ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Απρίλη 2006
Σελ. /32
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μάχη με αποφασιστικότητα και προοπτική!

Με αποφασιστικότητα δίνουν τη μάχη των εκλογών στο Δήμο Λαρισαίων και τη Νομαρχία Λάρισας οι ριζοσπαστικοί συνδυασμοί. Αποφασιστικότητα και αισιοδοξία που στηρίζεται στην πεποίθηση ότι, τελικά, θα τα καταφέρουν να μεταφέρουν τον εκλογικό αγώνα στο πεδίο της ουσιαστικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στους συνδυασμούς που θα λάβουν μέρος, με θέσεις, επιχειρήματα και προτάσεις για τα λαϊκά προβλήματα, με την αποκάλυψη των αιτιών και την κατάδειξη των υπαιτίων για τα σημερινά λαϊκά αδιέξοδα και την «κατάντια» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με την ανάδειξη ως κριτήριου ψήφου τη στάση του καθενός εκ των υποψηφίων έναντι της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και η οποία περνά και μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια πολιτική που έφερε στη Λάρισα την ανεργία στα ύψη, κλείνοντας πολλές επιχειρήσεις και μεταφέροντας άλλες στο εξωτερικό. Που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού και ερημώνει τα χωριά. Που οδηγεί τους βιοτέχνες και τους μικρέμπορους στο «λουκέτο». Που φέρνει την εξαθλίωση και την πείνα στους συνταξιούχους.

Σ' αυτή την πολιτική, όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν η δημοτική και η νομαρχιακή αρχή, που πρόσκεινται στη ΝΔ, αλλά την υπηρέτησαν με συνέπεια και ζήλο. Και φρόντισαν να φορτώσουν το λαό με πρόσθετα βάρη. Ο δήμος Λάρισας έβαλε κι άλλους φόρους, αύξησε τα τέλη, επέβαλε τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΑΠΗ, έβαλε «χαράτσι» ακόμα και για τις κηδείες και τα μνημόσυνα των νεκρών. Προχώρησε σε ανατροπές των εργασιακών σχέσεων, σε εμπορευματοποίηση του πολιτισμού και του αθλητισμού, σε ιδιωτικοποιήσεις τομέων και δραστηριοτήτων του δήμου.

Η δε νομαρχιακή αρχή ταυτίστηκε με όλες τις αντιλαϊκές επιλογές της κεντρικής εξουσίας, παίζοντας το ρόλο του «μπιστικού» της κυβέρνησης, για το πέρασμα των αντιαγροτικών μέτρων και της νέας ΚΑΠ, για μια ανάπτυξη του νομού κατά πώς τη θέλουν οι επιχειρηματίες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Το ίδιο εκτεθειμένοι είναι και οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο γιατί οι Λαρισαίοι θυμούνται πως «κυβέρνησαν» το δήμο και τη νομαρχία, αλλά και γιατί είδαν ότι η αντιπολιτευτική τους τακτική, τα τελευταία χρόνια, ήταν στη λογική και την πρακτική της ουσιαστικής «συμπολίτευσης».

Οσον αφορά στο συνδυασμό που θα στηρίζει ο ΣΥΝ για το δήμο Λάρισας, δυσκολεύεται πολύ να πείσει ότι κάπου διαφοροποιείται από τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ.

Η αισιοδοξία των ριζοσπαστικών ψηφοδελτίων στηρίζεται και στην πραγματικότητα ότι οι αγωνιστικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στα ριζοσπαστικά ψηφοδέλτια, δεν ξεκινούν «από το μηδέν», αλλά έχουν να επιδείξουν «πρότερον βίον», ο οποίος αναγνωρίζεται ως θετική προσφορά και ελπιδοφόρα προοπτική από ευρύτερες λαϊκές μάζες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων. Οι Λαρισαίοι δεν ξεχνούν ποτέ τα θαυμαστά επιτεύγματα της δημαρχίας του αείμνηστου Αριστείδη Λαμπρούλη και εκτιμούν πολύ τη μαχητική, σοβαρή και ουσιαστική αντιπολίτευση των ριζοσπαστικών παρατάξεων στο Δημοτικό και το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Στις δυνατότητες που υπάρχουν και θα αξιοποιηθούν για μια νικηφόρο πορεία των ριζοσπαστικών συνδυασμών προς τις εκλογές στο δήμο και στη Νομαρχία Λάρισας, καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται για την ενίσχυση του ριζοσπαστικού πόλου στην Αυτοδιοίκηση και γενικότερα, αναφέρονται, μιλώντας σήμερα, στον «Ρ», ο Αγις Παπαστεργίου, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων και ο Μπάμπης Μπακούλας, υποψήφιος νομάρχης Λάρισας.


ΑΓΙΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
Πλατιά ριζοσπαστική συνεργασία κατά της διαχειριστικής συνενοχής

Ο Αγις Παπαστεργίου
Ο Αγις Παπαστεργίου
Η συνέντευξη με τον υποψήφιο δήμαρχο Λάρισας, με τη Δημοτική Συνεργασία Αγι Παπαστεργίου έχει ως εξής:

- Η πρώτη συγκέντρωση της «Δημοτικής Συνεργασίας» ήταν μαζική και χαρακτηρίστηκε «πετυχημένο ξεκίνημα». Εσείς εκφράσατε την πεποίθησή σας ότι θα διαμορφωθεί πλατιά στήριξη στο ευρύ, αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού σας. Πού το στηρίζετε;

- Η παράταξή μας, η «Δημοτική Συνεργασία», δεν είναι ευκαιριακό, ή προεκλογικό δημιούργημα. Είναι η μόνη δημοτική παράταξη στην πόλη μας που συνεχώς, από το 1975 μέχρι σήμερα, είτε βρίσκεται στη Δημοτική Αρχή, είτε στην αντιπολίτευση, σταθερά και αταλάντευτα αγωνίζεται στο πλευρό των εργαζομένων, των μικρεμπόρων, των συνταξιούχων, των νέων, των γυναικών. Σ' όλη αυτή τη διαδρομή δημιουργήθηκαν βαθιοί δεσμοί και σχέσεις εμπιστοσύνης.

Σήμερα, που τα μεγάλα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών οξύνονται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, η πρότασή μας αγκαλιάζει πλατιές μάζες λαϊκών στρωμάτων. Ολο και περισσότερο κατανοείται η ανάγκη καταδίκης των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δημιούργησαν και οξύνουν τα προβλήματα. Κατανοείται, επίσης, ο ρόλος που έπαιξαν οι συνδυασμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τα τελευταία χρόνια, είτε σαν διαχειριστές του δήμου, είτε σαν αντιπολίτευση, λειτούργησαν σαν μοχλός επιτάχυνσης και καθιέρωσης των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών.

Η βαθιά δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, η ανάγκη για βαθιές ριζικές αλλαγές, τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικό επίπεδο, βρίσκει την έκφρασή της μέσα από τη συσπείρωση στην κίνησή μας. Ο πολιτικός χαρακτήρας των εκλογών αναδεικνύει το ρεαλισμό και την επικαιρότητα της πρότασής μας, που, σε συνδυασμό με την εμπειρία των Λαρισαίων από τη μακρόχρονη παρουσία και το έργο μας στη Δημοτική Αρχή, μας κάνει αισιόδοξους για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Προσπαθούν να παραπλανήσουν το λαό


ICON

- Οι συνδυασμοί που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, επιχειρούν να δώσουν στις ερχόμενες εκλογές χαρακτήρα «τοπικής αντιπαράθεσης», που αφορά, αποκλειστικά, την «τοπική κοινωνία». Εσείς αναφέρεστε σε μάχη με γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα. Τι σημαίνει αυτή η διαφοροποίηση;

- Οι συνδυασμοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ προσπαθούν να παραπλανήσουν και να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για τη σημερινή κατάσταση. Αποκρύπτουν το γεγονός ότι πρωτοστατούν, μέσα από όλα τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην προώθηση των ανατροπών και της κατεδάφισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Αποκρύπτουν τη συμφωνία τους και την ενεργό στήριξη στην προώθηση των αναδιαρθρώσεων, που ευθύνονται για την τραγική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας. Αποκρύπτουν την αλήθεια ότι τα τοπικά προβλήματα που επικαλούνται αποτελούν έκφραση των γενικών μεγάλων προβλημάτων, σε τοπικό επίπεδο.

Επιχειρούν, μ' αυτόν τον τρόπο, να μην εισπράξουν τη λαϊκή καταδίκη. Να μην εκφραστεί στο εκλογικό αποτέλεσμα η απόρριψη των πολιτικών αυτών των κομμάτων. Παράλληλα, εμποδίζουν τη συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων σε ριζοσπαστική κατεύθυνση. Ετσι, υποχρεώνονται να μιλήσουν για τοπικά προβλήματα, για αυτοδιοικητική ανάπτυξη, να υποβαθμίσουν την πολιτική σημασία του εκλογικού αποτελέσματος.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ταυτίστηκε με όλες τις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων για το πέρασμα των αντιαγροτικών μέτρων. (Στιγμιότυπο από κινητοποίηση μηλοπαραγωγών στην Αγιά Λάρισας)
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ταυτίστηκε με όλες τις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων για το πέρασμα των αντιαγροτικών μέτρων. (Στιγμιότυπο από κινητοποίηση μηλοπαραγωγών στην Αγιά Λάρισας)
Εμείς ανοιχτά λέμε ότι οι κάτοικοι της πόλης μας πρέπει να καθορίσουν τη στάση τους με κριτήριο τα μεγάλα προβλήματα που τους ταλανίζουν, της ανεργίας, της αφαίμαξης του εισοδήματος, της ανατροπής των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, της εμπορευματοποίησης όλων των κοινωνικών αγαθών, της παράδοσης όλων των υπηρεσιών στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι εκλογές ν' αποτελέσουν συνέχεια στην πορεία απεγκλωβισμού και ριζοσπαστικοποίησης των συνειδήσεων.

Πολιτική εκλογική μάχη

- Επιμένετε στην ανάγκη να ξανάρθουν στη διοίκηση του δήμου, οι αγωνιστικές, λαϊκές δυνάμεις. Ποια τα επιχειρήματά σας για να πείσετε τους Λαρισαίους;

- Ακριβώς η ανάδειξη του πολιτικού χαρακτήρα των εκλογών αποτελεί το καλύτερο επιχείρημα ότι οι αγωνιστικές ριζοσπαστικές δυνάμεις της πόλης μας μπορούν να εκφραστούν στο συνδυασμό μας. Στα 31 χρόνια ζωής της κίνησής μας, στην 16χρονη παρουσία μας στη δημοτική εξουσία, σταθήκαμε πάντα στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων και των διεκδικήσεών τους. Συμμετείχαμε στους αγώνες, αποτελέσαμε πόλο συγκέντρωσης και συσπείρωσης, ενοποιούσαμε τη δράση των μαζικών φορέων. Αποδείξαμε στην πράξη πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η αντίληψη και πρακτική.

Επί δημαρχίας μας άλλαξε το πρόσωπο της πόλης. Λύθηκαν προβλήματα δεκαετιών, όπως το αποχετευτικό, ο βιολογικός καθαρισμός, η ύδρευση, προβλήματα αισθητικής και λειτουργικότητας της πόλης, υπήρξε τεράστια πολιτιστική δημιουργία, κατακτήσεις όπως η κατασκευή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και τόσα άλλα μεγάλα και μικρά έργα. Η λαϊκή συμμετοχή στις αποφάσεις και τη λειτουργία του δήμου ανέβασε κατακόρυφα τη δράση και την αποτελεσματικότητα των μαζικών φορέων και κινημάτων.

Αλλά και στην αντιπολίτευση, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελέσαμε σταθερό σημείο αναφοράς για τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας. Στα ψηφοδέλτιά μας συμμετέχουν οι πιο αγωνιστικές δυνάμεις. Αποτελούμε εγγύηση στην προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, τον πόλο συσπείρωσης όλων αυτών που παλεύουν για τη δυνατότητα της ικανοποίησης των βασικών αναγκών τους.

Δευτερεύουσες οι διαφορές τους

- Κάποιοι κατηγορούν την παράταξής σας για την άρνηση να συνεργαστεί με τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, ώστε «να φύγει η ΝΔ από το δήμο». Τι τους απαντάτε;

- Απαντάμε ξεκάθαρα ότι επιζητούμε να φύγει η συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται στο δήμο της πόλης μας. Δυστυχώς, αυτή η πολιτική υλοποιείται εξίσου αποτελεσματικά και από τη ΝΔ, που ελέγχει το δήμο σήμερα, αλλά και από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Στην πραγματικότητα έχουμε συνεργασία αυτών των πολιτικών δυνάμεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι διαφορές τους είναι δευτερεύουσες και δε διαφοροποιούν τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές στις οποίες βαδίζουν.

Εμείς καλούμε σε συνεργασία απέναντι σ' αυτή την ήδη υπάρχουσα. Συνεργασία απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζουν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις στο χώρο της ΤΑ. Το κύριο δεν είναι αν το δήμο θα τον ελέγχει η ΝΔ, ή το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΝ και άλλους δήθεν ανεξάρτητους και ανένταχτους. Το ζητούμενο είναι αν μέσα από το δήμο θα εκφράζονται οι λαϊκές ανάγκες, ή θα υλοποιούνται πολιτικές ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Αν θα υπάρχει αντίσταση στις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν δήμους επιχειρήσεις, ανταποδοτικές υπηρεσίες, διπλή φορολογία στα λαϊκά στρώματα.

Σε συνεργασίες σ' αυτήν την κατεύθυνση είμαστε όχι μόνο ανοιχτοί, αλλά παλεύουμε και με όλες τις δυνάμεις. Η πανελλαδική συνεργασία ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών και Κομμουνιστικής Ανανέωσης, σηματοδοτεί αυτή την πορεία. Και είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε μηνύματα συσπείρωσης και άλλων ευρύτερων ανθρώπων.


ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ
Κάλεσμα λαϊκής συσπείρωσης

Ο Μπάμπης Μπακούλας

ICON

Ο Μπάμπης Μπακούλας
Η συνέντευξη με τον υποψήφιο νομάρχη Λάρισας Μπάμπη Μπακούλα έχει ως εξής:

- Η υποψηφιότητά σας στη Νομαρχία Λάρισας, με το συνδυασμό της ΝΕΑΣ, στηρίζεται στα πλαίσια της πανελλαδικής συνεργασίας του ΚΚΕ, με το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και την Κομμουνιστική Ανανέωση. Ποιες είναι οι θέσεις και οι προτάσεις που σφυρηλατούν αυτή τη συνεργασία και με τις οποίες η ΝΕΑΣ δίνει τη μάχη των ερχόμενων εκλογών;

- Βασικό στοιχείο αυτής της συνεργασίας είναι η αντίθεση στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που εκπορεύονται από τις επιταγές της ΕΕ, καθώς και η ανάγκη διαμόρφωσης ενός ευρύτερου μετώπου ριζοσπαστικών, προοδευτικών αριστερών δυνάμεων του λαού. Αυτό το μήνυμα στέλνει και η ΝΕΑΣ στους κατοίκους του νομού της Λάρισας.

Να διεκδικήσουμε μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση με ένα πλαίσιο λειτουργίας τέτοιο που να μπορεί να αμφισβητεί, να αντιστέκεται στις αντιλαϊκές πολιτικές και να διαμορφώνει όρους ανατροπής τους.

Για μας η Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει άποψη και να διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τους ανθρώπους της δουλιάς και του μόχθου, των συνταξιούχων, της νεολαίας, του πολιτισμού. Με τις προγραμματικές δηλώσεις της παράταξής μας απευθύναμε κάλεσμα σ' όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και πολίτες να δώσουμε έναν κοινό αγώνα μέσα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική και να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα δράσης, για να προασπίσουμε τα συμφέροντα όλων των μη προνομιούχων πολιτών.

- Από τους εκπροσώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στο νομό όπως και πανελλαδικά, καλλιεργείται έντονα το τοπικό στοιχείο των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών, επιχειρώντας να πείσουν ότι ο χαρακτήρας αυτής της μάχης είναι ξεκομμένος από το γενικό πολιτικό σκηνικό και τις πολιτικές εξελίξεις. Η ΝΕΑΣ με ποιο κριτήριο καλεί τους Λαρισαίους να προσέλθουν στην κάλπη;

- Ιδιαίτερα οι νομαρχιακές, αλλά και οι δημοτικές, εκλογές έχουν κύρια πολιτικό χαρακτήρα. Οι αρμοδιότητες των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων έχουν συρρικνωθεί στο ελάχιστο. Οι οικονομικοί πόροι είναι ισχνοί. Το πλαίσιο λειτουργίας τους είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε να υλοποιούν την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, αφού η κυβέρνηση αποφασίζει πόσα χρήματα θα διατεθούν σε κάθε νομό, πού και πώς θα διατεθούν, ενώ οι νομάρχες απλώς εκτελούν. Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν αντιλαϊκές αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι αρμοδιότητες της Νομαρχίας, ακόμη και να ρυθμίζει και να ελέγχει την εφαρμογή διατάξεων, είναι ελάχιστες.

Οσοι, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι οι νομαρχιακές εκλογές έχουν τοπικό χαρακτήρα και τα προβλήματα των κατοίκων μπορούν να λυθούν σε τοπικό επίπεδο, ψεύδονται. Απλά, αποδέχονται τη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται και θέλουν να δημιουργήσουν την αυταπάτη ότι για την κατάσταση που βρίσκεται ο νομός, ευθύνεται η τοπική νομαρχιακή αρχή, που όμως είναι απλός διαχειριστής.

Δίπλα στα λαϊκά στρώματα

- Σε τι διαφέρετε και ως προς τη σύσταση και ως προς τους στόχους, από τις άλλες παρατάξεις που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο νομό;

- Στις διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις. Στη διεκδίκηση ανατροπής της κεντρικής αντιλαϊκής πολιτικής και στην αντίσταση στην υλοποίησή της. Στην αξιοποίηση των ελάχιστων έστω αρμοδιοτήτων προς όφελος του λαού και την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα.

- Είχατε ηγηθεί του συνδυασμού της ΝΕΑΣ και στις προηγούμενες εκλογές. Πιστεύετε ότι σήμερα δίνετε τη μάχη από καλύτερες θέσεις; Ποια είναι τα μηνύματα που παίρνετε από τους κατοίκους του νομού;

- Η παράταξή μας, η «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία», όλη την τετραετία, όπως είχαμε υποσχεθεί στους εργάτες, στους αγρότες, στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στους εργαζόμενους επιστήμονες, στους συνταξιούχους, στη νεολαία, βρεθήκαμε δίπλα τους, αντισταθήκαμε μαζί τους στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και της νομαρχίας, που είχανε τραγικές συνέπειες για το λαό.

Αξιοποιήσαμε το βήμα, που μας έδωσε ο λαός, για να εκφράσουμε μέσα και έξω από το Νομαρχιακό Συμβούλιο την αγωνία των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για το μέλλον του νομού, να προβάλλουμε τα λαϊκά αιτήματα, να αντισταθούμε σε κάθε μέτρο που έπληττε τους κατοίκους του νομού, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε φορείς και λαό για σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος και άλλα. Αξιοποιήσαμε το βήμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, για να τονίσουμε την ανάγκη βελτίωσης της Υγείας και της Παιδείας στο νομό, καταθέσαμε προτάσεις για τα ζητήματα των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών.

Συναντηθήκαμε και συζητήσαμε πολλές φορές με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, των αγροτών, των επαγγελματιών, βιοτεχνών και Εμπόρων και προβάλλαμε τα αιτήματή τους στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα των περισσοτέρων Δήμων και καταθέσαμε Επερωτήσεις προς τον Νομάρχη δημόσια κατά τις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Αντισταθήκαμε σε πολιτικές και μέτρα αντίθετα με τα συμφέροντα του νομού και των κατοίκων του. Καλέσαμε τον νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο να πάρουν θέση, και να εναντιωθούν σ' αυτές τις πολιτικές.

Η παρουσία μας και η δράση μας σ' αυτό το διάστημα αναγνωρίζεται από τους πολίτες του νομού μας και αυτό το εισπράττουμε καθημερινά.


Κείμενα: Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ