ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Μάη 2006
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Τα όρια της πολιτικής προβοκάτσιας αγγίζει η τακτική της ΝΔ

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή δημοσίευμα που φέρει τη ΝΔ να συζητά στην Αχαΐα την υποστήριξη του νομαρχιακού ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ

Το ύπουλο πολιτικό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ σε βάρος του λαού και του ΚΚΕ, το οποίο αγγίζει τα όρια της πολιτικής προβοκάτσιας, αλλά και τα ασύστολα ψεύδη που εν γνώσει τους λένε ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός, κατήγγειλε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή δημοσίευμα πατρινής εφημερίδας το οποίο αναφέρει ότι τα τοπικά όργανα της ΝΔ σκέφτονται να προτείνουν στην ηγεσία του κόμματός τους την υποστήριξη του νομαρχιακού ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ.

Αρχίζοντας τη συνέντευξη, η Αλ. Παπαρήγα διευκρίνισε: «Παρά το γεγονός ότι έχουμε ξεκαθαρίσει τη στάση μας στις τοπικές εκλογές, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ, αλλά και τα άλλα κόμματα ξέρουν καλά τι λέμε, θα επαναλάβουμε σήμερα (σ.σ. χτες) ορισμένα ζητήματα, αφού προσποιούνται πως δε γνωρίζουν τι λέμε. Η ΝΔ κάνει το Μοσκιό, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ λένε εν γνώσει τους ασύστολα ψεύδη.

Τη συνέντευξη αυτή τη δίνουμε με αφορμή ένα δημοσίευμα σε εφημερίδα των Πατρών, η οποία με βάση την πληροφόρηση που είχε από τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην Αχαΐα, γράφει ότι συσκέπτονται τα τοπικά όργανα για να προτείνουν κεντρικά στην ηγεσία της ΝΔ να υποστηριχτεί στις τοπικές εκλογές το νομαρχιακό ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, με επικεφαλής τον κ. Κεραμιδά, που ανήκει στο χώρο του ΔΗΚΚΙ.

Δεν ξέρουμε τι τύχη θα έχει η πρόταση αυτή, αλλά επειδή η ΝΔ συνεχίζει ένα ύπουλο πολιτικό παιχνίδι σε βάρος του λαού και του ΚΚΕ, γι' αυτό θα επαναλάβω ορισμένα ζητήματα που τα έχουμε ξαναπεί μήπως αυτή τη φορά φερθούν τουλάχιστον με στοιχειώδη υπευθυνότητα. Εμείς δεν παίζουμε, να το ξέρουν όλοι τους.

Αυτά που θα σας πω τα συμμερίζονται και το ΔΗΚΚΙ και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση. Απ' όσο ξέρω θα έχουν και δικές τους ανακοινώσεις».

Στην κλοπή λαϊκών ψήφων στοχεύει η ΝΔ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με σαφήνεια υπογράμμισε ότι η ΝΔ επιδιώκει πάση θυσία να χρησιμοποιήσει τις τοπικές εκλογές για να διασκεδάσει και κυρίως να νομιμοποιήσει το αντιλαϊκό της έργο, για να ξανακερδίσει την κυβερνητική εξουσία.

«Χρησιμοποιεί - σημείωσε - ανοιχτά, αλλά και πλάγια μέσα που εγγίζουν τα όρια της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ, με επιλεκτικές υποστηρίξεις υποψηφίων των ψηφοδελτίων συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ με τις παραπάνω δυνάμεις και άλλους λαϊκούς αγωνιστές και τοπικές κινήσεις, ιδιαίτερα εκεί που έχει τοπικά ή και εσωτερικά προβλήματα. Στόχος είναι να υποκλέψει λαϊκές ψήφους, από τον πρώτο γύρο και κυρίως στον δεύτερο παντού, αλλά ακόμα και κομμουνιστικές, αριστερές, με δόλωμα την καρέκλα ενός δήμου ή μιας νομαρχίας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς δε θέλουμε καρέκλες που τα χέρια μας θα είναι δεμένα πισθάγκωνα. Επιδιώκουμε να κερδίσουμε έδρες δημάρχων και νομαρχών, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων που έχουν ελεύθερα τα χέρια τους να αντιπαλεύουν την πολιτική της ΝΔ, τις επιλογές των επιχειρηματιών και της ΕΕ που στρέφονται κατά των λαϊκών συμφερόντων.

Ο ολοκληρωμένος στόχος μας είναι να χάσει θέσεις η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ ή η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

Δε μένουμε στα λόγια, τα ψηφοδέλτια συνεργασίας θα έχουν τέτοια σύνθεση που αποκλείουν κάθε συναλλαγή, κάθε υποχώρηση στους διακηρυγμένους στόχους μας. Θέλουμε να επιτύχουμε όχι με τις πλάτες των αντιλαϊκών κομμάτων, αλλά με βάση τις εμπειρίες και τις επιλογές των εργατών και εργατριών, των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου, της νεολαίας.

Επιδιώκουμε να νικήσουμε, να αυξήσουμε τις θέσεις μας με την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων που συνειδητοποιούν ότι πρέπει και τα δύο κόμματα να υποστούν πλήγμα στις τοπικές εκλογές.

Και στους δύο γύρους μαύρο στη ΝΔ, γενικότερα στα ψηφοδέλτια που εκφράζουν τα δύο κόμματα εξουσίας».

ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια

Οπως σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, το θέμα δεν τελειώνει με τη στάση της ΝΔ, καθώς: «Το ΠΑΣΟΚ παίζει επίσης το ρόλο του συκοφάντη, εν γνώσει του, αν κρίνω από τις παρεμβάσεις ηγετικών στελεχών του, ενώ στη χορωδία παίρνει μέρος και η ηγεσία του ΣΥΝ. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ καταγγέλλουν την υπόγεια τάχα συνεργασία ΝΔ και ΚΚΕ. Βέβαια ίσως κρίνουν εξ ιδίων, που πατάνε επί πτωμάτων για να έχουν καρέκλες και όχι μόνο.

Καταλαβαίνουμε ότι και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ θέλουν να έχουν τις δικές τους εκλογικές επιτυχίες. Θεμιτό, όχι όμως με αθέμιτα μέσα.

Αυτό που ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν μπορεί να μας βάλει στο χέρι. Με την προπαγάνδα περί συμμαχίας με τη ΝΔ προσπαθεί να ασκήσει πίεση ώστε να υποστείλουμε τη σημαία της κριτικής μας.

Αυτό που ενοχλεί επίσης το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ είναι ότι δεν μπορούμε να τους σιγοντάρουμε στα κεντροαριστερά σχέδια διακυβέρνησης. Τους ενοχλεί η σταθερή εμμονή μας να παλεύουμε για τη συγκρότηση της συμμαχίας που θα οριοθετείται από κεντροαριστερά και κεντροδεξιά σχέδια, που θα στρέφεται όχι γενικά και αφηρημένα κατά της δεξιάς πολιτικής και του νεοφιλελευθερισμού, αλλά πολύ συγκεκριμένα κατά της πολιτικής που υπηρετεί τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό. Αυτοί θέλουν μια συμμαχία του ναι μεν αλλά.

Εμείς θέλουμε μια συμμαχία που βγάζει το λαό στο προσκήνιο και τον χειραφετεί από τη στρατηγική του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων. Δεν πρόκειται - στο όνομα προσωρινών και αμφιλεγόμενων νικών - να υποκύψουμε σε κανέναν πειρασμό. Εμείς θέλουμε να πείσουμε το λαό και όχι να του κλέψουμε την ψήφο.

Η τακτική τους στην προεκλογική περίοδο είτε έχει το χαρακτήρα προβοκάτσιας, είτε συκοφαντίας, αποτελεί πρόσθετο κριτήριο για την καταψήφισή τους και στους δύο γύρους».

ΠΑΣΟΚ
Επιχείρηση εγκλωβισμού στην κυρίαρχη πολιτική

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση εγκλωβισμού της ψήφου των λαϊκών δυνάμεων στην κυρίαρχη πολιτική, η οποία κινείται πάνω σ' ένα δίπολο, που από τη μια πλευρά στηρίζεται στον αντικομμουνισμό, τα ψεύδη και τη συκοφαντία και από την άλλη στην επίκληση της... ανάγκης για διαμόρφωση μιας «εναλλακτικής πρότασης» από «αριστερά και προοδευτικά κόμματα», επιδίδονται τις τελευταίες μέρες κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Σ' αυτή την επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, συμμετείχε προχτές και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αν. Διαμαντοπούλου, που βρήκε βήμα στο ραδιόφωνο του ΣΥΝ «στο κόκκινο» - ο οποίος συμμετέχοντας στην προπαγάνδα εναντίον του ΚΚΕ που έχουν στήσει από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ είχε καλεσμένη τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - όπου υποστήριξε ότι υπάρχει «μακρά συνεργασία στις δημοτικές εκλογές ανάμεσα στο ΚΚΕ και τη ΝΔ στους δεύτερους γύρους». Μάλιστα, η ίδια έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί, εντελώς προβοκατόρικα, ότι «δυο κόμματα αντιμετρικά αντίθετα για πολιτικούς λόγους ενισχύουν το ένα το άλλο σε όλα τα σημεία της Ελλάδας»...

Χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη, η Αν. Διαμαντοπούλου προσπάθησε να συκοφαντήσει το ΚΚΕ και πίσω απ' αυτό να κρύψει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός «σύμμαχος» της ΝΔ, που ενισχύει και στηρίζει κάθε αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων. Η κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στο ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που ακολουθεί και είναι ευθυγραμμισμένη με την υπεράσπιση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης και συγχρόνως η αγωνία που εκδηλώνει η «Χαριλάου Τρικούπη» να κρύψει με κάθε τρόπο ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπολιτεύεται ουσιαστικά με την κυβέρνηση, έχει οδηγήσει τα στελέχη του στη χρήση της πιο μαύρης προπαγάνδας, με μοναδικό στόχο να παραπλανήσουν τα λαϊκά στρώματα για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, όμως, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συντηρήσει και τα «κεντροαριστερά» σχέδια συνεργασίας και διακυβέρνησης. Ετσι, προχτές, ο Ακ. Τσοχατζόπουλος σε ομιλία του στην Πάτρα ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός απαιτεί από τις δυνάμεις της εργασίας, από τα προοδευτικά κόμματα, από το ΠΑΣΟΚ και από την αριστερά στο σύνολό της, μια εναλλακτική πολιτική που να είναι σε θέση να υπερβεί το σημερινό αδιέξοδο», που - όπως είπε - έχει επιφέρει η εφαρμογή από τη ΝΔ της «νεοφιλελεύθερης πολιτικής ενάντια στο εισόδημα και στα δικαιώματα των εργαζομένων».

Ο Ακ. Τσοχατζόπουλος, προφανώς... ξεχνώντας ότι το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησε την ίδια νεοφιλελεύθερη πολιτική, επικαλέστηκε δήθεν τη «λαϊκή απαίτηση» για να προτείνει ένα κεντροαριστερό σχήμα που θα επιδιώξει ...«εναλλακτικά» να στραφεί κατά της δεξιάς πολιτικής, δηλαδή θα επιχειρήσει ουσιαστικά να «διαχειριστεί» καλύτερα το σύστημα ή όπως επισημαίνει ο Γ. Παπανδρέου να εξασφαλίσει τη συνύπαρξη των νόμων της αγοράς με την «ασφάλεια» του εργαζόμενου...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ξεκάθαρη άρνηση συνεργασίας με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ

Η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, με ανακοίνωσή της, σημειώνει τα παρακάτω:

«Τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει των επικείμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, εντείνεται η επίθεση από μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου, αλλά και τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ ενάντια στο ΚΚΕ, με αφορμή τη στήριξη από τη ΝΔ του Χρ. Τέγου, στελέχους του ΚΚΕ, ως υποψηφίου δημάρχου Καρδίτσας. Επιχειρείται έτσι να εμφανιστεί η μονομερής αυτή κίνηση της ΝΔ ως "συνεργασία" ΝΔ - ΚΚΕ, και μάλιστα με "συμφωνίες κάτω από το τραπέζι"!

Μόνη συνεργασία του ΚΚΕ στις φετινές δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι αυτή που από την αρχή δημοσιοποιήθηκε ανοιχτά προς τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα και αφορά στη συμμαχία ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, Κομμουνιστικής Ανανέωσης και άλλων ριζοσπαστών αγωνιστών, με κοινό πλαίσιο συσπείρωσης και πάλης και ξεκάθαρη την άρνηση συνεργασίας και με τη ΝΔ, και με το ΠΑΣΟΚ, και με τον ΣΥΝ, κόμματα συνυπεύθυνα για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την ίδια στιγμή, παρά την πολλές φορές και με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο διατυπωμένη θέση του ΚΚΕ για καμιά συνεργασία με δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, ούτε σε ένα δήμο ή μια νομαρχία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ που συντονισμένα αναπαράγουν αυτήν τη φιλολογία, έχουν ήδη ανακοινώσει και ανακοινώνουν συνεχώς κοινούς υποψηφίους σε πολλούς δήμους και νομαρχίες, κάτι που το εμφανίζουν και ως απόλυτα φυσιολογικό.

Οι εργαζόμενοι δεν ξεγελιούνται από αυτήν τη χυδαία εκστρατεία λάσπης. Γνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ φωνάζει, επειδή είναι το ίδιο αυτό που στηρίζει την πολιτική της ΝΔ και συμφωνεί στις αυξήσεις των 77 λεπτών στο κατώτατο μεροκάματο, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην ενίσχυση της "ανταγωνιστικότητας" και των υπερκερδών του μεγάλου κεφαλαίου, στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Γνωρίζουν ότι ο ΣΥΝ φωνάζει, γιατί είναι ο ίδιος που θέλει να κρύψει ότι συναποφάσισε όλο το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι στηρίζει τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, εμπαίζει τους ανέργους από κοινού με την κυβέρνηση της ΝΔ, επεκτείνει τη συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ για να αποδείξει ότι στρατηγικός του προσανατολισμός είναι η "Κεντροαριστερά".

Η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, ως συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ πολιτική κίνηση, καλεί τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα να τιμωρήσουν με την ψήφο τους όχι μόνο την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική και τις δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) που την προωθούν, αλλά και τις προβοκατόρικες μεθόδους που χρησιμοποιούν για να αντιπαρατεθούν στη διαφαινόμενη ευρεία κοινωνική συμμαχία. Να ενισχύσουν σε όλη την Ελλάδα τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συσπείρωσης και συνεργασίας».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Φοβίζει η πάλη κατά της πολιτικής τους

Το Γραφείο Τύπου της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, αναφερόμενο στο νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και στις προσπάθειες να αποδοθούν στο ΚΚΕ προοπτικές συνεργασίας με τη ΝΔ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει τα παρακάτω:

«Ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων και θα ισχύσει στο σύνολό του από την 1/1/2007. Δεν πρόκειται βέβαια για κωδικοποίηση ήδη ισχυουσών διατάξεων, αλλά για έναν καινούριο κώδικα με βασικά χαρακτηριστικά:

  • Την πλήρη ιδιωτικοποίηση όχι απλά κάποιων λειτουργιών των ΟΤΑ, αλλά ολόκληρης της λειτουργίας των.
  • Το πέρασμα αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς την πρόβλεψη για μεταφορά πόρων. Ετσι, ό,τι έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι μέσω της φορολογίας, θα το ξαναπληρώνουν.
  • Το ξεπούλημα των δημόσιων χώρων μέσω των ΑΕ διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας.
  • Το συγκεντρωτικό δημαρχοκεντρικό σύστημα και το χτύπημα της λαϊκής κυριαρχίας με την καθιέρωση του 42% για την εκλογή Δημάρχου.
  • Την ένταση της αστυνομοκρατίας με τις διατάξεις για την ίδρυση παντού δημοτικής αστυνομίας και την εισαγωγή του θεσμού των συμβουλίων παραβατικότητας.

Ευθύνες για την επιβολή αυτού του Κώδικα έχουν όχι μόνο η ΝΔ που τον ψήφισε, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός που τον συνδιαμόρφωσαν...

Το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, Οικολογικές και άλλες Ριζοσπαστικές Κινήσεις είναι αυτές που αντιτάχθηκαν με συνέπεια σ' αυτές τις πολιτικές και συνεχίζουν να αντιτάσσονται και να αγωνίζονται για να τις ανατρέψουν.

Αυτό ακριβώς είναι που φοβίζει το κεφάλαιο και τις Πολιτικές Δυνάμεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το υπηρετούν. Γι' αυτό και η, ενόψει των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών του Οκτώβρη, συντονισμένη, διά του Τύπου, επίθεση στο ΚΚΕ και τις δυνάμεις της αντιπαράθεσης.

Γι' αυτό και η προσπάθεια να του αποδοθούν προοπτικές συνεργασίας με τη ΝΔ στις επικείμενες εκλογές για την ΤΑ, αντί φυσικά να αποδοθούν σ' αυτούς που συμφωνούν με την πολιτική της».

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Πρωταγωνιστής της αθλιότητας

Με μια θλιβερή και ανερμάτιστη δήλωση ο ΣΥΝ, διά του υπευθύνου από την ΠΓ για θέματα αυτοδιοίκησης Β. Αποστόλου, επιτέθηκε εκ νέου χτες στο ΚΚΕ, με αφορμή τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Αλέκα Παπαρήγα. Είπε επί λέξει: «Η περίπτωση των επιλεκτικών συνεργασιών ΝΔ και ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ειδικά στη Θεσσαλία, με χαρακτηριστικότερη αυτήν της Καρδίτσας, αποτελεί κοινή αντίληψη για τις τοπικές κοινωνίες. Βέβαια, την ίδια στιγμή, το ΚΚΕ δεν αντέχει και διαγράφει μέλη του γιατί στο χώρο της αυτοδιοίκησης συνεργάζονται με μέλη του ΣΥΝ»!

Σχετικά, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολίασε: «Φαίνεται πως ο Συνασπισμός δεν αρκείται μόνο σε ρόλο συκοφάντη του ΚΚΕ, δίπλα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλει να αναδειχτεί και σε πρωταγωνιστή της αθλιότητας. Ας συνεχίσει».

ΔΗΚΚΙ
Πολιτικά παιχνίδια του δικομματικού κατεστημένου

«Στην Αχαΐα και σε όλη τη χώρα καμιά συνεργασία με το πολιτικό κατεστημένο. Ψήφο μόνο στη συνεργασία κομμουνιστών και ριζοσπαστών». Αυτό τονίζει με ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ, επισημαίνοντας:

«Σε εφημερίδες της Πάτρας δημοσιεύτηκαν δηλώσεις που αποδίδονται στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ προβληματίζεται να στηρίξει τον προερχόμενο από το ΔΗΚΚΙ κοινό υποψήφιο της συνεργασίας ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστικής Ανανέωσης και Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών για τη Νομαρχία Αχαΐας, Στάθη Κεραμιδά.

Πρόκειται για τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια στα οποία καταφεύγουν τα κόμματα του δικομματικού κατεστημένου προκειμένου να ελέγχουν και να ενσωματώνουν πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν κανένα απολύτως όφελος και, αντίθετα μάλιστα, πλήττονται καίρια από την πολιτική του δικομματισμού.

Το ΔΗΚΚΙ υπογραμμίζει ότι στην κάλπη των εκλογών του Οκτωβρίου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα μετρηθούν ενιαία, και ότι η καταψήφισή τους και η ενίσχυση των ψηφοδελτίων συνεργασίας κομμουνιστών και ριζοσπαστών θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την ισχυροποίηση της λαϊκής αντίστασης και τη δημιουργία του ριζοσπαστικού πόλου που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στη νέα τάξη και το δικομματισμό».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ