ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Απρίλη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Κοντράρονται ... συμφωνώντας

«Παραπέμπω στο νόμο του κ. Ρέππα που είχε βάλει μια διαδικασία εξομάλυνσης σε αυτή την κατεύθυνση που είπα και εγώ». Αυτό δήλωσε χτες ο Αλ. Παπαδόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι οι προτάσεις του για να μην υπάρχει κανένας συνταξιούχος κάτω των 60 χρόνων δεν αποτελούν «προσωπικές απόψεις», όπως επιχειρεί να τις εμφανίσει η Χαριλάου Τρικούπη, αλλά πολιτική θέση του ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Αλφα», ο Αλ. Παπαδόπουλος δήλωσε «απορημένος» από τις δηλώσεις, κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ...αντέδρασαν με τις προτάσεις του. Εξάλλου, ο πρώην υπουργός στήριξε ακριβώς θέση που είχε καταθέσει ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε προτείνει την παράταση του εργάσιμου βίου, αφού όπως είχε υποστηρίξει «μετά τα 60, μετά τα 70 υπάρχουν ακόμα παραγωγικά χρόνια»!

Παράλληλα, και χτες ο Αλ. Παπαδόπουλος εγκωμίασε το «σχέδιο Γιαννίτση», μιλώντας για μια χαμένη ...«ευκαιρία», αφού όπως είπε τότε «υπήρχε η τόλμη από τον κ. Σημίτη και μετά από διάλογο επί τη βάσει μιας έκθεσης του κ. Σπράου». Επιχειρώντας να στηρίξει τις θέσεις του για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να κινδυνολογήσει, αναφέροντας ότι «σημασία έχει πολιτικά να δούμε τι συμφέρει τη χώρα και τους χιλιάδες εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει συνείδηση ότι η σύνταξή τους είναι διακυβευμένη».

Την ίδια στιγμή, ο αρμόδιος συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλος, με γραπτή του δήλωση, επανήλθε με νέες αιχμές, κάνοντας λόγο για «ιδεολογική κυριαρχία των συντηρητικών αντιλήψεων» μέσα στο ΠΑΣΟΚ και κάλεσε να «γίνουν συγκρίσεις με τα όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα της Γαλλίας και της Ιταλίας», που όπως αναφέρει, σύμφωνα με τις αντιλήψεις αυτές, «τολμηρό και υπεύθυνο, θεωρείται μόνον ό,τι είναι κοινωνικά άδικο και αντιλαϊκό».

Η ομολογία του Ευάγ. Βενιζέλου ότι οι «συντηρητικές αντιλήψεις» κυριαρχούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπορεί να χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο, για να αποκρύψει ότι είναι από τους κεντρικούς εκφραστές κάθε αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, αλλά επί της ουσίας αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο καλύτερος σύμμαχος της ΝΔ, στην αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζεται σε βάρος των εργαζομένων. Από την πλευρά του, ο Αλ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε λαϊκίστικες και δημαγωγικές τις επικρίσεις που δέχτηκε από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παρεμβάσεις για τις κάμερες

Αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων θα συναντηθούν την Τρίτη 2 του Μάη 2006 στις 11 π.μ. με τον πρόεδρο της «Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», κ. Γουργουράκη. Σκοπός τους, να διαμαρτυρηθούν για την ανεξέλεγκτη και απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους με την εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτρονικής παρακολούθησης, τα οποία θίγουν τα στοιχειώδη δικαιώματα και προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα των εργαζομένων.

Εξάλλου, την Παρασκευή 5/5/2006 εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Αίτηση Ακύρωσης που έχει καταθέσει η «Δημοκρατική Συσπείρωση», με αίτημα την αποκαθήλωση των καμερών παρακολούθησης από τους δρόμους της Αθήνας.

Ημερίδα για τα αντικομμουνιστικά σύνδρομα στις Ενοπλες Δυνάμεις

Ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του Σπύρου Μουστακλή, με θέμα «21 Απρίλη 1967: Αντικομμουνιστικά Σύνδρομα στις Ενοπλες Δυνάμεις, Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα», διοργανώνουν την Τετάρτη 3 Μάη, στις 6 μ.μ., στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Ριζάρη 2), το ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ 1967 - 1974), η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), το ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων Παραγωγικών Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΣΑΣΥ/ΠΝ) και η ΠΝΥΚΑ. Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ Φ. Προβατάς, ο επίτιμος αντιστράτηγος Μ. Βαρδάνης, ο υποναύαρχος ε.α. Ι. Ντουνιαδάκης, ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων Χ. Αργυρόπουλος, ο καθηγητής πανεπιστημίου και βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης, ο υποναύαρχος ε.α. Α. Θεοχάρης, ο επίτιμος αντιστράτηγος Α. Ζαρκάδας και ο τ. υπουργός Λ. Βερυβάκης που θα μιλήσει για τον Αλέκο Παναγούλη.


Στον τηλεοπτικό «902»

Παρακολουθήστε στην τηλεόραση του «902»:

- Σήμερα Σάββατο στις 5.30μ.μ. την εκπομπή «Ματιές στον κόσμο». Η Αννα Μπαλλή συζητά για τις προετοιμασίες των ΗΠΑ για στρατιωτικό χτύπημα στο Ιράν με τους Αγάπιο Παπανεοφύτου πανεπιστημιακό και μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, Νίκο Παπαναστάση αντισυνταγματάρχη ε.α. εκπρόσωπο της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ). Τηλεφωνικά παρεμβαίνει ο Αντώνης Κακκαράς αρχιπλοίαρχος ε.α., εκπρόσωπος της ΚΕΘΑ.

- Αύριο Κυριακή στις 5.30μ.μ. στα πλαίσια της εκπομπής «Το βήμα της Βουλής» την Επίκαιρη Ερώτηση για την ψυχική υγεία και την Επερώτηση του ΚΚΕ για το Νταού Πεντέλης. Επιμέλεια - παρουσίαση Ζωή Κούλια.

Εκδηλώσεις για τα 60χρονα του ΔΣΕ

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ διοργανώνουν την Τετάρτη 3 Μάη 2006 και ώρα 7 μ.μ., στο Θέατρο Πολιτών στο Περιστέρι (Μπουρνάζι - Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας), εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 60 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ).

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα χαιρετίσουν οι Θ. Αυγέρος, πρόεδρος του Παραρτήματος του Συλλόγου και ο Παναγιώτης Νικολόπουλος, αξιωματικός του ΔΣΕ.

Τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Πετρούπολης, Ιλίου, Καματερού, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ καλούν τους Αντιστασιακούς, τους Απογόνους και φίλους της Αντίστασης και του ΔΣΕ να συμμετάσχουν στην παραπάνω εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 60 χρόνια του ΔΣΕ.

Στον Υμηττό

Με αφορμή τα 60 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οι ΟΒ Υμηττού της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης αύριο, Κυριακή 30 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία τους (Περγάμου 12, πλατεία Υμηττού). Θα μιλήσει ο Τάκης Ψημμένος, πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Αβάνα

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Νίκο Παπακωνσταντίνου, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ και Αναστάση Γκίκα, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ, θα συμμετάσχει στην 3η Διεθνή Συνδιάσκεψη με θέμα «Το έργο του Μαρξ και οι προκλήσεις του 21ου αιώνα», που πραγματοποιείται από 3 έως 6 Μάη στην Αβάνα, έπειτα από πρόσκληση του Ινστιτούτου Φιλοσοφίας της Κούβας, ενός εκ των διοργανωτών της.

Επίσκεψη Παπούλια στη Σαουδική Αραβία

Τη «σύσφιγξη» των επιχειρηματικών κυρίως σχέσεων με τα αραβικά κράτη υπηρετεί η πενθήμερη επίσκεψη που ξεκινά σήμερα ο Καρ. Παπούλιας στη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Μπαχρέιν.

Οπως έγινε και στις προηγούμενες επισκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο και τη Λιβύη, το βάρος πέφτει στην προώθηση της οικονομικής συνεργασίας, δηλαδή των επιχειρηματικών συμφερόντων. Και αυτή τη φορά συνοδεύεται από μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών και επιχειρηματικών φορέων, κυρίως στους τομείς του πετρελαίου, των κατασκευών, της ναυτιλίας και των τηλεπικοινωνιών. Στο πολιτικό σκέλος της επίσκεψης επιδιώκεται να εκφραστεί η «ελληνική παρουσία» στις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, η οποία όμως γίνεται από τη σκοπιά του μέλους της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της «συμμαχίας των προθύμων» των ΗΠΑ.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Δ. Σιούφας και Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασίμης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ