Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Εκτακτο «βοήθημα» λόγω Πάσχα

Με τις γνωστές εξωφρενικές προϋποθέσεις που θέτουν «εκτός» τη συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων ναυτεργατών, αρχίζει την Πέμπτη 18 του μήνα, από τον Οίκο Ναύτου, η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης λόγω Πάσχα. Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης είναι μόλις 250 ευρώ για τους έγγαμους ναυτεργάτες και 190 για τους άγαμους. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ποσό πενιχρό, μέχρι και σήμερα οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ δε φρόντισαν ώστε ακόμα και αυτό το ψίχουλο να καταβάλλεται σε όλους τους άνεργους ναυτεργάτες. Ετσι σύμφωνα με τις προϋποθέσεις, δικαιούχοι είναι οι ναυτεργάτες που είναι άνεργοι μόνο για ένα χρόνο και συγκεκριμένα από τις 11 Απρίλη 2003 μέχρι και τις 11 Μάρτη 2004!

Οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν φωτοτυπίες της κάρτας ανεργίας (από το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας), των σελίδων του ναυτικού φυλλαδίου που εμφανίζουν τη θαλάσσια υπηρεσία και τις πληρωμές της τακτικής ανεργίας. Οι έγγαμοι θα πρέπει να παρουσιάσουν επιπλέον και το βιβλιάριο ασθενείας του Οίκου Ναύτου. Δικαιούχοι είναι ακόμα και όσοι φοιτούν στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού, στις σχολές Θαλαμηπόλων και στα ειδικά τμήματα πλοιάρχων και μηχανικών γ' τάξεως των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβάλλεται μέχρι και τις 16 Μάρτη. Η πληρωμή θα γίνεται από τον Οίκο Ναύτου για Αθήνα - Πειραιά και στα κατά τόπους Λιμεναρχεία στην επαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ