Σάββατο 29 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Κάλεσμα για διεθνή καμπάνια ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) με χτεσινή ανακοίνωσή του προειδοποιεί για τον αυξανόμενο κίνδυνο ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου των ΗΠΑ και καλεί τις οργανώσεις μέλη του, καθώς και άλλες αντιπολεμικές και φιλειρηνικές οργανώσεις του πλανήτη να εντείνουν τη δράση τους ενάντια σ' αυτή την πορεία προς τον πόλεμο. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αφού εκστόμισε συκοφαντίες σχετικά με την κατοχή "όπλων μαζικής καταστροφής" από το Ιράκ για να δικαιολογήσει μια επίθεση σ' αυτή τη χώρα, ως μέρος της μακροχρόνιας στρατηγικής της να επιβάλει τον έλεγχο των ΗΠΑ στην πλούσια σε πετρέλαιο Μέση Ανατολή, πράττει το ίδιο στηριζόμενη στο δήθεν στόχο του Ιράν να παράγει "όπλα μαζικής καταστροφής".

Τα ψέματα του Μπους οδήγησαν τις ΗΠΑ σε έναν άδικο, ασύμμετρο πόλεμο ενάντια στο Ιράκ, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 100.000 Ιρακινούς και σε δύο χιλιάδες εισβολείς που αντιμετωπίστηκαν από τον ιρακινό λαό. Τώρα, τα ίδια ψέματα χρησιμοποιούνται ώστε να δικαιολογήσουν έναν πόλεμο που μπορεί να είναι ακόμα πιο καταστρεπτικός.

Με την υποστήριξη των κυβερνήσεων πολλών άλλων "αναπτυγμένων χωρών", η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για μια επίθεση ενάντια σε εκατοντάδες τοποθεσίες του Ιράν, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται δίπλα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων χιλιάδες Ιρανοί θα πεθάνουν. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία πως το Πεντάγωνο ετοιμάζεται για μια πιθανή πυρηνική επίθεση ενάντια στο Ιράν.

Η πρόσφατη "ανεπίσημη" συνάντηση του ΝΑΤΟ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, αποδεικνύει τη συνενοχή των Ευρωπαίων συμμάχων των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εφοδίασε και στήριξε το Ισραήλ και τη Νότια Αφρική (σε στιγμές απαρτχάιντ) ώστε να γίνουν πυρηνικές δυνάμεις με τα αποθέματα των δικών της ατομικών όπλων. Αυτή ήταν μια πραγματική, ανεύθυνη και εγκληματική παραβίαση των συμφωνιών μη διάδοσης πυρηνικών εξοπλισμών.

Αντίθετα, το Ιράν, όπως κάθε χώρα του πλανήτη, έχει το δικαίωμα της πρόσβασης στην πυρηνική επιστήμη για ειρηνική χρήση για την ευεργεσία και την ευημερία του λαού του.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καλεί όλες τις οργανώσεις μέλη του να κινητοποιήσουν τους φιλειρηνιστές ολόκληρου του πλανήτη και να προειδοποιήσουν σχετικά με τον αυξανόμενο κίνδυνο ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου των ΗΠΑ, να οργανώσουν μια μαζική διεθνή καμπάνια ενάντια σε έναν νέο πόλεμο και να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να σταματήσει αυτή η πορεία προς τον πόλεμο, μέσω σημαντικών ενεργειών με όλες τις αντιπολεμικές και φιλειρηνικές οργανώσεις του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ