Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Με αποφασιστικότητα για τις 31 Μάρτη

Με γενικές συνελεύσεις και πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες ετοιμάζουν συλλαλητήρια σε κάθε πόλη όπου υπάρχει πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ

ICON

Την Παρασκευή 31 Μάρτη είναι το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος απέναντι στις σαρωτικές αλλαγές που προωθούνται στην ανώτατη εκπαίδευση. Είναι η επόμενη ημερομηνία - σταθμός για το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, που οδεύει προς τις φοιτητικές εκλογές της 5ης Απρίλη, σταθμός για τη συνέχεια και την κλιμάκωση του αγώνα που απαιτείται, προκειμένου να μπουν φραγμοί στη λαίλαπα που φέρνει η κυβερνητική πολιτική, με την πλήρη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, στην ανώτατη εκπαίδευση.

Τα Πανελλαδικά Συντονιστικά Πανεπιστημίων και ΤΕΙ καλούν στα συλλαλητήρια στις 31 Μάρτη, επισημαίνοντας ότι δε φτάνει ένα απλό «όχι» στα μέτρα της κυβέρνησης: «Σήμερα το φοιτητικό κίνημα χρειάζεται να διεκδικεί πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Δεν υπερασπιζόμαστε το σημερινό πανεπιστήμιο, παλεύουμε γι' αυτό που σήμερα έχει ανάγκη η νεολαία και ο ελληνικός λαός! Αποκτάει λοιπόν μεγάλη σημασία για τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα του αγώνα μας η πλατιά υιοθέτηση του διεκδικητικού Πλαισίου του Συντονιστικού αλλά και η μαζική δράση, η κοινή πάλη με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, που το πλαίσιό του βάζει τις δωρεάν σπουδές, τη δουλιά με δικαιώματα»!

Ετσι από την ερχόμενη βδομάδα, οι φοιτητές κι οι σπουδαστές μπαίνουν σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων στις σχολές τους, παίρνουν πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, προτάσσουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, δίνουν συνέχεια στον αγώνα τους με τους εργαζόμενους και όλο το λαό. Βροντοφωνάζουν: «ΟΧΙ» στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, «ΟΧΙ» στην κατάργηση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

Στην κινητοποίηση καλούν μέχρι στιγμής 30 Φοιτητικοί Σύλλογοι, 8 Σπουδαστικοί Σύλλογοι, 67 Επιτροπές Αγώνα σε πανεπιστήμια και 26 σε ΤΕΙ σε όλη τη χώρα, που συσπειρώνονται στο αγωνιστικό πλαίσιο των Πανελλαδικών Συντονιστικών.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητικοί σύλλογοι: Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Φιλοσοφικής Σχολής, Φυσικού, Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ), Τμήματος Εκπαίδευσης Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας (ΤΕΑΠΗ), Πανεπιστημίου Πειραιά, Παντείου, Βιολογικού, Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), Φαρμακευτικού, Γεωλογικού, Επικοινωνίας και ΜΜΕ από την Αθήνα, Φυσικού, Ψυχολογίας και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης, Επιστήμης Τεχνών και Χημικού Ιωαννίνων, Μεταφραστικού Κέρκυρας, Ιατρικής Λάρισας, Φυτικής Παραγωγής Βόλου, Φαρμακευτικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Παιδαγωγικού και Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας, Ιστορικού Καλαμάτας, Μαθηματικού Σάμου, Πληροφορικής Σάμου και Μηχανικών Οργάνωσης Διοίκησης Ναυπηγών Χίου, καθώς και ο Σύλλογος Εστιών Πάτρας.

Επίσης, καλούν οι σπουδαστικοί σύλλογοι: Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) Πειραιά, Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΣΔΟ) Πειραιά, Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών Αθήνας, ΣΤΕΦ Δράμας, Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας (ΣΤΕΓ) Καρδίτσας, ΣΤΕΦ Λάρισας, ΣΤΕΓ Καλαμάτας και ο Σύλλογος του ΤΕΙ Χανίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (2019-10-30 00:00:00.0)
Στους δρόμους αύριο οι φοιτητές (2018-10-31 00:00:00.0)
Σε κινητοποιήσεις ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις (2018-10-24 00:00:00.0)
Πάνω από 50 Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι συμμετέχουν στην απεργία (2016-02-02 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σήμερα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία (2007-11-01 00:00:00.0)
Μαζί με τους εργαζόμενους κόντρα στην ιδιωτικοποίηση (2006-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ