ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
Σελ. /32
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Αγωνιστικοί συνδυασμοί συσπείρωσης

Παρουσιάστηκαν προχτές σε συνέντευξη Τύπου οι επικεφαλής των συνδυασμών που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών

Ο κόσμος γέμισε την αίθουσα του ξενοδοχείου «REX»
Ο κόσμος γέμισε την αίθουσα του ξενοδοχείου «REX»
Τους επικεφαλής των συνδυασμών των αγωνιστικών ψηφοδελτίων στη Νομαρχία Μεσσηνίας, στο Δήμο Καλαμάτας και στο Δήμο Πεταλιδίου ανακοίνωσε, προχτές το βράδυ, σε συνέντευξη Τύπου, στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου «REX», η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Τη συνέντευξη «άνοιξε» ο Νίκος Κουτουμάνος, γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως η συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών είναι αποτέλεσμα της συνάντησής μας στα κινήματα και στα διάφορα μέτωπα πάλης και στη συνέχεια παρουσίασε τους επικεφαλής των συνδυασμών. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι είναι:

  • Για τη Νομαρχία Μεσσηνίας: Δημήτρης Τζαβάρας, δάσκαλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
  • Για το Δήμο Καλαμάτας: Νίκος Διασάκος, οδοντίατρος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Καλαμάτας».
  • Για το Δήμο Πεταλιδίου: Γιάννης Διονυσόπουλος, αγρότης και αυτοκινητιστής, μέλος της Γραμματείας ΠΑΣΥ Μεσσηνίας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πεταλιδίου και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Αγοραίων - Ταξί Ελλάδας.
«Να δεχτούν ισχυρό πλήγμα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ»

Στο πάνελ διακρίνονται από αριστερά οι: Νίκος Διασάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μαρία Διαμαντάκη, μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Αντώνης Λεχουρίτης, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, Γιάννης Διονυσόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Πεταλιδίου, Δημήτρης Τζαβάρας, υποψήφιος νομάρχης Μεσσηνίας
Στο πάνελ διακρίνονται από αριστερά οι: Νίκος Διασάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μαρία Διαμαντάκη, μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Αντώνης Λεχουρίτης, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, Γιάννης Διονυσόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Πεταλιδίου, Δημήτρης Τζαβάρας, υποψήφιος νομάρχης Μεσσηνίας
Ο υποψήφιος νομάρχης Μεσσηνίας Δ. Τζαβάρας υπογράμμισε την ανάγκη να δεχτούν ισχυρό πλήγμα τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν κοινή πολιτική σε ό,τι αφορά το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό της ΤΑ (ιδιωτικοποιήσεις, εργασιακές σχέσεις, αυτοτέλεια της ΤΑ, ανταποδοτικότητα). Ο ΣΥΝ στη Νομαρχία και στο Δήμο της Καλαμάτας στηρίζει χωρίς καμιά διαφοροποίηση αυτή την πολιτική». Και κατέληξε: «Η μάχη ξεκίνησε. Δυναμικά, μπροστά, αποφασιστικά και ανυποχώρητα και στη Μεσσηνία, για τη νίκη των αγωνιστικών συνδυασμών».

Από την πλευρά του ο Ν. Διασάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, προχώρησε σε εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής (στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) που έγιναν με τη συμφωνία ή την ανοχή των άλλων δύο παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (έχουν τη στήριξη της ΝΔ και του ΣΥΝ αντίστοιχα), αναφέροντας: «Η Δημοτική Αρχή ιδιωτικοποιεί την περιουσία και τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, όπως τους χώρους στάθμευσης, τα σφαγεία, την καθαριότητα, το πράσινο, την ανακύκλωση κ.ά. Εφαρμόζει φορομπηχτική πολιτική. Το 2005 επέβαλε αυξήσεις 20% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, 100% στα τέλη νεκροταφείου, 50% στο πολιτιστικό τέλος, 15-72% στο τέλος ύδρευσης - αποχέτευσης. Εκανε το δήμο θερμοκήπιο πολλαπλών ελαστικών σχέσεων εργασίας».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ. Διονυσόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Πεταλιδίου και ο Αντώνης Λεχουρίτης, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, ο οποίος σημείωσε πως η ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων μπορεί να σηματοδοτήσει διεργασίες μεγαλύτερης συσπείρωσης των αγωνιστικών δυνάμεων για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
«Ετοιμάζουν νέα χτυπήματα στους νέους»

«Βλέπετε τις κινητοποιήσεις της νεολαίας στη Γαλλία ενάντια στο νόμο που προωθούν για την εργασία των νέων. Ορισμένοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτά συμβαίνουν κάπου αλλού μακριά και όχι στην Ελλάδα. Το καθεστώς της ανασφάλιστης εργασίας χωρίς μισθό, χωρίς συμβάσεις το ζείτε και εσείς».

Με τα παραπάνω λόγια ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», ξεκίνησε τη συζήτηση με τους σπουδαστές του 7ου ΤΕΕ (νυχτερινό) στον Πειραιά, που επισκέφτηκε προχτές το βράδυ. Η συζήτηση με τα παιδιά που εργάζονται το πρωί και σπουδάζουν το βράδυ, αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και το Ασφαλιστικό.

«Οι αλλαγές - τόνισε ο Γ. Μανουσογιαννάκης - που έχουν γίνει στο Ασφαλιστικό, αλλά και αυτές που ετοιμάζει η κυβέρνηση χτυπούν κυρίως τους νέους, γι' αυτό ειδικά η νεολαία έχει ειδικούς λόγους να ξεσηκωθεί και να απαιτήσει σταθερή δουλιά με δικαιώματα. Να οργανωθεί στα σωματεία, να συσπειρωθεί γύρω από το ΠΑΜΕ, να ακυρώσει τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, τα οποία στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ, για αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που ανοίγει το δρόμο για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα σχέδια για αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος που θα οδηγήσει σε κατάργηση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης».

«Η ακρίβεια, κατέληξε ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, η ανεργία, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην οποία πρωτοστάτησαν οι δήμοι που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ, με την πρόσληψη συμβασιούχων, με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, μπροστά στη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και κάλεσε τους μαθητές και τους καθηγητές να καταδικάσουν αυτή την πολιτική».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Δεσμευμένοι στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων

Να ψηφίσουν στις εκλογές με κριτήριο την πείρα της ζωής τους και της καθημερινότητάς τους, κάλεσε χτες τους εργάτες του Δήμοτ Πετρούπολης, κατά τη διάρκεια περιοδείας, ο επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, Γιώργος Μαυρίκος. Σε συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του δήμου, καυτηρίασε τη λογική που μιλά για τοπικά προβλήματα «λες και η ανεργία, η ακρίβεια και η φτώχεια μπορεί να είναι τοπικά προβλήματα».

Επισήμανε πως «η ΝΑΣ είναι η παράταξη που θα εξοπλιστεί με την ψήφο του κάθε εργάτη και υπαλλήλου και θα διεκδικήσει μαζί του τα δικαιώματά του». Μεταξύ άλλων σημείωσε πως στις εκλογές ψηφίζουμε και για τα εργασιακά δικαιώματα, «για να μη διαβάζουν κάποτε τα παιδιά μας στα βιβλία της ιστορίας για κάποιους που δούλευαν 8ωρο, είχαν δώρο και άδεια». Εμείς, κατέληξε ο Γ. Μαυρίκος, «δεν είμαστε ούτε ανεξάρτητοι, ούτε άχρωμοι, ούτε άοσμοι. Είμαστε δεσμευμένοι στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων».

Στους εργάτες του δήμου μίλησε και ο Γιώργος Γιώγος, υποψήφιος δήμαρχος με την «Δημοτική Συνεργασία» και πρώην δήμαρχος Πετρούπολης. Τους κάλεσε να κάνουν τη σύγκριση της σημερινής δημοτικής αρχής και αυτής της προηγούμενης τετραετίας. «Ξέρετε την πολιτική της "Δημοτικής Συνεργασίας"», υπογράμμισε, «ξέρουν πως παλεύει για σταθερή και μόνιμη δουλιά για όλους χωρίς ελαστικές σχέσεις εργασίας». Αναφέρθηκε και στη σημερινή δημοτική αρχή που έχει την ακριβώς αντίθετη αντίληψη και πολιτική αφού σήμερα το 1/4 των εργαζομένων σε δήμο και δημοτική επιχείρηση δουλεύουν με διαφόρων ειδών συμβάσεις.

Περιοδείες

Συνεχίζονται καθημερινά οι εξορμήσεις και οι περιοδείες - ενόψει των τοπικών εκλογών που διοργανώνουν από κοινού η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και αγωνιστικοί συνδυασμοί.

Σήμερα, Παρασκευή 24 Μάρτη

Στα εμπορικά καταστήματα της Αγιας Σοφίας Πειραιά, θα περιοδεύσει στις 9 π.μ., η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά.

Στην Ηλιούπολη, στις 6 π.μ., στους εργάτες Δήμου, ο Λευτέρης Μακρυκώστας.

Στη Ν. Χαλκηδόνα, στις 6 π.μ., στους εργάτες Δήμου, ο Σταύρος Πολίτης.

Στο Βύρωνα, στις 7:30 π.μ., στην Τεχνική Υπηρεσία, ο Παναγιώτης Πάλμος.

Δευτέρα 27 Μάρτη

Στην Καισαριανή, στις 11:30 π.μ., στους παιδικούς σταθμούς, ο Δ. Αγκαβανάκης.

Τρίτη 28 Μάρτη

Στο Βύρωνα, στις 6:45 π.μ., στις υπηρεσίες πρασίνου, ο Π. Πάλμος.

Στην Καισαριανή, στις 11:30 π.μ., στους παιδικούς σταθμούς, ο Δ. Αγκαβανάκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ