Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ»
Ούτε βήμα πίσω απ' τις πραγματικές μας ανάγκες

Συγκέντρωση αύριο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ.

Το μπλοκ του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση των υγειονομικών της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη
Το μπλοκ του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση των υγειονομικών της Αθήνας την περασμένη Τετάρτη
Η απάντηση στη γραμμή των «ρεαλιστικών» στόχων και της υποταγής είναι η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η διεκδίκηση αιτημάτων τα οποία ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΥ - Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ), με αφορμή την αυριανή εξάωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Ούτε βήμα πίσω απ' τις ανάγκες μας», τονίζει η ΑΣΥ και καλεί τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ. και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Υγείας. Τα αιτήματα που προβάλλονται απ' την Ομοσπονδία έχουν ένα θολό πλαίσιο και είναι κομμένα και ραμμένα στα όρια της αντιλαϊκής πολιτικής καθώς «διεκδικούν» επιδόματα και «νέα μισθολόγια» που καθηλώνουν τους βασικούς μισθούς, επισημαίνει η ΑΣΥ, και τονίζει: «Είναι ψέμα πως δεν αντέχει η οικονομία. Είναι απάτη ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι μονόδρομος και ότι όλοι βγαίνουμε ωφελημένοι... Στόχοι που να υπηρετούν και την πλουτοκρατία και τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν».

Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι και οι γιατροί της Θεσσαλονίκης με συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Καμάρα. Στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Προσκλητήριο της ΟΣΝΙΕ

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Ψυχικής Υγείας και στα ιδρύματα Πρόνοιας και καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, καταγγέλλει ότι η εμφανιζόμενη ως «αποασυλοποίηση» γέμισε μικρά άσυλα τις γειτονιές και τις τσέπες διαφόρων ιδιωτών που νέμονται το χώρο, ενώ οι ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές κάνουν χρυσές δουλιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ