ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Φλεβάρη 2006
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ντίνος Κάτσιος
Ντίνος Κάτσιος
Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΡΙΩΡΓΟΥ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 14 Γενάρη αυτού του χρόνου σ/φοί του από τη Βόννη προσφέρουν στο ΚΚΕ 80 ευρώ.

  • Επίσης, στη μνήμη του Νίκου Καραγιώργου προσφέρει στο ΚΚΕ, ο φίλος του Γιώργος από το Ομπερχάουζεν Γερμανίας 150 ευρώ.

* * *

φωτ.

Στις 2 Φλεβάρη, συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου Ντίνου Κάτσιου. «Ακόμα ένας χρόνος πέρασε από τότε που έφυγες από κοντά μας, όμως εμείς, η γυναίκα σου, τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου, δε σε ξεχνούμε ποτέ και σε σκεπτόμαστε σα να σε έχουμε κοντά μας» αναφέρει η οικογένειά του και προσφέρει στη μνήμη του 300 ευρώ στην ΚΟ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, της οποίας ήταν μέλος ο σύντροφος Ντίνος.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται φέτος 13 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μου ΗΛΙΑ Π. ΒΑΡΥΤΙΜΙΑΔΗ παλαιού Ακροναυπλιώτη.

Επίσης, συμπληρώνεται φέτος ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας στα 49 χρόνια του, ο αδελφός μου ΤΑΚΗΣ ΗΛ. ΒΑΡΥΤΙΜΙΑΔΗΣ (φωτογραφία), ο οποίος εργαζόταν ως ψυχολόγος στο Δρομοκαΐτειο.

Στη μνήμη τους προσφέρω 150 ευρώ στην ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

Γιάννης Ηλία Βαρυτιμιάδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας μάνας και γιαγιάς μας ΜΑΡΙΑΣ Δημητρίου ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 8 Γενάρη 2006, οπαδού του ΚΚΕ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Αχαρνών, 90 ευρώ.

Βαγγέλης Τάτσης
Βαγγέλης Τάτσης
Τα παιδιά της Ρίζος, Νίκος, Γεώργιος Καλομοίρης και τα εγγόνια της.

  • Επίσης, στη μνήμη της Μαρίας Καλομοίρη προσφέρουν στο ΚΚΕ ο Σύλλογος ΠΟΚΙΣΤΑΣ Ναυπακτίας 30 ευρώ και η οικογένεια Κωνσταντίνου Μάμαλη 30 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ, ο Γιάννης Αναστόπουλος από τις εκδόσεις «Αλφειός» προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παρασκευής» 50 ευρώ.

* * *

Αύριο, 20 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΝΟΣ. Γεννήθηκε στη Σγάρα Καταρράχτη Αρτας το 1947. Αν και πέρασε ένας χρόνος, ο πόνος δεν έφυγε από την καρδιά μας και το κενό που άφησε η απουσία του είναι δυσαναπλήρωτο.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Κωνσταντίνα

Τα παιδιά του Γιώργος, Παναγιώτης, Δημήτρης και Τερέζα.

Η εγγονή του Κωνσταντίνα

* * *

Φωτ.

Στις 9 Φλεβάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Στην Κατοχή πολύ νωρίς, συνειδητοποίησε την ανάγκη οργανωμένης αντίστασης και εντάχτηκε στο ΕΑΜ και στο ΚΚΕ. Αναδείχτηκε σε στέλεχος του ΚΚΕ στην περιοχή.

Μετά την Απελευθέρωση, στο καθεστώς που επέβαλαν οι κυβερνήσεις της Δεξιάς, γνώρισε διώξεις, φυλακίσεις και εξορίες.

Γιάννης Σύρος
Γιάννης Σύρος
Εως το τέλος της ζωής του, έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΕΑΜ και του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε στη ΝΕ Μεσσηνίας 80 ευρώ.

Η σύζυγός του Αναστασία

Η κόρη του Θεοδώρα.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 19 Φλεβάρη, συμπληρώνονται 8 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου μας ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΑΤΣΗ. Αγωνιστής από τα εφηβικά χρόνια του, υπήρξε συνδικαλιστικό στέλεχος στην Ομοσπονδία Λογιστών και μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Μεσογείων του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παιανίας.

Η μητέρα του

Η σύζυγός του Βιβή και τα παιδιά του

* * *

Ο αγέραστος αιωνόβιος Κωνσταντίνος Μποζίκης από τις Μαριές Ζακύνθου, πρόσφερε για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ελατίων, 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΕΡΖΟΥΔΗΣ. Μέλος του ΚΚΕ, υπήρξε αγωνιστής και εκφραστής των ιδανικών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ειρήνης. Οι σύντροφοι και οι φίλοι του θα τον θυμούνται πάντα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας.

Η σύζυγός του Χαρίκλεια

Τα παιδιά Σπύρος και Ελένη

Τα εγγόνια του Δήμητρα και Κωνσταντίνα

* * *

Φωτ.

Στις 12 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΩΜΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30 ευρώ στην ΚΟ Καλαμπάκας.

Η κόρη του Γιούλα, ο γαμπρός του Γιάννης

Τα εγγόνια του Χρήστος, Εύη και Θανάσης

  • Επίσης στη μνήμη του Κωνσταντίνου Θώμου ο Ηρακλής Κουρκουμέλης πρόσφερε 20 ευρώ, στην ΚΟ Καλαμπάκας.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση δύο μηνών από το θάνατο, στις 18 Δεκέμβρη 2005, του συντρόφου μας ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΥΣΑΛΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αϊ Γιώργη» Κοκκινιάς 30 ευρώ.

Γεώργιος Χαλαύτρης
Γεώργιος Χαλαύτρης
Ο Γιάννης Προύσαλης ενταγμένος στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ, ήδη από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης διακρίθηκε στους συνδικαλιστικούς αγώνες της τάξης του, ως μέλος του σωματείου «Πίτσος» και μετά, ως μέλος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού. Ως άνθρωπος, ο οποίος έσπευδε πάντα να συμπαρασταθεί στους αυνανθρώπους του, θα μείνει πάντα στη μνήμη όσων τον γνώρισαν. Αυτό φάνηκε και από την παρουσία του κόσμου στο πολιτικό μνημόσυνο που έγινε στις 29 Γενάρη 2006, σύμφωνα με τις αρχές, με τις οποίες πορεύτηκε στη ζωή ο σύντροφός μας.

Οικογένεια Νικ. Παπαγεωργάκη

* * *

Φωτ.

Στις 10 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αξέχαστη σύζυγός μου ΣΟΦΙΑ ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ.

Στη μνήμη της προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

Δ. Τρικαλιώτης

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΓΙΑΝΝΗ και ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΟΥΛΓΚΕΡΗ προσφέρουμε 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ «Αϊ Γιώργη» Κοκκινιάς.

Στράτος και Δημήτρης Δουλγκέρης

* * *

Φωτ. 2

Στις 20 Φλεβάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΜΑΡΙΓΩΣ ΣΥΡΟΥ. Ηταν σύνδεσμος και τροφοδότης των ανταρτών στην Παρνασσίδα, με την ομάδα του καπετάν Διαμαντή.

Εως το τέλος της ζωής της έμεινε πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού και στο Κόμμα της, το ΚΚΕ.

Μαριγώ Σύρου
Μαριγώ Σύρου
Ο άντρας της ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΡΟΣ (Συρόγιαννος) ήταν από τους οργανωτές του ΕΑΜ στην περιοχή της Αράχοβας Βοιωτίας. Ως αντάρτης του ΕΛΑΣ πήρε μέρος στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, καθώς και στη μάχη της Αράχοβας. Στον Εμφύλιο πολέμησε από τις γραμμές του ΔΣΕ.

Στη μνήμη τους, τα παιδιά τους Νίκος Σύρος και Λέλα Παναγάκου προσφέρουν 80 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΩΡΚΟΥ, ο οποίος έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ έως την τελευταία πνοή του, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελληνικού, 30 ευρώ.

Τάκης Μαυροδόγλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΛΑΥΤΡΗ από το Θεσπρωτικό Πρέβεζας, τα παιδιά του προσφέρουν στον «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αξέχαστης ΗΡΩΣ ΜΠΑΡΤΖΙΩΤΑ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Γλυφάδας, 50 ευρώ.

Μαργαρίτα Χρηστέα

* * *

Οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ που ζουν στη Βουδαπέστη προσφέρουν 460 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Ηλία ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ γεννήθηκε στο Καρς της Ρωσίας το 1908. Το 1922 ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα. Εγκαταστάθηκε στο Σταυροχώρι Κιλκίς, συνδέθηκε με το ΚΚΕ και συμμετείχε στο λαϊκό κίνημα. Στην Κατοχή πρωτοστάτησε στην ίδρυση οργάνωσης του ΕΑΜ στο χωριό του.

Μετά τη Βάρκιζα συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε ισόβια για «εγκλήματα» που ποτέ δε διέπραξε. Μεταφέρθηκε στο Μακρονήσι. Αφέθηκε ελεύθερος το 1958 με κλονισμένη την υγεία του. Το 1967 η χούντα τον έπιασε και πάλι και τον εξόρισε για ένα χρόνο στη Λέρο. Απολύθηκε για λόγους υγείας και πέθανε το 1973.

Ηρώ Μπαρτζιώτα
Ηρώ Μπαρτζιώτα
Στη μνήμη του τα παιδιά του Θεόφιλος, Γιάννης, Ελένη, Θεοδώρα - Θεόδωρος προσφέρουν 50 ευρώ στη ΝΕ Κιλκίς.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ ΛΕΥΚΗ ΜΠΕΡΤΣΟΥ προσφέρω στη μνήμη της 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η φίλη της Χαρίκλεια

* * *

Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης Γιώργος και Μαρία Ορνιθοπούλου, οι οποίοι έχουν βαθιά μέσα τους τα ιδανικά της, ιδανικά που εμψύχωσαν το λαό και τα οποία μένουν ολοζώντανα έως σήμερα - σ' αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες - προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πεύκης.


Κώστας Κάππος
Κώστας Κάππος

Γιάννης Προύσαλης
Γιάννης Προύσαλης

Νίκος Καραγιώργος
Νίκος Καραγιώργος

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΣΤΑΘΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΤΑΘΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Φωτο

Σήμερα Κυριακή, 19 Φλεβάρη, και ώρα 11.30 π.μ. τελούμε το 40ήμερο μνημόσυνο στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου Ν. Φιλαδέλφειας (στην εκκλησία) του λατρευτού και αγαπημένου μας γιου, συζύγου, πατέρα και αδελφού

ΔΗΜΗΤΡΗ Πάνου ΣΤΑΘΑΚΟΥ

Η μητέρα του: Μαίρη Σταθάκου.

Η σύζυγος: Φραντζέσκα.

Τα παιδιά: Πάνος - Κατερίνα.

Η αδελφή: Κατιλένα. Οι λοιποί συγγενείς, φίλοι, σύντροφοι και αντιστασιακοί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ