Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Να δοθεί λύση τώρα!

Παρέμβαση της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» για την άμεση λύση του προβλήματος των εργαζομένων στα μουσικά σύνολα

Από κινητοποίηση των μουσικών για τις απολύσεις
Από κινητοποίηση των μουσικών για τις απολύσεις
Την ανάγκη να επαναπροσληφθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι των μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων στον υπό δημιουργία οργανισμό, μετά και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, τόνισε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Σπύρος Χαλβατζής, επαναφέροντας για μια ακόμα φορά το θέμα στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου, οι εργαζόμενοι στα μουσικά σύνολα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ως εκ τούτου πρέπει να προσληφθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Συγκεκριμένα, και όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Συμπαράταξης, μετά τη δικαίωση των μουσικών από το Πρωτοδικείο, «πρέπει να αποκατασταθούν στις θέσεις τους, να πάρουν τα αναδρομικά τους και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ασφάλισής τους, αφού ορισμένοι από τους εργαζόμενους είναι ανασφάλιστοι».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα μουσικά σύνολα έχουν παυτεί από την εργασία τους το Μάη του 2003. Τότε, η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να φτιάξει ένα νέο οργανισμό, ανεξάρτητο του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων, ο οποίος θα αφορά μόνο τα μουσικά σύνολα. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δήμου, οι εργαζόμενοι - που βρίσκονται στα μουσικά σύνολα από το 1997 - θα πρέπει να διαγωνιστούν και να επαναπροσληφθούν. Οι μουσικοί αντέδρασαν και προχώρησαν, πέρα από τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, και σε δικαστικούς αγώνες.

Η δήμαρχος, Ντ. Μπακογιάννη, είχε δηλώσει παλιότερα «αν υπάρχει νόμιμος τρόπος θα τους πάρουμε». Αντίθετα, χτες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Πάνος Λουκάκος, είπε ότι «η δικαστική διαμάχη μπορεί να πάρει χρόνια» και πρότεινε να «απεμπλακεί η νομική διαδικασία από τη δημιουργία του νέου οργανισμού» και κατ' επέκταση από την πρόσληψη των μουσικών. Σε αυτό συμφώνησε πλήρως και ο Χρ. Παπουτσής με την παράταξή του, πλην του Τ. Μπέη.

Απέναντι σε αυτή την πρόταση, ο Σπύρος Χαλβατζής επισήμανε πως είναι ανάγκη να αποκατασταθούν όσοι δικαιώθηκαν από το δικαστήριο. Τόνισε, δε, πως πρέπει να υπάρξει άμεση λύση του προβλήματος που υπάρχει, χωρίς την απόλυση κανενός μουσικού που πραγματικά δούλευε στα μουσικά σύνολα του δήμου. Τέλος, προειδοποίησε τη διοίκηση του δήμου πως ο Δήμος της Αθήνας θα κληθεί να πληρώσει πολλά εκατομμύρια από πρόστιμα που απορρέουν από ΙΚΑ, δώρα, επιδόματα και υπερημερίες, τα οποία εν τέλει επιβαρύνουν τους δημότες της πρωτεύουσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ