Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πρόκειται για λυκοσυμμαχία

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα τεκταινόμενα στη Σύνοδο Κορυφής

Ερώτηση για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δέχτηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά το πέρας της συνάντησής της με τη Διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα για την απομάκρυνση της χωματερής, και υπογράμμισε:

«Δεν είναι αντίφαση απ' τη μία πλευρά να μεγαλώνει η κερδοφορία και η συγκέντρωση του κεφαλαίου και από την άλλη να εμφανίζονται οικονομικά αδιέξοδα στους λαούς; Βεβαίως, η ΕΕ έχει να αντιμετωπίσει και τους εσωτερικούς της ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις. Δεν πρόκειται για συμμαχία. Πρόκειται για λυκοσυμμαχία κατά των λαών. Ο,τι βλέπουμε, λοιπόν, μπροστά μας είναι στη φύση της ΕΕ.

Θέλω να συγκεντρώσω όμως την προσοχή στο εξής ζήτημα: Η πρόταση Βιλπέν, η πρόταση Παπανδρέου δε γεννήθηκαν μέσα από το κεφάλι τους, όπως γεννήθηκε η Αθηνά από το κεφάλι του Δία. Ολα τα συντηρητικά κόμματα, είτε είναι ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ και αντίστοιχα κόμματα στην Ευρώπη, ψάχνουν να βρουν τρόπους για να ρίξουν τα βάρη στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στη νεολαία, ελπίζοντας ότι οι συνταξιούχοι θα πεθάνουν λίγο νωρίτερα ή θα δουλεύουμε μέχρι τα 80 για να εξασφαλίζουμε τα κέρδη των εταιριών. Αυτή είναι η ουσία. Επομένως, η λύση βρίσκεται στη συνειδητοποίηση του πολιτικού πυρήνα των προβλημάτων, στην ταξική πάλη και στην πολιτική ριζοσπαστικοποίηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ