Σάββατο 29 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Κοντράρονται ... συμφωνώντας

«Παραπέμπω στο νόμο του κ. Ρέππα που είχε βάλει μια διαδικασία εξομάλυνσης σε αυτή την κατεύθυνση που είπα και εγώ». Αυτό δήλωσε χτες ο Αλ. Παπαδόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι οι προτάσεις του για να μην υπάρχει κανένας συνταξιούχος κάτω των 60 χρόνων δεν αποτελούν «προσωπικές απόψεις», όπως επιχειρεί να τις εμφανίσει η Χαριλάου Τρικούπη, αλλά πολιτική θέση του ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Αλφα», ο Αλ. Παπαδόπουλος δήλωσε «απορημένος» από τις δηλώσεις, κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ...αντέδρασαν με τις προτάσεις του. Εξάλλου, ο πρώην υπουργός στήριξε ακριβώς θέση που είχε καταθέσει ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε προτείνει την παράταση του εργάσιμου βίου, αφού όπως είχε υποστηρίξει «μετά τα 60, μετά τα 70 υπάρχουν ακόμα παραγωγικά χρόνια»!

Παράλληλα, και χτες ο Αλ. Παπαδόπουλος εγκωμίασε το «σχέδιο Γιαννίτση», μιλώντας για μια χαμένη ...«ευκαιρία», αφού όπως είπε τότε «υπήρχε η τόλμη από τον κ. Σημίτη και μετά από διάλογο επί τη βάσει μιας έκθεσης του κ. Σπράου». Επιχειρώντας να στηρίξει τις θέσεις του για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να κινδυνολογήσει, αναφέροντας ότι «σημασία έχει πολιτικά να δούμε τι συμφέρει τη χώρα και τους χιλιάδες εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει συνείδηση ότι η σύνταξή τους είναι διακυβευμένη».

Την ίδια στιγμή, ο αρμόδιος συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλος, με γραπτή του δήλωση, επανήλθε με νέες αιχμές, κάνοντας λόγο για «ιδεολογική κυριαρχία των συντηρητικών αντιλήψεων» μέσα στο ΠΑΣΟΚ και κάλεσε να «γίνουν συγκρίσεις με τα όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα της Γαλλίας και της Ιταλίας», που όπως αναφέρει, σύμφωνα με τις αντιλήψεις αυτές, «τολμηρό και υπεύθυνο, θεωρείται μόνον ό,τι είναι κοινωνικά άδικο και αντιλαϊκό».

Η ομολογία του Ευάγ. Βενιζέλου ότι οι «συντηρητικές αντιλήψεις» κυριαρχούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπορεί να χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο, για να αποκρύψει ότι είναι από τους κεντρικούς εκφραστές κάθε αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, αλλά επί της ουσίας αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο καλύτερος σύμμαχος της ΝΔ, στην αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζεται σε βάρος των εργαζομένων. Από την πλευρά του, ο Αλ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε λαϊκίστικες και δημαγωγικές τις επικρίσεις που δέχτηκε από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ