ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
8 ΜΑΡΤΗ
Το ΠΑΜΕ τιμά τη γυναίκα της εργατικής τάξης

Εκδηλώσεις από τη Γραμματεία του Πανεργατικού Μετώπου, συνδικάτα και συλλόγους γυναικών

Τιμώντας τη γυναίκα της εργατικής τάξης και αναδεικνύοντας το πραγματικό νόημα που έχει η Παγκόσμια Μέρα των Γυναικών, η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 8 Μάρτη, καλεί εργάτες κι εργάτριες σε εκδήλωση που διοργανώνει στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στις 7.30 μ.μ., υπογραμμίζοντας: «Μπορούμε να τιμήσουμε τους αγώνες των γυναικών της Εργατικής Τάξης με "λίγα λόγια και πολλά τραγούδια"...». Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η μαθητική ορχήστρα νέων Ηλιούπολης «Μάνος Λοΐζος» και η χορευτική ομάδα νέων γυναικών της Μιοάρας Ποπέσκου.

Αντίστοιχη εκδήλωση διοργανώνει την ίδια μέρα και η Επιτροπή Γυναικών Εμποροϋπαλλήλων, από κοινού με το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στις 5 μ.μ. έξω από το κατάστημα «Αττικα».

«Η 8η Μάρτη είναι μέρα αγώνα για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες», σημειώνει η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, υπενθυμίζοντας ότι η καθιέρωσή της ως παγκόσμιας μέρας συνδέεται με τους αγώνες των εργατριών. «Το 1857 οι κλωστοϋφαντουργίνες της Νέας Υόρκης διαδήλωναν για ισότητα στην αμοιβή εργασίας και σηματοδότησαν το ξεκίνημα των αγώνων για την ισοτιμία της γυναίκας». Το ΠΑΜΕ καλεί τις γυναίκες ν' αγωνιστούν, μεταξύ άλλων, για συλλογικές συμβάσεις ανάλογες των σύγχρονων αναγκών. Για δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, εξειδικευμένο στην προστασία του γυναικείου οργανισμού, για ολοκληρωμένο, δημόσιο δίκτυο φροντίδας των ηλικιωμένων, των παιδιών, των ΑμΕΑ, ώστε να βελτιωθεί η ζωή των εκατομμυρίων γυναικών των λαϊκών οικογενειών.

Εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα και εργασία» διοργανώνει στις 8 Μάρτη και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, στις 6.30 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΠΑΜΕ
Αγώνας ενάντια σε κάθε εξάρτηση

Εκδηλώσεις στις 27/3 και τις 2/4

Την αγωνιστική στάση ζωής προτείνει στην εργαζόμενη νεολαία η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ (απ' τον 1ο Εργατικό Αγώνα Δρόμου που οργάνωσε την Πρωτομαγιά του 2005)
Την αγωνιστική στάση ζωής προτείνει στην εργαζόμενη νεολαία η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ (απ' τον 1ο Εργατικό Αγώνα Δρόμου που οργάνωσε την Πρωτομαγιά του 2005)
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με στόχο την ανάδειξη της συλλογικής πάλης, της αγωνιστικής στάσης ζωής, ως απάντηση στην τοξικοεξάρτηση, αλλά και κάθε άλλη μορφή εξάρτησης στην οποία η κυρίαρχη τάξη επιδιώκει να εγκλωβίσει τη νεολαία, οργανώνει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα:

  • Τη Δευτέρα 27 Μάρτη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Εργατική και άνεργη νεολαία: Με το ΠΑΜΕ στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά. Με το ΠΑΜΕ στον αγώνα για τα δικαιώματά μας». Η εκδήλωση θα γίνει στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο).
  • Την Κυριακή 2 Απρίλη, οργανώνεται τουρνουά ποδοσφαίρου με τίτλο «Αθλητική Κυριακή ενάντια στα ναρκωτικά». Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10π.μ., στο γήπεδο 5Χ5 του δήμου Ιλίου (λεωφόρος Χασιάς 130 - εξυπηρετούν τα λεωφορεία Α12, Β12 με αφετηρία στην οδό Μάρνη). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως τις 10 Μάρτη, στα τηλέφωνα του ΠΑΜΕ: 210.33.01.847 και 210.33.05.219.

«Εμείς τη ζωή την κοιτούμε απ' την πλευρά του συλλογικού αγώνα και της ταξικής διεκδίκησης. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες και στα όνειρά μας. Δε συνηθίσαμε ποτέ στην εικόνα και στην ιδέα ότι είναι "φυσιολογικό" στους δρόμους και στις πλατείες των πόλεων να βαριανασαίνουν και να αργοπεθαίνουν νέοι άνθρωποι που η σαπίλα του κοινωνικού συστήματος τους μετέτρεψε σε σκιές», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Νέων, καλώντας την εργαζόμενη νεολαία σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις, αλλά και διάλογο πάνω στις θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την ουσιοεξάρτηση και τη διεκδίκηση ενός Ενιαίου Δημόσιου Δωρεάν Συστήματος Υγείας για το λαό.

Οι εκδηλώσεις της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ αποτελούν και μια ακόμα μορφή καταδίκης του νέου Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο ιδιωτικοποιείται η απεξάρτηση. «Εμπόριο η Υγεία και η Πρόνοια, εμπόριο και η ανάγκη να ξεκόψουν οι τοξικομανείς και οι αλκοολικοί από τις ουσίες», καταγγέλλει η Γραμματεία.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού που ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη, 8 Μάρτη, και υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) για την ενίσχυση της ταξικής συσπείρωσης των εργαζομένων του κλάδου, την ενίσχυση του ταξικού κινήματος, ώστε να δημιουργηθούν οι όροι πιο μαζικά και αποφασιστικά να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν, απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου η παράταξη της ΔΑΣ.

Στη διακήρυξή της η ΔΑΣ τονίζει ότι αυτήν την περίοδο εξελίσσεται ραγδαία το ξεθεμελίωμα των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η κυβέρνηση της ΝΔ στα βήματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προχωρά ακάθεκτα στις αντεργατικές - αντιλαϊκές επιλογές, οι οποίες υπηρετούν τις ανάγκες του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Επισημαίνει ότι ο αγώνας της εργατικής τάξης θα ενισχύεται όσο αποδυναμώνεται ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός. Γιατί οι θέσεις, η τακτική του είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν ακριβά την επιζήμια στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού. «Ο αγώνας μας θα δυναμώσει - συνεχίζει - όσο περισσότεροι εργαζόμενοι θα ενταχθούν στην πάλη. Οσο δυναμώσουν το συνδικάτο και το ΠΑΜΕ».

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: Με συμβολική κατάληψη του Ταμείου των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) και με πορεία προς το κτίριο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και στη συνέχεια στο υπουργείο Οικονομίας, εκατοντάδες μηχανικοί βροντοφώναξαν χτες το πρωί τη θέλησή τους να αποκρούσουν τη νέα επίθεση στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και οι Επιτροπές Αγώνα για το ασφαλιστικό που συγκρότησε η «Πανεπιστημονική» στους κλαδικούς συλλόγους των διπλωματούχων μηχανικών. Την κινητοποίηση στήριξαν τα Σωματεία της ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική, Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου ΕΜΠ και ΜΟΔ ΑΕ.

ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ: Τον αγώνα τους κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε» στην Αθήνα, προχωρώντας σήμερα σε νέα 48ωρη απεργία. Χτες το πρωί πραγματοποίησαν νέα Γενική Συνέλευση, ενώ σε προχτεσινή συνάντηση που είχαν με την εργοδοσία απαίτησαν την άμεση ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

ΕΥΑΘ: Συνεχίζουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ ΑΕ, αντιδρώντας στην παράδοση των υπηρεσιών της στους εργολάβους. Χτες πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Διευθυντή. Τους απεργούς υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες της ΕΥΑΘ επισκέφθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και πολυμελές κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Σ. Ζαριανόπουλο, ΓΓ του ΕΚΘ. Ο Α. Τζέκης ξεκαθάρισε πως ο αγώνας τους πρέπει να προσανατολιστεί ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων των οργανισμών κοινωνικής σημασίας όπως είναι και η ΕΥΑΘ. Μια πολιτική που από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπηρετούν.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΩΝ: Απλήρωτοι για τουλάχιστον δύο μήνες - Γενάρη και Φλεβάρη 2006 - παραμένουν οι 120 εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΚΚΟΠΙΗΑ στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Ενώ αρκετοί από τους εργαζόμενους δεν έχουν εξοφληθεί και για τον Δεκέμβρη του 2005. Το θέμα αυτό θα απασχολήσει την έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤτΕ: Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα κεντρικά της Τράπεζας της Ελλάδας αντιδρώντας στη μετακίνηση των δύο προϊσταμένων ασφάλειας γιατί δεν εμπόδισαν πριν λίγες μέρες την είσοδο σε κλιμάκιο της ΟΤΟΕ -που συνοδευόταν από κάμερες τηλεοπτικών καναλιών - στο γραφείο του διοικητή στα πλαίσια διαβήματος διαμαρτυρίας. Σήμερα πραγματοποιείται νέα στάση εργασίας (11.30 - 2.30 το μεσημέρι) στο Νομισματοκοπείο και στο Κέντρο Διακίνησης Χρηματικού ενώ την επόμενη Τρίτη 7 Μάρτη θα γίνει 24ωρη απεργία σε όλες τις υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ