ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2006
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Διεθνής Συνάντηση για τις Βάσεις

Με τη συμμετοχή φορέων και κινημάτων από μεσογειακές και βαλκανικές χώρες που έχουν στο έδαφός τους ξένες στρατιωτικές βάσεις διοργανώνεται το Σάββατο ημερίδα και την Κυριακή παγκινητοποίηση ενάντια στις Βάσεις

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαζικών φορέων, φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων και εργατικών σωματείων από την Κρήτη, εντείνονται οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση της ημερίδας με θέμα «Οι ξένες στρατιωτικές βάσεις απειλή για την Ειρήνη και την Ασφάλεια στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή» που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού από κοινού με την ΕΕΔΥΕ το Σαββατοκύριακο 25-26 Φλεβάρη.

Η Διεθνής Συνάντηση φορέων και κινημάτων από μεσογειακές και βαλκανικές χώρες που έχουν στο έδαφός τους ξένες στρατιωτικές βάσεις θα γίνει στο αμφιθέατρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων το Σάββατο 25 Φλεβάρη, ενώ την Κυριακή 26 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί παγκρήτια κινητοποίηση στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, όπου θα συγκεντρωθούν οι διαδηλωτές και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ήδη αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει το Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, η ΤΕΔΚ Ν. Χανίων, το Σωματείο Οικοδόμων Ν. Χανίων, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, ο σύλλογος εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χανίων, ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Χανίων, ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Ν. Χανίων, ο Συνεταιρισμός Επιπλοξυλουργών Χανίων, ο σύλλογος σπουδαστών ΤΕΙ Χανίων, ο φοιτητικός σύλλογος Φιλοσοφικής, Ψυχολογίας, Ιατρικής, ΠΤΠΕ, ΠΤΔΕ, Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης κ.ά.

ΚΕΡΚΥΡΑ
Αύριο το παλλαϊκό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο

Στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Σαρόκο, ενάντια στον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου «ΡΟΥΣΒΕΛΤ»

Παλλαϊκό συλλαλητήριο φιλειρηνικού και αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα πραγματοποιεί αύριο Παρασκευή 24 Φλεβάρη και ώρα 6.30.μ.μ στην πλατεία Σαρόκο η Επιτροπή Ειρήνης στην Κέρκυρα, αντιδρώντας στον ελλιμενισμό του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Θ. ΡΟΥΣΒΕΛΤ» στο λιμάνι του νησιού, η έλευση του οποίου αποτελεί πρόκληση για τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του κερκυραϊκού λαού.

Στο πλαίσιο μάλιστα της υποδοχής του η αμερικάνικη πρεσβεία αξιώνει από παράγοντες και φορείς του νησιού να παρευρεθούν στη δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το πρωί στις 25 Φλεβάρη.

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί το λαό και τους φορείς της Κέρκυρας να δώσει την απάντηση που αρμόζει στους δολοφόνους των λαών, να καταδικάσουν τον ελλιμενισμό του αμερικανικού πλοίου με στόχο τη ματαίωσή του.

«Οι χιλιάδες Αμερικανοί μισθοφόροι - δολοφόνοι με τα αιματοβαμμένα δολάρια στην τσέπη τους είναι ανεπιθύμητοι στην Κέρκυρα. Η παροχή άδειας ελλιμενισμού στη ναυαρχίδα του 6ου στόλου από την κυβέρνηση της ΝΔ, τη στιγμή που η ίδια έχει δείξει την αμερικάνικη πρεσβεία ως υπεύθυνη των παρακολουθήσεων των κινητών τηλεφώνων της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, δείχνει την πολιτική υποτέλεια της κυβέρνησης στους Αμερικανούς» σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας.

«Η επιλογή της Κέρκυρας από τους Αμερικανούς για τον κατάπλου του αεροπλανοφόρου τους δεν είναι τυχαία. Θέλουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του κερκυραϊκού λαού και της νεολαίας, που έχει καταγραφεί στους μαζικούς αγώνες ενάντια στη δράση των ιμπεριαλιστών, για την υπεράσπιση της ειρήνης» επισημαίνει.

ΚΕΝ ΤΣΕΧΙΑΣ
Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών

Παράσταση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 27 Φλεβάρη στην Τσέχικη Πρεσβεία

Συνεχίζεται εντατικά η συμπαράσταση αλληλεγγύης προς την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας που απειλείται με απαγόρευση στις 4 Μάρτη, αν δε συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις της κυβέρνησης της χώρας, να αλλάξει το Πρόγραμμα και το Καταστατικό της Οργάνωσης και να απαλείψει την προβολή «της ταξικής πάλης, του μαρξισμού - λενινισμού και της επανάστασης».

Με μεγάλη ανταπόκριση συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών αλληλεγγύης με την ΚΕΝ Τσεχίας στο διαδικτυακό τόπο http://4ksm.kke.gr που δημιούργησε το Τμήμα Πληροφορικής της ΚΕ του ΚΚΕ. Χτες το βράδυ, οι υπογραφές πλησίασαν τις 2.000 από ανθρώπους κάθε ηλικίας, από πολλές χώρες του κόσμου. Οι υπογραφές αυτές και όσες συγκεντρωθούν μέχρι τις 4 Μάρτη, μαζί με πολλές άλλες που θα μαζευτούν από πρωτοβουλίες άλλων οργανώσεων, κομμάτων και μαζικών φορέων, θα παραδοθούν τελικά στην κυβέρνηση της Τσέχικης Δημοκρατίας, στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Παράλληλα, παράσταση διαμαρτυρίας νεολαιίστικων φορέων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 27 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στην Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας, που βρίσκεται στην οδό Σεφέρη 6, στο Παλαιό Ψυχικό.

Υπενθυμίζεται ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) σε πρόσφατη συνεδρίασή της, όρισε την 27 Φλεβάρη Μέρα Αλληλεγγύης με την ΚΕΝ Τσεχίας, με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις του κόσμου έξω από τις Τσέχικες Πρεσβείες.

Ημερίδα του ΚΜΕ

Το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών καλεί στην ημερίδα που διοργανώνει τη Δευτέρα 27 του Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 2) με θέμα: «Ερευνα, αξιοποίηση και προβολή της βιβλιογραφικής κληρονομιάς των Μαρξ, Ενγκελς», με εισηγητές τους: Bagaturiya Georgy, διδάκτορα φιλοσοφικών επιστημών, καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μόσχας, πρόεδρο της Συντακτικής Επιτροπής των απάντων ΜΕΓΚΑ, μέλος της Διοίκησης του Διεθνούς Ιδρύματος Κ. Μαρξ και Φ. Ενγκελς, και Vasina Liudmila, διδάκτορα οικονομικών επιστημών, κύριο εμπειρογνώμονα των Ρωσικών Κρατικών Αρχείων Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας (ΡΚΑΣΠΙ), μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των απάντων ΜΕΓΚΑ. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο πρόεδρος του ΚΜΕ, Τηλέμαχος Λουγγής. Θα ακολουθήσει συζήτηση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ