Τρίτη 30 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑΡΙΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Αθώοι οι κάτοικοι του Μαγγανίτη

Στα δικαστήρια για δεύτερη φορά σύρθηκαν χτες 17 κάτοικοι του Μαγγανίτη Ικαρίας σαν «καταληψίες» και «ταραξίες», επειδή διεκδίκησαν το δικαίωμά τους να υπάρχει στο απομακρυσμένο χωριό τους έστω ένας αγροτικός γιατρός.

Οι κάτοικοι του Μαγγανίτη τον Ιούλη του 2005 με τις κινητοποιήσεις τους «κράτησαν» στο χωριό τους το μοναδικό γιατρό Χρήστο Σταματιάδη που η - τότε - διοίκηση του νοσοκομείου Αγίου Κηρύκου τον έστειλε για να εφημερεύσει στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, λόγω των «αυξημένων αναγκών» της θερινής περιόδου. Τότε η Εισαγγελία της Σάμου κίνησε διαδικασία δίωξης εναντίον τους, αλλά το Μονομελές Πρωτοδικείο του Αγίου Κηρύκου αθώωσε τους δέκα κατοίκους και τον ίδιο το γιατρό που κατηγορήθηκε ως ηθικός αυτουργός και υποκινητής των πράξεων των κατοίκων.

Χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αγίου Κηρύκου εκδικάστηκε η αγωγή κατά 17 κατοίκων, οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι. Στη δίκη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Ικαρία και τους Φούρνους και κάτοικοι του νησιού.

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία καταδικάζει ως απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη την ποινικοποίηση των αγώνων των κατοίκων του νησιού. Υπογραμμίζοντας ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου έπρεπε να κάθεται, αντί των κατοίκων, η πολιτική της πλήρους εγκατάλειψης και της συνεχούς χειροτέρευσης των παροχών υγείας στα νησιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ