, συνεχίζουμε ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες

Η γυναίκα του Γιάννα και ο γιος του Μηνάς

* * *

Φωτ.

Στις 19 Γενάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου αδελφού μας και θείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΖΑΤΣΑ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Φιλοσοφικής.

Γεράσιμος, Αναστασία και Γιάννης Κοζάτσας

  • Επίσης στη μνήμη του Αλέξανδρου Κοζάτσα, ο Νίκος Κοζάτσας προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων.

* * *

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» η αγαπημένη μας ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ.

Αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση 20 ευρώ.

Ο σύζυγος Μίλτος

Τα παιδιά Φωτεινή - Σωκράτης

* * *

Στη μνήμη των ΦΩΤΕΙΝΗΣ και ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ, η κόρη τους Βούλα Κούτρα προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΛΤΑ.

* * *

Η Πάτρα Παραλαίμου προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ στη μνήμη του συζύγου της ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΛΑΙΜΟΥ.

Α. ΤΑΣΣΟΣ
Α. ΤΑΣΣΟΣ
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ η σύζυγός του Ιωάννα Παπουτσή και ο αδελφός του Κώστας Παπουτσής προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Οσος καιρός και αν πέρασε από το θάνατο του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ, η μνήμη του, η ζωή του, το παράδειγμά του θα είναι ζωντανό. Προσηλωμένος στο Κόμμα του, στο ΚΚΕ, η ζωή του ταυτίζεται με τις μεγαλύτερες στιγμές του λαϊκού κινήματος. Ο Αχιλλέας πάντα έλεγε «να στέκεσαι πάντα όρθιος, να κοιτάζεις πίσω και να λες, άξιο το ταξίδι».

Για τους αγώνες του ΚΚΕ προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ.

Φώφη - Γιάννης Αντωνίου

* * *

Φωτ. 2

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην ακριβή μνήμη των αξέχαστων συγγενών μας αγωνιστών ΤΑΣΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΥ, χαράκτη, πρωτεξάδελφού μας, των αδελφών μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΥ και των νεκρών αντιστασιακών συναγωνιστών μας, καθώς επίσης στη μνήμη του γείτονά μας εδώ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΥΡΙΚΑΡΗ (φωτογραφία), ο οποίος πέθανε πριν από 8 χρόνια και μας άφησε μια προοδευτική οικογένεια, προσφέρουμε, από το υστέρημά μας και από μια μικρή ενίσχυση φίλων μας, 140 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων.

Ο 83χρονος ανάπηρος πολέμου μπαρμπα-Θάνος

και η κατάκοιτη συντρόφισσά του Χρυσούλα 91 χρόνων

* * *

Στη μνήμη του ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ ΜΟΥΝΔΡΕΑ, ο οποίος «έφυγε» πριν από ένα χρόνο από κοντά μας, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου.

Αρης - Κασσιανή

* * *

Στις 26 Μάη το 1945 η συμμορία του Βουρλάκη επέδραμε στο χωριό Κάτω Αγόριανη Δομοκού. Κύκλωσε το σπίτι μας και άρχισε να πυροβολεί από πόρτες και παράθυρα, με στόχο τον ΕΑΜίτη πατέρα μου και τους ΕΠΟΝίτες αδελφό μου και αδελφή μου.

Σε λίγο πέφτει δολοφονημένος από τις σφαίρες τους ο δεκαεννιάχρονος ΕΠΟΝίτης αδελφός μου ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ.

Βάσος Γεωργίου
Βάσος Γεωργίου
Οι γυναίκες του χωριού μας μόλις άκουσαν τους πυροβολισμούς της συμμορίας συγκεντρώθηκαν κοντά στον τόπο του εγκλήματος, διαμαρτυρόμενες κατά της συμμορίας, που συνέχιζε το δολοφονικό έργο της.

Τότε τα αδίστακτα κτήνη έστρεψαν τα πυρά τους κατά των γυναικών και δολοφόνησαν την ΕΑΜίτισσα ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Μετά και τη δεύτερη δολοφονία ξεκουμπίστηκαν και τράβηξαν για άλλο χωριό για να συνεχίσουν το αντιΕΑΜικό και αντικομμουνιστικό έργο που τους ανέθεσαν τότε οι «σύμμαχοί μας» Αγγλοαμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους.

Στη μνήμη των παραπάνω δολοφονημένων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης προσφέρω 110 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Μελισσίων.

Παντελής Μανταλόβας

* * *

Η Βασιλική Κακαρώνη προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, 50 ευρώ στη μνήμη των παππούδων της ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΙΟΒΡΕΚΗ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ και ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΑΚΑΡΩΝΗ.

* * *

Στις 12 Γενάρη συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΙΟΒΡΕΚΗ.

Στη μνήμη του και στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΒΡΕΚΗ και του ΝΙΚΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ, η Μαρία Κιοβρέκη - Κακαρώνη προσφέρει 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Με τη συμπλήρωση 19 χρόνων από το θάνατο του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΙΟΒΡΕΚΗ, η γυναίκα του Πηνελόπη Κιοβρέκη και η κόρη του Ραλλιώ Χάρου προσφέρουν 80 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.


ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΚΟΖΑΤΣΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ευάγγελος Παπουτσής
Ευάγγελος Παπουτσής

Αχιλλέας Μπλάνας
Αχιλλέας Μπλάνας
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2018-02-16 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2017-02-19 00:00:00.0)
ΜΝΗΜΕΣ (2009-02-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-02-02 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-01-23 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ