Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Διαδηλώνουν σήμερα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία
  • Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια η συγκέντρωση της Αθήνας
  • Στις 11.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Από την κινητοποίηση φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων στις 18 Οκτώβρη στην Αθήνα
Από την κινητοποίηση φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων στις 18 Οκτώβρη στην Αθήνα
Για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Για ανώτατη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στην υπηρεσία των αναγκών της νεολαίας και του λαού. Κόντρα στην εμπορευματοποίηση και την υποβάθμιση. Για να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία 36/05 που εξομοιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των διαφόρων ιδιωτικών κολεγίων και ΚΕΣ με εκείνα των αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για την αναγνώριση των ιδιωτικών ψευτοπανεπιστημίων. Για να καταργηθεί - να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο που θεσμοθετεί την επιχειρηματική λειτουργία Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Με τα παραπάνω αιτήματα διαδηλώνουν σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί.

Στην Αθήνα, στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια καλούν με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων οι σύλλογοι φοιτητών Γεωπονικής, Φυσικού, Νομικής, Φιλοσοφικής, Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ, ΤΕΦΑΑ, Οικονομικού, Βιολογικού, Νηπιαγωγών, ΕΜΜΕ και Εστίας και οι σύλλογοι σπουδαστών Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), Σχολής Διοίκησης Οικονομίας (ΣΔΟ) Πειραιά, Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) και ΣΤΕΦ Αθήνας, καθώς και οι σύλλογοι φοιτητών Μαθηματικού και Γεωλογικού με αποφάσεις των ΔΣ. Στη συγκέντρωση καλούν και οι σύλλογοι καθηγητών ΤΕΦΑΑ και ΦΜΣ. Πέρα από τα ξεκάθαρα αιτήματα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλιά και την ασφάλιση και απαιτούν να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ακόμα, η συντριπτική πλειοψηφία των παραπάνω φοιτητικών συλλόγων και οι σπουδαστικοί σύλλογοι καλούν σε πανελλαδικές συναντήσεις συντονισμού αύριο, 2 Νοέμβρη, καθώς και σε νέες συγκεντρώσεις στις 9 Νοέμβρη μαζί με τους μαθητές.

Στη Θεσσαλονίκη στη συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο καλούν με αποφάσεις τους οι φοιτητικοί σύλλογοι Φυσικού, Πληροφορικής, Μουσικού (ΑΠΘ), Γεωλογικού, Μαθηματικού και Ηλεκτρολόγων. Αγωνιστικό ραντεβού δίνουν και οι σπουδαστές του ΤΕΙ στη Δράμα για πορεία, στις 11 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια κάθοδο στην Καβάλα για παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας, με αίτημα τη δωρεάν μεταφορά των σπουδαστών.

Στην Πάτρα, σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Παράρτημα, καλούν οι σύλλογοι φοιτητών Θεατρικού, Φιλολογικού, Πολιτικών Μηχανικών, Μαθηματικού, Βιολογικού, Χημικού, Χημικών Μηχανικών, Φαρμακευτικού, Φυσικού, Νηπιαγωγών, Εστίας και ο σύλλογος σπουδαστών Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας. Στα Γιάννενα, σε κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι στην Ακαδημία καλούν οι σύλλογοι φοιτητών Ιατρικής, Πληροφορικής, Επιστημών Τέχνης και Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικού - Ψυχολογίας και ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην Κέρκυρα, σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Πρυτανεία καλούν οι σύλλογοι φοιτητών Μουσικού, Αρχειονομίας και Ηχου και Εικόνας και στο Αγρίνιο σε συγκέντρωση στις 10.15 π.μ. στην πλατεία Συντριβανίου καλεί ο σύλλογος φοιτητών Διαχείρισης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις και να τις δώσουν το περιεχόμενο και τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές λαϊκές ανάγκες, απευθύνουν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ. Αποφάσεις για συμμετοχή έχουν πάρει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΠΟΣΔΕΠ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Στάσεις εργασίας έχουν κηρύξει η ΔΟΕ (τις δύο τελευταίες του πρωινού κύκλου και τις δύο πρώτες του απογευματινού) και η ΟΛΜΕ (11 π.μ. - 2 μ.μ. για τον πρωινό κύκλο και 2 μ.μ. - 5 μ.μ. για τον απογευματινό).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ