Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Περικοπές για να παραδοθεί εμπρόθεσμα...

Σε αρκετές περικοπές του έργου της αφετηρίας της Μαραθώνιας Διαδρομής, οι οποίες βαφτίστηκαν «τεχνικές αλλαγές», προχώρησε τελικά χτες το ΥΠΕΧΩΔΕ, ύστερα από δίωρη σύσκεψη μεταξύ των μελετητών, του εργολάβου και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, σε μια ύστατη προσπάθεια να παραδοθεί - έστω ανολοκλήρωτο, αλλά «λειτουργικό» - πριν τους... Ολυμπιακούς Αγώνες!

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά αμέσως μετά τη σύσκεψη, από το αντικείμενο του έργου περικόπτεται η κατασκευή δύο πεζογεφυρών πάνω από το χείμαρρο της περιοχής, αλλά και η φύτευση του γκαζόν στις πλάκες στο δώμα των αποδυτηρίων. Επίσης η κατασκευή κάποιων προκατασκευασμένων στοιχείων αποφασίστηκε να δοθούν ως υπεργολαβία σε άλλη εξειδικευμένη εταιρία. Παράλληλα, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το έργο με τη νέα του μορφή θα έχει ολοκληρωθεί ως τις 15 Ιούνη και θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που είναι επί τέσσερις μήνες απλήρωτοι, ενώ πρόσθεσε ότι κάθε δέκα μέρες θα ελέγχεται για να διαπιστωθεί αν η πορεία του έργου βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Ο Γ. Σουφλιάς δήλωσε ότι για τις καθυστερήσεις στο έργο αυτό υπεύθυνος δεν είναι μόνο ο εργολάβος, αρνήθηκε ωστόσο να κατονομάσει τους άλλους υπεύθυνους, λέγοντας ότι «δεν είναι καιρός να ασχοληθώ με αυτές». Τέλος ισχυρίστηκε ότι τα όποια τμήματα του έργου αποφασίστηκε να μη γίνουν πριν τους Ολυμπιακούς, αν και περιλαμβάνονται στη μελέτη, θα ολοκληρωθούν μετά τη διεξαγωγή των Αγώνων! Το μόνο που δεν ανέφερε ο Γ. Σουφλιάς ήταν το πόσο θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό αυτή η επίσπευση και το «ράβε - ξήλωνε»...

Τέλος, όσον αφορά τα 17 χιλιόμετρα της Μαραθώνιας Διαδρομής που εγκατέλειψε η εταιρία Ευρωπαϊκή Τεχνική, ο υπουργός δήλωσε ότι μετά τις εκκλήσεις του εγκαταστάθηκε ήδη ο νέος εργολάβος παρότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες έγκρισης και υπογραφής της σύμβασης.

Στο μεταξύ με χτεσινοβραδινή της ανακοίνωση η πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου, πριμοδοτώντας τον ανούσιο δικομματικό καυγά, ισχυρίζεται ότι «η Μαραθώνια Διαδρομή ολοκληρώνεται χάρις στους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ» και προσθέτει ότι «δείχνει μικρότητα και προκαλεί μειδιάματα η προσπάθεια του Γ. Σουφλιά να πείσει πως μια αστική διαδρομή 27 χλμ. θα ολοκληρωθεί χάρις στη δική του παρέμβαση σε τρεις μόλις μήνες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοστίζει 12,5 εκατ. ευρώ το χιλιόμετρο! (2005-07-23 00:00:00.0)
Πανάκριβα διόδια στο δρόμο-καρμανιόλα! (2004-11-30 00:00:00.0)
Χρονικό δικομματικής αναλγησίας (2004-09-28 00:00:00.0)
Διακοπή λειτουργίας πριν καλά καλά ξεκινήσει! (2004-06-22 00:00:00.0)
Κοκορομαχίες για να κρύψουν το υπέρογκο κόστος (2004-03-18 00:00:00.0)
«Στην κόψη του ξυραφιού» και με προχειρότητες (2004-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ