Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Συζήτηση στη Βουλή για τις αντιδραστικές αλλαγές στα ΑΕΙ

Επιστολή της Αλ. Παπαρήγα στην πρόεδρο της Βουλής

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ζητάει το ΚΚΕ με επιστολή που έστειλε χτες η Αλ. Παπαρήγα στην πρόεδρο της Βουλής Α. Μπενάκη - Ψαρούδα. Στην επιστολή αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Τα τελευταία χρόνια έχουν δρομολογηθεί μια σειρά αλλαγές στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι οποίες κινούνται στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησής της. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο νόμος πλαίσιο που ετοιμάζεται, καθώς και η σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος και πιο συγκεκριμένα του άρθρου 16 ώστε να αρθούν και τα τελευταία εμπόδια που υπάρχουν.

Οι επιλογές αυτές θα έχουν σαν αποτέλεσμα τον ακόμα πιο ασφυκτικό έλεγχο της Ανώτατης Εκπαίδευσης από τις μεγάλες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα ολοκληρώνουν τη μετατροπή της παιδείας σε εμπόρευμα.

Εντάσσονται στις γενικότερες αναδιαρθρώσεις με τις ιδιωτικοποιήσεις, την απελευθέρωση των αγορών και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και θα συμπαρασύρουν στο πέρασμά τους το σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος.

Επειδή οι επιλογές αυτές θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τα πλατιά στρώματα του λαού μας και ιδιαίτερα τη νεολαία, ζητάμε να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 143 παρ. 2 του κανονισμού της Βουλής προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων».

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση πρέπει να γίνει το αργότερο μέσα σε ένα μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ