Σάββατο 29 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα προεκλογικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ τελευταίο μήνα της άνοιξης και είπε ...να τους αμολήσει! Ο λόγος για τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, που ανακοίνωσε, μέσω του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ότι το Μάη οι υπουργοί θα «εξορμήσουν» στην επαρχία.

Φυσικά, το κυβερνών κόμμα «επενδύει» την εν λόγω πρωτοβουλία με διάφορα προσχήματα, όπως ότι «η κυβέρνηση πρέπει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη» ή πως «η κυβέρνηση θα ακούσει τα προβλήματα της περιφέρειας». Ομως, δε χρειάζεται και πολύ μυαλό, για να καταλάβει κανείς τι γίνεται.

Εχουν γνώση για τα αποτελέσματα του «κυβερνητικού έργου», ξέρουν τη συνεχώς εντεινόμενη δυσαρέσκεια που προκαλεί, όπως επίσης γνωρίζουν ότι έρχονται και δημοτικές εκλογές.

Ως γνωστόν, κυβερνήσεις, όπως της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να διαθέτουν υπουργούς που μπορούν να κάνουν δύο πράγματα: Το πρώτο είναι να εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα εγχώριων και αλλοδαπών κεφαλαιοκρατών, υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΕΕ. Το δεύτερο είναι να υπόσχονται πειστικά ότι ...θα αλλάξουν.

Να είστε σίγουροι ότι η υποσχεσιολογία και η ρουσφετολογία θα αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά των επόμενων μηνών. Κι είναι στο χέρι όλων όσοι θα ακούσουν τέτοια πράγματα να σταθμίσουν πού είναι η αλήθεια και που το ψέμα.

Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ «γίνονται προσπάθειες η Εκκλησία να πάψει να μιλά», όπως μας δήλωσε χτες ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με αφορμή την επέτειο από την εκλογή του.

Μόλις πριν από μερικές βδομάδες, καταψηφίστηκε στη Βουλή από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρόταση νόμου για το διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος. Η διαπλοκή της ηγεσίας της Εκκλησίας με τα λεγόμενα «κόμματα εξουσίας» καλά κρατεί και σίγουρα κάτι τέτοιο δε συνιστά ...περιορισμό.

Προνόμια σημαίνει, τεράστιες οικονομικές διευκολύνσεις, πρόσβαση στην εκπαίδευση και πολλά άλλα. Κι όταν μιλάμε για «προνόμια», δεν αναφερόμαστε βέβαια στον κατώτερο κλήρο. Εχει και η Εκκλησία τις δικές της, και μάλιστα τεράστιες ανισότητες.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ