ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
Σελ. /32

Voύdafone τον έναν και

Ericsson στον άλλον

«Φτήνια»...

Η κυρία Συλβάνα Ράπτη και η κυρία Παρθένα Φουντουκίδου. Βουλευτίνες. Η μια του ΠΑΣΟΚ. Η άλλη της ΝΔ. Τυπικά δείγματα - και οι δύο - γυναικών της λαϊκής οικογένειας...

*

Τις είδαμε προχτές στην τηλεόραση, τη μια στο σούπερ - μάρκετ και την άλλη στη λαϊκή αγορά. Πήγαν να υποδυθούν - για τις ανάγκες του δελτίου ειδήσεων του «Αλφα» - τις εργαζόμενες γυναίκες που δεν τα φέρνουν βόλτα με την ακρίβεια. Βλέπετε μερικοί και μερικές νομίζουν ότι τους επιτρέπονται τα πάντα. Επειδή υποδύονται τη σοβαρότητα, επειδή υποδύονται τους «εκπροσώπους του έθνους», νομίζουν ότι μπορούν να υποδυθούν ακόμα και την εργαζόμενη μάνα. Αλλά μερικοί ρόλοι είναι δύσκολοι. Θέλουν ψυχή για να τους παίξεις...

*

Η μια διαμαρτυρήθηκε, επειδή ήταν ακριβές οι μπριζόλες. Η άλλη για τα κουνουπίδια. Και οι δύο, όμως, το έκαναν το χρέος τους. Την έδωσαν την παραστασούλα τους. Το γέμισαν το δελτίο του σταθμού που είχε την ιδέα να τις «προσλάβει». Με «φτήνια» το γέμισαν, άθλιο το σενάριο, αλλά ποιος νοιάζεται. Τα τσιγκέλια της AGB τα αλέθουν όλα: Από φτώχεια μέχρι ανέχεια.

*

Προτείνουμε να δοθεί συνέχεια στην ευρηματικότητα των ΜΜΕ. Την επόμενη φορά να «προσλάβουν» τον Καραμανλή. Να τον βάλουν να διαμαρτύρεται για την τιμή της συναγρίδας ή για το φουσκωμένο λογαριασμό στου Μπαϊρακτάρη. Να «προσλάβουν» και τον Παπανδρέου. Να κρατάει τα κοινόχρηστα από το Καστρί και να διαμαρτύρεται - κακούργα κοινωνία! - για την κυβέρνηση που έκοψε το πετρέλαιο θέρμανσης.

Κι από πάνω τους ο Κακαουνάκης. Κι ο Τράγκας. Να κάνουν το σχόλιό τους. Αυτό τους αξίζει...

Την περασμένη Κυριακή, στις 12 Μάρτη, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του Σταύρου Κουγιουμτζή. Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί το «γιόρτασαν» με «Fame Story» και «Dream Show». Οσο για την ΕΡΤ, ήταν απασχολημένη με την Βίσση και τον Καρβέλα...

Μιλόσεβιτς

Ως γνωστόν ο Μιλόσεβιτς ήταν «χασάπης». Και «εγκληματίας». Και «δολοφόνος». Και έκανε «γενοκτονία». Και ειδικά στο Κόσσοβο έκανε και «εθνοκάθαρση». Για να καταλάβετε πόσο «κάθαρμα» ήταν, ακόμα κι αυτός ο Πρετεντέρης - όπως έγραφε προχτές - μόλις τον είδε στο εδώλιο της Χάγης (τον Μιλόσεβιτς) «ανατρίχιασε» (ο Πρετεντέρης...).

***

Πάμε τώρα σε κάτι άλλο:

*

Στις 10 Ιούνη 1999, όταν υπεγράφη μεταξύ ΝΑΤΟ - Γιουγκοσλαβίας η κατάπαυση του πυρός, μετά από 78 μέρες βομβαρδισμών, σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, οι Κοσσοβάροι πρόσφυγες είχαν ανέλθει στους 972.500.

Ομως (και πάλι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ) από την 1/3/1998 έως τις 24/3/1999 (μέρα έναρξης των βομβαρδισμών), οι πρόσφυγες του Κοσσυφοπεδίου δεν ξεπερνούσαν τους 197.330. Από αυτούς οι 55.000 είχαν μεταναστεύσει στη Σερβία (επομένως, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ήταν «κυνηγημένοι Αλβανοί»), ενώ οι 100.000 είχαν μεταναστεύσει στην Ευρώπη.

Ακόμα κι αν αποδεχτούμε ότι οι τελευταίοι έφυγαν από τις εστίες τους, γιατί εκδιώχτηκαν από τους Σέρβους (και όχι για να βρουν, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, καλύτερη τύχη στις χώρες της Δύσης, όπου, άλλωστε, ζουν από χρόνια χιλιάδες Αλβανοί Κοσσοβάροι), τότε συμβαίνει το εξής αριθμητικά απλό:

Για καθέναν πρόσφυγα, που έφυγε από το Κοσσυφοπέδιο στο διάστημα του ενός ολόκληρου χρόνου που προηγήθηκε μέχρι την έναρξη των βομβαρδισμών, από την έναρξη των βομβαρδισμών αντιστοιχούσαν πλέον 9 πρόσφυγες, που έφυγαν από το Κοσσυφοπέδιο σε διάστημα μόλις 78 ημερών!

Στον ένα χρόνο που πέρασε πριν το NATO επιτεθεί στο Κοσσυφοπέδιο (και όπου υποτίθεται συντελείτο «γενοκτονία») είχαν μεταναστεύσει εκτός Κοσσυφοπεδίου 100.000 άνθρωποι. Οσο διάστημα διήρκεσαν οι βομβαρδισμοί μετανάστευσαν περίπου 1.000.000!

Ενα ακόμα στοιχείο είναι χαρακτηριστικό: Σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία, στις 78 μέρες των βομβαρδισμών, οι πρόσφυγες Κοσσοβάροι που είχαν καταφύγει ειδικά στην Αλβανία ανέρχονταν στις 778.500. Αντίθετα, ο αριθμός των προσφύγων προς την Αλβανία, μέχρι τις 24 Μάρτη, την ημέρα που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί, ήταν 18.500...

***

Μόνο οι απροκάλυπτα ΝΑΤΟφρονες δεν αποδέχονταν, τότε (και σήμερα), τα παραπάνω στοιχεία (επιβεβαιωμένα από ανεξάρτητες πηγές) και παρέμεναν «ενσωματωμένοι» στα ρεπορτάζ του CNN, που ξεχείλιζαν από ιστορίες εκδιωγμένων Αλβανόφωνων από Σέρβους.

Μόνο οι ψυχή τε και σώματι «ανήκοντες εις την Δύσιν», δεν έβλεπαν τότε (και σήμερα) πίσω από τις ΝΑΤΟικές βόμβες την πραγματική γενοκτονία και την πραγματική εθνοκάθαρση.

Μόνο οι υπέρμαχοι του NATO συνέχιζαν τότε (και σήμερα) να ισχυρίζονται ότι το έγκλημα του ΝΑΤΟ έγινε για «ανθρωπιστικούς» λόγους.

Μόνο οι «αμερικανοτσολιάδες» έβλεπαν τότε (και σήμερα) παντού τον Μιλόσεβιτς, αλλά πουθενά τα «έξυπνα» όπλα του ΝΑΤΟ.


«Νταβατζήδες»

Οπα! Τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα, τα επικύρωσε η ίδια η διοίκηση του Ταμείου, του ΝΑΤ. Και τι λένε τα στοιχεία; Οτι ανάμεσα στις άλλες εκλεκτές φυσιογνωμίες του εφοπλιστικού κόσμου, ένας από εκείνους που έχουν ρημάξει το ΝΑΤ είναι και ο «πολύς» κύριος Αγούδημος. Μάλιστα ο εν λόγω... ευεργέτης, μόνο για την περίοδο Ιούλης 2001 - Δεκέμβρης 2003, χρωστάει στο ΝΑΤ βάσει βεβαιωμένων οφειλών, πάνω από 6,5 εκατομμύρια ευρώ! Λεφτά που ο ίδιος τα εισέπραξε από τους επιβάτες, αλλά εκείνος ουδέποτε τα κατέβαλε στο Ταμείο!

Αλήθεια εκείνος ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, ειδικός στο να αποκαλεί τους λιμενεργάτες «αριστοκρατία» και να ντύνει τους ναυτεργάτες στο «χακί», πότε θα βγει να μας ξαναπεί καμία από εκείνες τις ωραίες παρόλες του για τους «νταβατζήδες»;...

1926. Ο Ρόμπερτ Γκόνταρτ εκτοξεύει με επιτυχία τον πρώτο πύραυλο με υγρά καύσιμα. Η πτήση διήρκεσε μόλις δυόμισι δευτερόλεπτα, η απόσταση που διήνυσε ήταν 55 μέτρα, ενώ το μέγιστο ύψος της τροχιάς του 12,4 μέτρα.

1935. Ο Χίτλερ καταργεί μονομερώς τη Συνθήκη των Βερσαλλιών και προχωρεί στον επανεξοπλισμό της Γερμανίας.

1968 Μονάδα Αμερικανών στρατιωτών, υπό τις διαταγές του υπολοχαγού Γουίλιαμ Κάλεϊ, εισβάλλει χωρίς αντίσταση στο χωριό Μάι Λάι. Σε ολόκληρη την περιοχή οι Αμερικανοί ακολουθούν την τακτική της «καμένης γης», για να μην υπάρχουν ζωντανοί άνθρωποι που θα βοηθήσουν τους Βιετκόνγκ. Μόλις ο υπολοχαγός Κάλεϊ δίνει τη διαταγή, αρχίζει η σφαγή. Οι Αμερικανοί στρατιώτες γαζώνουν με τα αυτόματα τους ανυπεράσπιστους ανθρώπους, πετώντας πάνω τους και χειροβομβίδες. Εξοντώνονται έτσι 507 άνθρωποι - ανάμεσά τους 173 παιδιά, 76 μωρά και 60 γέροι.

1978 Οι «Ερυθρές Ταξιαρχίες» ανακοινώνουν την απαγωγή του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Αλντο Μόρο. Οι απαγωγείς απειλούν ότι θα εκτελέσουν το Μόρο αν δεν απελευθερωθούν όσα μέλη της οργάνωσης είχαν συλληφθεί.

O κύριος Μητσοτάκης αν ήταν αυτός στα πράγματα με το που θα μάθαινε για τις υποκλοπές, αυτό που θα έκανε - όπως είπε - θα ήταν να δημοσιοποιήσει αμέσως το θέμα. Πράγματι. Οπως ακριβώς έκανε και τότε, με τον Γρυλλάκη και τον Μαυρίκη...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ