Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας!

Ανακοινώθηκαν οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων συνεργασίας

«Στις εκλογές του Οκτώβρη καλούμε τους εργαζόμενους να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους, να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά την ψήφο τους. Η συσσωρευμένη αγανάκτηση να μετατραπεί σε ψήφο αντίστασης, τόσο απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και απέναντι στους τοπικούς εκπροσώπους τους που υλοποιούν αυτές τις πολιτικές. Σε ψήφο καταδίκης των κομμάτων της πλουτοκρατίας και της ευρωυποταγής. Σε ψήφο προοπτικής για να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε πολιτικό και τοπικό επίπεδο».

Αυτά τα τόνισε σε συγκέντρωση για τις ερχόμενες τοπικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου, ο Γ. Λούμας, γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «όσο τα κόμματα της πλουτοκρατίας, αλλά και οι δυνάμεις της ευρωυποταγής, όπως ο ΣΥΝ, στηρίζονται από τα λαϊκά στρώματα, στη Βουλή, στα συνδικάτα, στο Δήμο ή στη Νομαρχία, η κατάσταση χειροτερεύει».

Στη συγκέντρωση ανακοινώθηκαν και οι υποψηφιότητες για τη Μαγνησία, που θα στηριχτούν στο πλαίσιο της πανελλαδικής συνεργασίας του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών.

Υποψήφιος νομάρχης θα είναι Αποστόλης Νάνος, συνδικαλιστής στη ΔΕΗ και νομαρχιακός σύμβουλος. Υποψήφιος δήμαρχος Βόλου ο Αντώνης Παππάς, συνδικαλιστής στους ΟΤΑ και δημοτικός σύμβουλος. Υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας ο Βασίλης Λινάρδος, συνδικαλιστής - μεταλλεργάτης και Υποψήφιος δήμαρχος Ιωλκού ο Αντώνης Βαΐτσης, συνδικαλιστής στο χώρο των οικοδόμων.

Μιλώντας ο Απ. Λαζάρου, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, αναφέρθηκε στις θέσεις που προτάσσει το κόμμα και που το ενώνουν με τις δυνάμεις τους ΚΚΕ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και της Πρωτοβουλίας Αριστερών Πολιτών, στις τοπικές εκλογές και στο μήνυμα καταδίκης του δικομματισμού που πρέπει να σταλεί, με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων που στηρίζουν.

Εκ μέρους της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών μίλησε ο Απ. Παπαδόπουλος ο οποίος τόνισε: «Θέλουμε δημάρχους και νομάρχες αγωνιστές και όχι διαχειριστές που δε θα απειθαρχούν στην αντιλαϊκή νομιμότητα, αλλά θα διεκδικούν, και ακριβώς σ' αυτή την ανάγκη απαντά η πολιτική πρωτοβουλία για τη συγκρότηση των αγωνιστικών ριζοσπαστικών ψηφοδελτίων συσπείρωσης και συνεργασίας που το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, η Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλοι λαϊκοί αγωνιστές στηρίζουν πανελλαδικά».

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους υποψήφιους. «Καλούμε όσους θέλουν να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική, να συστρατευτούν με το ψηφοδέλτιο συνεργασίας που θα συγκροτήσουμε», υπογράμμισε ο Απ. Νάνος.

Ο Αντ. Παππάς, τόνισε: «Εμείς θέλουμε ένα δήμο πρωτοπόρο στους αγώνες για νέες κατακτήσεις, για μια καλύτερη ζωή. Ενα δήμο που θα παλεύει μαζί με τους δημότες για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα»

Ο Β. Λινάρδος υπογράμμισε: «Μπορούμε και πρέπει να ξανακερδίσουμε τη Δημοτική Αρχή Νέας Ιωνίας. Είναι καθήκον μας να υπηρετούμε τους ανθρώπους τους μόχθου και θα το καταφέρουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ