Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολα τα ... καλά παιδιά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ παιδιά είναι στις Βρυξέλλες! Σύνοδος Κορυφής, βλέπετε, και δε λείπει κανείς. Εκεί οι πρωθυπουργοί, εκεί οι υπουργοί Οικονομίας, εκεί και οι υπουργοί Εξωτερικών. Προσθέστε και μερικούς «κοινωνικούς εταίρους», όπως τους λένε, κι ...έδεσε το πράγμα.

Και τι θα συζητήσουν τις επόμενες μέρες όλοι αυτοί; Μα, τι άλλο από το θέμα της «ανταγωνιστικότητας» στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Τίποτε άλλο δεν τους απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια. Κι επειδή στην «ατζέντα» υπάρχουν και θέματα που τιτλοφορούνται «απασχόληση» και «ανάπτυξη μικρομεσαίων», εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι κακό μαγειρεύεται.

Βέβαια, μάλλον κάναμε λάθος, λέγοντας ότι δε λείπει κανείς. Είναι - ως συνήθως - απούσα η γνώμη των λαών και των εργαζομένων της Ευρώπης, οι πραγματικές ανάγκες, οι αγωνίες και τα προβλήματά τους. Βλέπετε, αυτά δεν έχουν, αντικειμενικά, καμιά θέση σε μια τέτοια συζήτηση.

Ε, ΟΧΙ ΑΔΙΚΕΙ την κυβέρνηση η δήλωση του υπουργού της Μιχάλη Λιάπη, που είπε ότι «μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνική συναίνεση δε γίνονται». Τόσον καιρό, δηλαδή, τι κάνει η Νέα Δημοκρατία; Γιατί δε γνωρίζουμε κανένα μέτρο της να είχε ή να έχει κοινωνική αποδοχή.

Εκτός κι αν ο όρος «κοινωνική συναίνεση» σημαίνει άλλο πράγμα. Οπως, για παράδειγμα, τα χειροκροτήματα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των καναλαρχών και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών. (Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι οι ιδιότητες αυτές κάλλιστα συμπίπτουν στα ίδια φυσικά πρόσωπα).

Σε αυτή την περίπτωση, ο υπουργός έχει απόλυτο δίκιο για να μην πούμε ότι αυτού του είδους η «κοινωνική συναίνεση» είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία.

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ» ΤΟ επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, σύμφωνα με την επίσημη δήλωση εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενόψει της συνάντησης Ράις - Μπακογιάννη. Σωστά, πιο ...εξαιρετικό δε γίνεται.

Να φανταστείτε η ελληνική κυβέρνηση ακόμη και αμερικανικό δίκτυο υποκλοπών να εντόπιζε στην Ελλάδα δε θα έλεγε κουβέντα. Φυσικά, υπερβάλλουμε ...τέτοια πράγματα δε γίνονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ