ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Μάη 2006
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Πολύμορφη δράση από τις ταξικές δυνάμεις

Την Πέμπτη η εκδήλωση για τις εργαζόμενες γυναίκες, στις 15 Ιούνη η κορύφωση

Εκδήλωση για την Κοινωνική Ασφάλιση οργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 1η Ιούνη. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος και έχει τίτλο: «Κοινωνική Ασφάλιση και εργαζόμενη γυναίκα. Στόχοι πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση, η οποία θα εκφραστεί και με την μέρα πανελλαδικής δράσης που έχει ορίσει για τις 15 Ιούνη.

Η φιλολογία άλλωστε που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα για τις «πρόωρες συντάξεις», η δήλωση του αρμόδιου υπουργού μόλις προχτές, για «επιμήκυνση του χρόνου εργασίας, για να περιοριστούν φαινόμενα εξόδου από την εργασία», στοχοποιούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών, που πρέπει μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα από τα ταξικά συνδικάτα να αντισταθούν και να παλέψουν.

Στα πλαίσια της πολύμορφης δράσης του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους του κλάδου σε συγκέντρωση - σύσκεψη αύριο Τετάρτη 31 του Μάη, στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ (Καρόλου 24, 3ος όροφος).

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Κανείς στη σκαλωσιά, όλοι στην απεργία

Σήμερα, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος, η συγκέντρωση της Αθήνας. Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Εργατικό Κέντρο

Τη δική του θέση στη σημερινή απεργιακή μάχη και στις συγκεντρώσεις καλείται να πάρει κάθε οικοδόμος, δυναμώνοντας τους αγώνες του κλάδου και της τάξης του
Τη δική του θέση στη σημερινή απεργιακή μάχη και στις συγκεντρώσεις καλείται να πάρει κάθε οικοδόμος, δυναμώνοντας τους αγώνες του κλάδου και της τάξης του
Κανείς οικοδόμος δεν πιάνει μυστρί, κανείς δεν ανεβαίνει σε μαδέρι. Η σημερινή πανελλαδική πανοικοδομική απεργία του κλάδου αποτελεί κρίσιμο σταθμό στην κλιμάκωση της πάλης για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Σύμβασης, αλλά και την υπεράσπιση και επέκταση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αναδεικνύει την αναγκαιότητα να ενταθεί η πάλη, όχι μόνο των οικοδόμων αλλά συνολικά όλων των εργαζομένων, ενάντια στην αντεργατική πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και στην τακτική του «κοινωνικού εταιρισμού» που ασπάζεται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα έξω απ' το Εργατικό Κέντρο, με τη συμμετοχή των εργαζομένων από τη Μάδυτο, το Σταυρό Θεσσαλονίκης, την Κατερίνη, το Λιτόχωρο.

Η σημερινή απεργία αναδεικνύει την αναγκαιότητα να δυναμώσει η ταξική επαγρύπνηση και συσπείρωση Ελλήνων και μεταναστών εργατών, την ώρα που το κεφάλαιο και οι δυνάμεις του ξεδιπλώνουν τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, για το πετσόκομμα των ΒΑΕ, την επιμήκυνση του εργάσιμου βίου.

Μεταξύ άλλων οι οικοδόμοι διεκδικούν: σταθερή και πλήρη δουλιά για όλους. Κατώτερο μεροκάματο ανειδίκευτου εργάτη 60 ευρώ, βοηθού 65 ευρώ, τεχνίτη 70 ευρώ. Κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ, ουσιαστική προστασία των ανέργων με επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού, που θα καταβάλλεται σ' όλη τη διάρκεια της ανεργίας, σύνταξη στα 55, διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων κλπ.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν ακόμα στις παρακάτω πόλεις:

Πρέβεζα: 9π.μ., στο Εργατικό Κέντρο (ΕΚ), Λευκάδα: 9.30π.μ., στο ΕΚ, Γιάννενα: 10π.μ., στο ΕΚ, Αγρίνιο: 10π.μ., στο ΕΚ, Αρτα: 10π.μ., στην πλατεία Κιλκίς, Ηγουμενίτσα: 10π.μ., στον πεζόδρομο, Κέρκυρα: 10.30π.μ., στο ΕΚ, Νάουσα: 10π.μ., στο ΕΚ, Γιαννιτσά, 10π.μ., στο ΕΚ, Κοζάνη: 10.30π.μ., στην κεντρική πλατεία, Σέρρες: 10π.μ., στο ΕΚ, Αλιβέρι: 9.30π.μ., στο ΕΚ, Χαλκίδα: 10π.μ., στο ΕΚ, Λάρισα: 10.30π.μ., στην πλατεία Εργατικού Κέντρου, Βόλος: 9 π.μ., στο ΕΚ, Τρίκαλα: 9.30 π.μ., στο ΕΚ, Καρδίτσα: 10 π.μ., στο ΕΚ, Πάτρα: 10π.μ., στην πλατεία Ολγας, με συμμετοχή και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αιγίου, Ηράκλειο: 10π.μ., στο ΕΚ, Ρέθυμνο: 10π.μ., στο ΕΚ, Χανιά: 10π.μ., στο ΕΚ.

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ»
Ούτε βήμα πίσω απ' τις πραγματικές μας ανάγκες

Συγκέντρωση αύριο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ.

Το μπλοκ του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση των υγειονομικών της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη
Το μπλοκ του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση των υγειονομικών της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη
Η απάντηση στη γραμμή των «ρεαλιστικών» στόχων και της υποταγής είναι η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η διεκδίκηση αιτημάτων τα οποία ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΥ - Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ), με αφορμή την αυριανή εξάωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Ούτε βήμα πίσω απ' τις ανάγκες μας», τονίζει η ΑΣΥ και καλεί τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ. και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Υγείας. Τα αιτήματα που προβάλλονται απ' την Ομοσπονδία έχουν ένα θολό πλαίσιο και είναι κομμένα και ραμμένα στα όρια της αντιλαϊκής πολιτικής καθώς «διεκδικούν» επιδόματα και «νέα μισθολόγια» που καθηλώνουν τους βασικούς μισθούς, επισημαίνει η ΑΣΥ, και τονίζει: «Είναι ψέμα πως δεν αντέχει η οικονομία. Είναι απάτη ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι μονόδρομος και ότι όλοι βγαίνουμε ωφελημένοι... Στόχοι που να υπηρετούν και την πλουτοκρατία και τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν».

Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι και οι γιατροί της Θεσσαλονίκης με συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Καμάρα. Στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Προσκλητήριο της ΟΣΝΙΕ

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Ψυχικής Υγείας και στα ιδρύματα Πρόνοιας και καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, καταγγέλλει ότι η εμφανιζόμενη ως «αποασυλοποίηση» γέμισε μικρά άσυλα τις γειτονιές και τις τσέπες διαφόρων ιδιωτών που νέμονται το χώρο, ενώ οι ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές κάνουν χρυσές δουλιές.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Καθημερινές εξορμήσεις για την επιτυχία της

Καθημερινές εξορμήσεις για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας, που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) με στόχο την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης, την Παρασκευή 2 Ιούνη, πραγματοποιούν καθημερινά οι συνδικαλιστές του κλάδου. Η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στην πλατεία Κάνιγγος, στις 11π.μ., απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία προς το ΣΕΒ.

«Η εργοδοσία προκαλεί. Οι αυξήσεις που προτείνει κινούνται στα πλαίσια της επαίσχυντης σύμβασης που έχει υπογράψει η ΓΣΕΕ», σημειώνει σε δελτίο Τύπου η ΠΟΛ, ενώ στη συνέχεια επισημαίνει: «Η αδιάλλακτη στάση της εργοδοτικής πλευράς γεμίζει με αγανάκτηση τους λογιστές και τις λογίστριες, οι οποίοι - παρά το κλίμα τρομοκράτησης, που προσπαθούν να επιβάλουν ορισμένες επιχειρήσεις - αποφασίζουν και δηλώνουν "παρών" στην απεργία».

Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, σήμερα Τρίτη, 30 Ιούνη, τα ΔΣ της ΠΟΛ, της Ενωσης Λογιστών Αθήνας και του Συλλόγου Λογιστών Πειραιά, πραγματοποιούν συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΕΛΠ (Κάνιγγος 27), στις 4.30 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ