Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Καθεστώς εργασιακής ομηρίας

Αναθέσεις έργων σε ιδιώτες με ταυτόχρονη υποβάθμιση των υπηρεσιών, απαράδεκτοι χώροι εργασίας και συνεχής αύξηση του ποσοστού των εργαζομένων που δουλεύουν με διαφόρων ειδών συμβάσεις.

Τα παραπάνω οξυμένα προβλήματα διαπίστωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και τη «Δημοτική Κοινωνική Κίνηση», Σπύρος Χαλβατζής, στον Οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης (ΟΝΑ) και στη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού του δήμου κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας του, ως επικεφαλής κλιμακίου της παράταξης. Μαζί του ήταν και η Μαρία Ζευγώλη από την Κομμουνιστική Ανανέωση.

Οι εργαζόμενοι στις παραπάνω υπηρεσίες επισήμαναν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα:

  • Στον ΟΝΑ πάνω από το 30% των εργαζομένων δουλεύουν με συμβάσεις έργου. Ποσοστό που συνεχώς θα μεγαλώνει, σύμφωνα με όσα είπαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Οπως σημείωναν, «δεν υπάρχει διάθεση απ' τη διοίκηση να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».
  • Η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού συνεχώς υποβαθμίζεται, αφού όλο και περισσότερες έρευνες και μελέτες δίνονται σε ιδιώτες. Επιπλέον, τρεις μήνες μετά την ψήφιση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου από τη δημοτική πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι βρίσκονται ακόμη «μετέωροι». Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν καν γραφείο για να δουλέψουν!
  • Οι χώροι εργασίας - ιδιαίτερα στη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού - είναι απαράδεκτοι.

Ο Σπύρος Χαλβατζής, μιλώντας στους εργαζόμενους, σημείωσε πως «είμαστε αντίθετοι στην πρόσληψη εργαζομένων με συμβάσεις». Και συνέχισε: «Η "Συμπαράταξη" καταψήφισε κάθε πρόταση για πρόσληψη εργαζομένων με κάθε είδους σύμβαση. Αρνούμαστε να ρίξουμε νερό σε αυτόν το μύλο», τόνιζε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε, επίσης, πως η «Συμπαράταξη» είχε καταψηφίσει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας. Ιδιαίτερα για τα κτίρια που ο δήμος ενοικιάζει για να στεγάζει τις υπηρεσίες του, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε πως η παράταξη είχε προτείνει «να κατασκευάσει ο δήμος ένα δικό του σύγχρονο κτίριο όπου και θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου. Χώροι υπάρχουν, χρήματα υπάρχουν. Πολιτική βούληση δεν υπάρχει. Η ενοικίαση κτιρίων είναι τουλάχιστον κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα «στρατιά» εργαζομένων - «ομήρων»(2006-04-05 00:00:00.0)
«Διεκδικούμε αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας»(2006-02-23 00:00:00.0)
Να δοθεί λύση τώρα!(2004-03-16 00:00:00.0)
Σε βάρος των κατοίκων του Θησείου τα έργα της ενοποίησης(2002-09-05 00:00:00.0)
Πολιτική επιλογή οι «δυσλειτουργίες» των πολεοδομικών υπηρεσιών(2002-09-03 00:00:00.0)
Αντίσταση στη δημοτική παρα-αστυνομία(2002-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ