ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Μάη 2006
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ - ΑΘΗΝΑ
Συντονισμένα πυρά στην πολιτική της ανεργίας

Πανναουσαϊκό συλλαλητήριο σήμερα και πανελλαδική συγκέντρωση της ΟΕΚΙΔΕ, στη 1.30, στην πλατεία Βάθης, για απολυμένους και ανέργους

Συλλαλητήριο αντίστασης και διεκδίκησης σήμερα στη Νάουσα
Συλλαλητήριο αντίστασης και διεκδίκησης σήμερα στη Νάουσα
Ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού και υπονόμευσης του αγώνα τους, οι απολυμένοι από τα «Κλωστήρια Νάουσας», την «ΤΡΙΚΟΛΑΝ» και του «Παπαφιλίππου» διατρανώνουν σήμερα στη Νάουσα, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους κι ανέργους της πόλης, την απόφασή τους να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλιά, για πλήρη και ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί όλους να συμμετέχουν μαζικά στο πανναουσαϊκό συλλαλητήριο, που ξεκινάει στις 8 το απόγευμα από την πλατεία Καρατάσου. Για να πάρει απάντηση ο εμπαιγμός της κυβέρνησης μαζί με τα παιχνίδια που παίχτηκαν στις πλάτες των εργαζομένων. «Ηταν σε πλήρη σύμπλευση με τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΓΣΕΕ - σημειώνει - που πολέμησαν από την αρχή την τροπολογία της πρόωρης συνταξιοδότησης, βοηθώντας έτσι την κυβερνητική υπαναχώρηση». Με τον αγώνα τους διεκδικούν πλήρη σταθερή δουλιά για όλους, επιδότηση όλων των ανέργων με 1.050 ευρώ το μήνα για όσο είναι άνεργοι, αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου, πλήρη συνταξιοδότηση όλων των απολυμένων κλωστοϋφαντουργών, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας με 7.500 ένσημα.

Λίγες ώρες αργότερα, στη 1.30 μ.μ., στην πλατεία Βάθης, συναντιούνται με τα ίδια αιτήματα απολυμένοι, άνεργοι, αλλά και εργαζόμενοι στους κλάδους της Κλωστοϋφαντουργίας, του Ιματισμού και του Δέρματος απ' όλη την Ελλάδα, ύστερα από κάλεσμα της ταξικής τους Ομοσπονδίας (ΟΕΚΙΔΕ). Οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Νάουσα αναδεικνύουν την αναγκαιότητα να δυναμώσει ο αγωνιστικός συντονισμός - όχι μόνο του συγκεκριμένου κλάδου, αλλά και συνολικά των εργαζομένων - για την υπεράσπιση των ανέργων, αλλά και τη διεκδίκηση σταθερής δουλιάς, με δικαιώματα.

Σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο της ΟΕΚΙΔΕ στην Αθήνα, καλεί απολυμένους και ανέργους και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Λεωφορείο θα αναχωρήσει σήμερα στις 6.30 το πρωί, από το άγαλμα του Βενιζέλου.

ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΤΟΥ ΜΑΗ
Πλατύ άνοιγμα σε γιαπιά και εργοτάξια

Σε χιλιάδες Ελληνες και μετανάστες εργάτες, το κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση

Η απεργιακή προκήρυξη στα αλβανικά, για τους μετανάστες εργάτες του κλάδου
Η απεργιακή προκήρυξη στα αλβανικά, για τους μετανάστες εργάτες του κλάδου
Με πολύμορφη δράση και πλατύ αποφασιστικό άνοιγμα στα γιαπιά και τα εργοτάξια, ρίχνονται στη μάχη τα συνδικάτα του κλάδου, για την επιτυχία της πανελλαδικής, πανοικοδομικής απεργίας, στις 30 του Μάη. Αιχμή της απεργίας αποτελούν η υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Σύμβασης και η οργάνωση της πάλης ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τους «κοινωνικούς εταίρους».

Η κεντρική προκήρυξη του Συνδικάτου έχει τυπωθεί σε χιλιάδες αντίτυπα και στην αλβανική γλώσσα, για τους μετανάστες συναδέλφους. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα ορίστηκε για τις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος.

Αύριο το πρωί, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο εργοτάξιο της «ΤΕΡΝΑ», στη λεωφόρο Καβάλας. Τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Μάη, εξορμήσεις θα γίνουν, αντίστοιχα, στο εργοτάξιο της ΑΛΦΑ ΜΠΕΤΟΝ (Συγγρού και Αμφιθέας) και το ΡΙΖΑΡΕΙΟ, στο Δέλτα Φαλήρου. Παράλληλα, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την εκδήλωση που διοργανώνεται από κοινού με την Ομοσπονδία Οικοδόμων, την Πέμπτη 25 Μάη, με θέμα τις «Εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση», 6.30 μ.μ., στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ.

Στην τελευταία συνεδρίασή της και η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας καθόρισε συγκεκριμένο πρόγραμμα εξορμήσεων. Προτεραιότητα θα δοθεί, όπως είναι φυσικό, σε μεγάλα εργοτάξια, όπως αυτά της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ (στην περιοχή του Διακονιάρη), του λιμανιού, της μικρής περιμετρικής, του ΠΥΡΟΥ ΠΑΡΑΠΥΡΟΥ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ξανά στους δρόμους

Περιφερειακές συγκεντρώσεις στις 24 του Μάη

Σε νέες κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι απόμαχοι της δουλιάς στις 24 του Μάη. Οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ διοργανώνουν περιφερειακές συγκεντρώσεις στις 10.30 το πρωί στην Αθήνα (πλατεία Εθνικής Αντίστασης), στη Θεσσαλονίκη (Εργατικό Κέντρο για τους συνταξιούχους της Βόρειας Ελλάδας), στα Χανιά (πλατεία Δημοτικής Αγοράς) και την Αρτα (πλατεία Εθνικής Αντίστασης για τους συνταξιούχους της Δυτικής Ελλάδας).

Τα αιτήματα των συνταξιούχων, ανάμεσα σε άλλα, είναι: Κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης. Κατώτερη σύνταξη για όλα τα Ταμεία 1.050 ευρώ και 80% του τελευταίου εν ενεργεία μισθού για ΔΕΚΟ, Ειδικά Ταμεία, ΝΑΤ, Δημόσιο, ΟΤΑ και κάλυψη της απώλειας. Οχι τα αποθεματικά των Ταμείων στον τζόγο. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οχι στις δέκα προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για το Ασφαλιστικό. Να αποδοθούν από το κράτος τα οφειλόμενα στα Ταμεία. Δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο το λαό. ΟΧΙ στον πόλεμο κατά του Ιράν, καμιά ανάμειξη της χώρας μας.

ΠΑΜΕ
Ολοι στη σύσκεψη την Τρίτη

Οι πρωτοβουλίες και η δράση που θα αναπτύξουν οι ταξικές δυνάμεις για την Κοινωνική Ασφάλιση είναι το θέμα πλατιάς συνδικαλιστικής σύσκεψης, που διοργανώνει την Τρίτη 23 Μάη, στην Αθήνα, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Απέναντι στη στρατηγική της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, που ετοιμάζουν νέες ανατροπές σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων και των συνταξιούχων, προβάλλουν τα αιτήματα της εργατικής τάξης. Η συνδικαλιστική σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, στις 7 μ.μ. (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος) και στην οποία καλούνται να πάρουν μέρος όλοι οι συνδικαλιστές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ