Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
«Ετοιμάζουν νέα χτυπήματα στους νέους»

«Βλέπετε τις κινητοποιήσεις της νεολαίας στη Γαλλία ενάντια στο νόμο που προωθούν για την εργασία των νέων. Ορισμένοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτά συμβαίνουν κάπου αλλού μακριά και όχι στην Ελλάδα. Το καθεστώς της ανασφάλιστης εργασίας χωρίς μισθό, χωρίς συμβάσεις το ζείτε και εσείς».

Με τα παραπάνω λόγια ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», ξεκίνησε τη συζήτηση με τους σπουδαστές του 7ου ΤΕΕ (νυχτερινό) στον Πειραιά, που επισκέφτηκε προχτές το βράδυ. Η συζήτηση με τα παιδιά που εργάζονται το πρωί και σπουδάζουν το βράδυ, αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και το Ασφαλιστικό.

«Οι αλλαγές - τόνισε ο Γ. Μανουσογιαννάκης - που έχουν γίνει στο Ασφαλιστικό, αλλά και αυτές που ετοιμάζει η κυβέρνηση χτυπούν κυρίως τους νέους, γι' αυτό ειδικά η νεολαία έχει ειδικούς λόγους να ξεσηκωθεί και να απαιτήσει σταθερή δουλιά με δικαιώματα. Να οργανωθεί στα σωματεία, να συσπειρωθεί γύρω από το ΠΑΜΕ, να ακυρώσει τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, τα οποία στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ, για αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που ανοίγει το δρόμο για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα σχέδια για αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος που θα οδηγήσει σε κατάργηση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης».

«Η ακρίβεια, κατέληξε ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, η ανεργία, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην οποία πρωτοστάτησαν οι δήμοι που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ, με την πρόσληψη συμβασιούχων, με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, μπροστά στη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και κάλεσε τους μαθητές και τους καθηγητές να καταδικάσουν αυτή την πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ